Prins Harry (36) letter nok en gang på sløret om livet som medlem av den britiske kongefamilien.

Denne gangen gjør han det i serien «The Me You Can't See», som setter lys på mental helse. I samtale med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) forteller han blant annet om valget om å forlate kongehuset til fordel for USA.

Les også: Fillerister prins Harry: – Forlat gjerne USA

Det var i januar 2020 at prins Harry og kona, hertuginne Meghan (39), annonserte at de skulle trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Innen april samme år gjorde de sine siste kongelige oppdrag, og satte snuta mot Canada – før de flyttet til solfylte Los Angeles i USA med sønnen Archie (2).

I «The Me You Can't See» forteller prinsen at han følte seg forlatt av sin egen familie.

– Ble møtt med stillhet

I serien hevder prins Harry at han og kona fikk lite støtte fra kongefamilien da de fortalte at Meghan slet mentalt.

Hun har tidligere fortalt at hun har hatt selvmordstanker, og i serien forklarer Harry hvordan familien reagerte:

– Jeg trodde familien min ville hjelpe, Men hvert spørsmål, hver forespørsel og hver advarsel, uansett hva det var, ble bare møtt med stillhet. Total forsømmelse. Vi prøvde å få det til å funke i fire år. Vi gjorde alt i vår makt for å bli der og fortsette i rollene våre og gjøre jobben vår. Men Meghan slet.

Les også: Fortsatt isfront mellom prinsebrødrene

Videre legger 36-åringen til at han lenge følte seg fanget i sin egen familie, og han hevder også at han ble nektet å forlate pliktene sine da han ytret et ønske om å tre tilbake.

– Til slutt tok jeg den avgjørelsen for familien min. Jeg ble fortsatt fortalt at jeg ikke kunne gjøre det. Men da tenker jeg: Hvor forferdelig må det bli før jeg får lov til å gjøre det? Meghan kom til å ta sitt eget liv. Det skal ikke måtte gå så langt, forteller prinsen til Winfrey i «The Me You Can't See».

– Vil aldri bli mobbet til stillhet

I serien går prins Harry også i detalj på hvordan konas selvmordstanker utviklet seg. Da hun var seks måneder på vei med sønnen Archie hadde det gått så langt at hun hadde planlagt hvordan hun skulle ta sitt eget liv, forteller han.

Meghan kom til slutt frem til at hun ikke kunne la ektemannen miste nok en kvinne i livet sitt. Prins Harry og prins Williams (38) mor, prinsesse Diana, gikk som kjent bort i en bilulykke da hun ble jaget av paparazzier 1997.

Les også: Prins Harry med nye avsløringer: Mener prins Charles har «lidd» hele livet

I serien sier prinsen at «historien gjentar seg».

– Moren min ble jaget til døden mens hun var i et forhold med en som ikke var hvit. Og se hva som har skjedd nå. Det er ekstremt triggende å potensielt miste nok en kvinne i livet mitt. Listen utvider seg. Og alt går tilbake til de samme menneskene, den samme forretningsmodellen, den samme bransjen, sier han om likhetene mellom hans og morens liv.

For å unngå at kona led samme nød som moren, besluttet han til slutt at det beste var å forlate kongehuset og Storbritannia og starte på nytt i USA. Han angrer ikke på det.

– Jeg vil aldri bli mobbet til stillhet, sier han.