Hertugen av Cambridge åpner opp i nye BBC-dokumentar, hvor han blant annet forteller om hvordan han har håndtert sorgen og smerten etter tapet av moren - som døde etter en bilkrasj i 1997.

Prinsen har jobbet som luftambulansepilot, og gjennom jobben har han møtt mange som har lidd tap av nære og kjære. Noen har han kunnet relatere seg til.

- Jeg har tenkt mye på dette, og jeg prøver å forstå hvorfor jeg føler som jeg gjør. Men jeg tror at når du har mistet noen i veldig ung alder, så føler man en smerte som ingen annen smerte, forteller han til BBC.

I BBC-dokumentaren forteller også prinsen om hvordan det var å gå fra militæret til å jobbe i luftambulansetjenesten. I militæret skulle følelser gjerne settes til side, mens det var mer åpenhet i ambulansetjenesten.

- Du har med å gjøre familier som må takle de verst tenkelige nyhetene i hverdagen. Den rå følelsen.... Jeg kunne kjenne at noe bygget seg opp inni meg, og jeg følte at det kom til å prege meg og kunne bli et skikkelig problem, sier prinsen til BBC.