Gå til sidens hovedinnhold

Prins Harry og hertuginne Meghan har blitt foreldre igjen

Paret har fått en datter.

BBC opplyser at datteren har fått navnet Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor. Fra før av har paret sønnen Archie Harrison som ble født 6. mai 2019.

- Både mor og barn er ved god helse, skriver paret i en uttalelse, gjengitt av BBC.

I samme uttalelse står det at de tok navnet etter kongefamiliens kallenavn på dronningen som er barnets oldemor. Det andre navnet er etter bestemoren, Harrys mor, prinsesse Diana.

Ble født i USA

«Lili» ble født fredag klokken 11.40 på et sykehus i Santa Barbara i California, USA.

Paret har bodd i USA i siden april 2020 etter at de flyttet, fordi begge ønsket å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, men også for å komme seg vekk fra det turbulente forholdet til resten av kongefamilien. Noe som paret har vært åpne om flere ganger, blant annet i et stort intervju med talkshow-dronningen Oprah Winfrey.

Dette intervjuet fikk mange briter til å sette kaffen i vrangstrupen:

Selvmordstanker

Prins Harry har også lettet på sløret om privatlivet sitt, men også om konas selvmordstanker. I serien «The Me You Can't See» snakker 36-åringen om den tøffe tiden hertuginne Meghan gikk gjennom.

- Jeg trodde familien min ville hjelpe, Men hvert spørsmål, hver forespørsel og hver advarsel, uansett hva det var, ble bare møtt med stillhet. Total forsømmelse. Vi prøvde å få det til å funke i fire år. Vi gjorde alt i vår makt for å bli der og fortsette i rollene våre og gjøre jobben vår. Men Meghan slet, har prinsen sagt.

Se et utdrag fra serien her: