Gå til sidens hovedinnhold

«Pretty Little Liars»-stjernen ute av skapet: - Jeg vil føle meg sterk i min egen kropp

Tyler Blackburn:

Tyler Blackburn er lei å tenke på hva andre måtte mene om ham.

Gjennom syv sesonger har fansen blitt kjent med Tyler Blackburn (32) i rollen som Caleb Rivers, kjæresten til en av de sentrale rollene Hanna Marin i seriesuksessen «Pretty Little Liars».

Nå for tiden er 32-åringen aktuell med serien «Rosewell, Mexico», der han spiller den homofile krigsveteranen Alex Manes.

Les også

«Pretty Little Liars»-Lucy klar for stor rolle

Rollefiguren Manes har gjort sterkt innstrykk på flere, blant andre skuespilleren selv, som nå står frem som bifil i det internasjonale LHBT-magasinet Advocate.

- Jeg vil bare føle meg sterk i min egen kropp, hodet og hjerte, sier han til magasinet.

Ble mobbet som barn

Ifølge magasinet kom rollen som Manes på et perfekt tidspunkt i livet hans.

- Jeg kjente denne fyren inn og ut. Jeg forstår hvordan det er å føle seg undertrykt. Jeg forstår trangen til å føle seg akseptert av sin egen far, jeg forstår det å ha noe, men være redd for å ha det. Jeg forstår hvordan det er å være i tvil om seg selv, sier han.

Som liten opplevde Blackburn å bli mobbet, og han slet med å akseptere identiteten sin. Store deler av barndommen spiste han lunsj alene på skolen, og han hadde svært få å snakke med. Han forteller at han stoppet å gjøre ting han i utganspunktet likte, fordi det føltes tryggere å forsøke å passe inn.

- Jeg har identifisert meg som bifil siden jeg var tenåring, sier han.

Fortsatt ikke funnet seg selv

En av grunnene til at Blackburn ikke har kommet ut av skapet før nå, handler om de tingene han stadig har hørt om det homofile miljøet. Blant annet at det å være biseksuell er en enkel måte å komme ut av skapet, og at det bare er en fase før man kommer ut som homofil.

Nå som han har åpnet seg om sin egen seksualitet, går skuespilleren inn i en ny fase i livet.

- Bare fordi man bestemmer seg for at man er en ting, betyr ikke det at man øyeblikkelig passer inn. Det er en annen del av reisen som jeg fremdeles ikke vet hvordan jeg skal navigere. Men jeg føler meg målrettet og klar til å utforske.

Les også

Disney hylles for sin første homofile karakter

Kommentarer til denne saken