*Nettavisen* Livsstil.

Prins Harry advarer mot Fortnite: - Burde vært forbudt

ADVARER: Britenes prins Harry går ut og advarer mot spillet Fortnite, og sier at spillet helst burde vært forbudt. Foto: (AFP/Epic Games)

Tok opp det avhengighetsdannende spillet med bekymrede foreldre.

Fortnite har tatt spillverdenen med storm, og stadig flere barn kaster seg inn i det post-apokalyptiske spillet i kamp mot zombie-lignende skapninger.

Mange har imidlertid utviklet et avhengighetsforhold til spillet, og nå har britenes prins Harry tatt til orde for å forby Fortnite fra markedet.

På et besøk hos YMCA i London oppmuntret prinsen nemlig foreldre til å beskytte sine barn fra det han kaller «uansvarlige spill», og la til at sosiale medier er «mer avhengighetsdannende enn dop og alkohol».

- Uansvarlig

Prins Harry tok spesielt opp Fortnite. Han mener at foreldre er rådville om hva de skal gjøre med barnas avhengighet til spillet.

- Spillet burde vært forbudt, sa prins Harry ifølge flere britiske medier, blant andre Express.

Les også: Norske myndigheter roper varsko om populærspill-trend

Han mener alle foreldre burde stille seg selv spørsmålet om hvilke verdier Fortnite bringer til husholdningen.

- Det er lagd for å skape avhengighet, en avhengighet til å holde deg foran datamaskinen så lenge som mulig. Det er så uansvarlig, sa prinsen på YMCA-treffet.

Medietilsynet advarer

Tidligere har også Medietilsynet i Norge gått ut og advart mot spill som Fortnite, dog av andre grunner enn avhengigheten.

Skepsisen fra Medietilsynet handler om kjøp av såkalte «loot boxes», eller forundringspakker, der spillere blir tildelt helt tilfeldig innhold fra skattekister som ofte kan kjøpes for ekte penger. Konseptet er blant annet utbredt i Fortnite, men også i dusinvis av spill de siste årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag