Mens Putin er kjent for å få det som han vil og i skrivende stund forsøker å kapre Ukraina, møter han sterk motstand fra den Ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj (44), som nekter å gi seg uten en kamp.

Han har blant annet lovet å dele ut våpen til alle i Ukraina, bedt kamperfarne europeere om å melde seg til krig og trekker likheter med Russlands invasjon til Nazi-Tyskland.

Les også: Zelenskyj i ny video: – Jeg er her. Vi kommer ikke til å legge ned noen våpen

Til tross for Zelenskyjs harde forsvarsregime viser den 44 år gamle tobarnsfaren seg derimot å ha en kort politisk karriere på CVen, og et tidligere liv som vekker oppsikt internasjonalt.

Fra fantasi til virkelighet

I likhet med Putin studerte også Zelenskyj jus, men da førstnevnte gikk i retning politikk var det andre kreative ferdigheter som tiltrakk 44-åringen.

Den nåværende presidenten har vært et kjent TV-fjes siden slutten av 90-tallet, men ble for alvor kjent for offentligheten etter den svært populære humorserien «Folkets Tjener» – en komedie han selv skapte, spilte hovedrollen i og produserte gjennom sitt eget produksjonsselskap, Kvartal 95.

I «Folkets tjener» spilte han historielæreren som ble kastet inn i presidentskapet etter å ha lagt ut en video av seg selv der han langer ut mot korrupsjon. I serien ble klippet sett av millioner av ukrainere, og karakteren vant presidentvalget med 67 prosent av stemmende.

– Hvis jeg kunne være president i en uke, hadde jeg vist dem! Til helvete med kortesjene, til helvete med fordelene, til helvete med helg på hytta, uttalte karakteren i serien.

Les også: «Funky»-brødrene Emil og Silas viste frem «kjærestene» på premierefest

Fire år etter at Zelenskyj spilte rollen og ble berømt i Ukraina, kunngjorde han sitt kandidatur til det ukrainske presidentvalget i 2019 for et nyoppstartet parti med samme navn som humorserien «Folkets Tjener».

Zelenskyj stakk overlegent av med seieren, og tok over plassen til Ukrainas sittende president, Petro Porosjenko, med 73,2 prosent av stemmene.

Regjerte på russisk TV

I sin yngre alder fullførte Zelenskyj en utdanning i jus før han slo gjennom som komiker og skuespiller. Mot slutten av 90-tallet ble han derimot medlem i en teatergruppe med navn «Kvartal 95», og teatergruppa ble godt tatt i mot av folket etter de deltok i den russiske, TV-sendte humorkonkurransen «KVN».

Teatergruppa var så godt likt at de ble gjengangere i programmet og dukket stadig opp på skjermen frem til 2003.

I de påfølgende årene startet 44-åringen sitt eget produksjonsselskap, Kvartal 95, oppkalt etter den tidligere teatergruppa. Produksjonsselskapet står bak en rekke ukrainske filmer, TV- og tegneserier, der Zelenskyj har medvirket i flere av dem.

Les også: Fryktet hets da hun beveget seg inn mot barnevernet. Virkeligheten ble en helt annen

Blant annet har den nåværende presidenten spilt i store ukrainske produksjoner som «No Love In The City», «8 first dates», «8 new dates» og nevnte «Servant for the People» (Folkets tjener) - som han gjorde stor suksess med.

I tillegg har en dubbet en rekke filmer på Ukrainsk, som «Paddington 2».

Ifølge Deadline deltok for øvrig også Zelenskyj i den ukrainske versjonen av «Skal vi danse» i 2006, der han i tillegg stakk av med seieren.

«Folkets Tjener» speiler på mange måter den politiske karrieren til Zelenskyj. I likhet med karakteren i serien brukte også den nåværende presidenten sosiale medier for å skaffe seg stemmer da han stilte til valg i 2019.

Den gang kommuniserte han med sine fem millioner følgere på Instagram der han frontet partiets hovedbudskap: Å rydde opp i Ukrainas korrupsjon og skape fred øst i landet.

Les også: Realitystjerne blir Norges neste justisminister

At politikere dukker opp TV-skjermen er ikke lenger en ukjent sak. I Norge har vi ved flere anledninger vært vitne til at flere politikere har deltatt i diverse TV-programmer, senest justisminister Emilie Mehl (28).

Hun ble for første gang kjent for det norske tv-publikummet da hun vant NRK-programmet «Anno» i 2015, og allerede forrige lørdag rakk man så vidt å få et gjensyn med henne i den første episoden av den nye sesongen med «Kompani Lauritzen».