Etter at Prins Harry (36) og hans kone Meghan Markle (39) trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter og flyttet permanent til USA, har de skapt en haug av overskrifter i hjemlandet og internasjonalt.

De to har siden de brøt ut av kongefamilien delt langt mer enn vi er vant til at kongelige deler, både i et intervju med James Corden og talkshowdronning Oprah Winfrey i mars.

Under intervjuet med sistnevnte, kom paret med svært oppsiktsvekkende opplysninger, og anklaget en innenfor kongefamilien for rasisme mot deres to år gamle sønn, Archie.

Nå åpner prinsen opp igjen i et nytt intervju, denne gangen i podkasten «Armchair Expert» med Dax Shepard. Under podkasten kommer prinsen nok en gang med oppsiktsvekkende detaljer fra livet innenfor den britiske kongefamilien.

Les også: Fortsatt isfront mellom prinsebrødrene: – De snakker ikke sammen

Sammenligner eget liv med en dyrehage

Prins Harry, som naturligvis har vært i søkelyset siden han var ung, har skapt overskrifter hele livet.

Selv om han ikke trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter før i 2020, kan Harry avsløre at han ønsket å gjøre det allerede i 20-årene fordi han følte seg fanget på grunn av sine kongelige plikter.

- Jeg var i begynnelsen av tjueårene og tenkte at jeg ikke vil ha denne jobben, jeg vil ikke være her. Jeg vil ikke gjøre dette. Se hva det gjorde med mammaen min. Hvordan skal jeg noen gang slå meg til ro og ha en kone og familie når jeg vet at det kommer til å skje igjen? forteller prinsen under intervjuet, og sammenlikner sitt eget liv med en blanding av en dyrehage og «The Truman Show», med Jim Carrey i hovedrollen som en mann som ikke er klar over at hele livet hans er et TV-show.

Les også: Gigantformue avslørt: – Harry og Meghan er gode for 1,2 milliarder kroner

Mener faren «led» av oppveksten

Tidligere har prinsen avslørt at han valgte å forlate kongehuset for å sette sin egen familie og mentale helse først. I det ferske intervjuet med «Armchair Expert» hinter Harry om at også hans egen far, prins Charles, skal har «lidd» under oppveksten som barn av dronningen og prins Philip.

Prins Harry mener at han på samme måte oppdro sine egne barn, og omtaler det som «genetisk smerte».

- Jeg tror ikke vi skal peke finger eller legge skylden på noen, men når det kommer til oppdragelse har jeg opplevd en form for smerte eller lidelse på grunn av smerten eller lidelsen faren min eller foreldrene mine har opplevd. Jeg skal sørge for at jeg bryter den tradisjonen så jeg ikke bringer det videre, for å si det sånn.

- Det er mye genetisk smerte og lidelse som blir overført uansett. Som foreldre bør vi gjøre alt vi kan og si at: Vet du hva, det skjedde med meg, og jeg skal sørge for at det ikke skjer med dem, sier han.

Les også: Intervjuet «alle» snakker om. Nå kommer søsteren til Meghan med kraftig kost

Prinsen forteller at han ikke alltid visste om hvordan farens oppvekst hadde vært, men at han etterhvert skjønte sammenhengen.

- Jeg så det aldri. Jeg visste aldri om det. Men plutselig satte jeg bitene sammen. Ok, så han gikk på skole der, og det skjedde. Jeg vet dette om livet hans, og at det er koblet til foreldrene hans, så det betyr at han behandlet meg på samme måte som han ble behandlet, sier han.

Les også: Meghan-slakt: - Selvopptatt og egoistisk

Føler seg mer fri etter flyttingen

Prins Harry og Meghan Markle har som nevnt flyttet til USA, nærmere bestemt Los Angeles, og prinsen legger ikke skjul på at det har vært godt for både han selv og Markle.

I intervjuet med Oprah tidligere i år avslørte også paret at rasismen i Storbritannia var et problem for paret, og at det og dekningen de fikk i pressen også ble en årsak til at de til slutt forlot landet.

Harry fortalte at «vi gjorde alt vi kunne for å få det til å fungere», og de aldri hadde flyttet dersom kongehuset hadde støttet dem.

I podkasten med Shepard forteller han også at etter flyttingen har både han og Markle klart å senke skuldrene, og at han føler han der er mer fri og har muligheten til å ta sønnen, Archie, på sykkeltur som han følte han ikke kunne gjøre i hjemlandet.

Les også: Oprah Winfrey oppklarer hudfarge-kommentarer: Kom ikke fra dronningen