Prins Harry og hertuginne Meghan Markle kunne tidligere denne uken ønske deres andre barn velkommen til verden. Fra før har paret sønnen Archie Harrison som ble født 6. mai 2019.

Datteren er blant annet oppkalt etter dronning Elizabeth og har fått navnet Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Det første navnet kommer fra oldemorens, dronning Elizabeths, kallenavn. Det andre navnet er etter bestemoren, Harrys mor, prinsesse Diana.

Navnevalget har allerede fått mye oppmerksomhet, ettersom fornavnet er kallenavnet til monarken og har vært et kjært navn hos den britiske dronningen, da det var hennes bestefar kong Georg som ga henne det som liten.

Kallenavnet har bare blitt brukt av nære slektninger, og de siste årene er det bare hennes ektemann, avdøde prins Philip, som brukte det.

Les også: 16 år gammel ble Liam Payne verdenskjent og nådde bunnen: – Har aldri snakket om det

Spurte aldri dronningen om tillatelse

En kilde hevdet onsdag til britiske BBC at prins Harry aldri hadde spurt dronningen om det var greit at han og hertuginnen ga datteren navnet.

Kilden hevder at prinsen hadde pratet med dronningen før fødselen, men at navneforslaget aldri skal ha vært et tema under samtalen.

Det ser derimot ikke ut til å stemme i følge paret selv.

Les også: Ønsker lovendring for realityproduksjoner: – Vil ikke gjøre voldsdømte til realityhelter på TV

Parets egen talsperson måtte onsdag kveld avkrefte at prinsen og hertuginnen hadde gått bak ryggen på dronningen og tatt seg til rette med navnevalget.

- Hertugen snakket med familien sin før kunngjøringen, faktisk var dronningen det første familiemedlemmet han ringte. Under den samtalen uttrykket han ønsket om å kallet datteren Lilibet i hennes ære. Hadde hun ikke vært støttende til det, ville de aldri ha brukt det navnet, sier deres talsperson Omid Scobie.

Men nå har også «ord mot ord»-konflikten eskalert ytterligere, etter at Harry og Meghan har truet BBC med søksmål gjennom advokatfirmaet Schillings onsdag kveld for falske anklager om at de ikke forhørte seg med dronningen før navnevalget.

Det kunngjorde de bare timer etter at prins Harry prøvde å oppklare dramaet gjennom sin talspersons uttalelse tidligere på dagen, skriver The Sun.

Turbulent tid

Prins Harry og hertuginne Meghan kunne ønske datteren velkommen etter en svært turbulent tid for ekteparet. De flyttet til California i USA tidlig i 2020, og deres beslutning om å trekke seg fra kongehuset og slutte å bruke sine kongelige titler vekket stor oppsikt.

I slutten av februar i år kom den endelige meldingen om at paret ikke vil vende tilbake som arbeidende medlemmer av det britiske kongehuset og i mars stilte de opp i det svært omtalte intervjuet med Oprah Winfrey hvor paret kom med flere anklaget mot det britiske kongehuset.

Les også: Piers Morgan slakter Emily Ratajkowski etter dette: – Gir deg gjerne noen tips

Blant mye annet beskylte paret det britiske kongehuset for rasisme.

Meghan sa i intervjuet at før hun og prins Harry fikk sitt første barn, ble ektemannen møtt med «bekymringer og samtaler» om «hvor mørk Archies hud ville bli». Hertuginnen har svart mor og hvit far. Ifølge Oprah Winfrey kom imidlertid ikke kommentarene fra dronning Elizabeth eller prins Philip.

De to kritiserte dessuten britisk presse for å gjengi rasistiske stereotyper, særlig sett opp mot dekningen av Harrys svigerinne Kate.

Meghan har tidligere saksøkt den britiske avisutgiveren Associated Newspapers for artikler som ble trykket i Mail on Sunday i 2019, der deler av et brev hun hadde sendt til faren sin ble gjengitt. Meghan mener avisen krenket privatlivet og opphavsretten hennes, noe hun fikk medhold for i retten.

Les også: Kongelige referanser i Kim Kardashians mobilspill får fansen til å rase: – Dårlig stil