Marcus Rashford (23), Jadon Sancho (21) og Bukayo Saka (19) ble raskt pekt ut som syndebukker etter at England tapte EM-finalen mot Italia i helgen – der det hele ble avgjort med en straffesparkkonkurranse hvor Italia gikk seirende ut.

De unge fotballstjernene har siden fått krass kritikk fra engelske supportere, og mye av det som var å finne i sosiale medier etter tapet var rasistiske ytringer mot de tre. Det har flere gått hardt ut mot, blant andre det engelske fotballforbundet samt flere av verdens største fotballstjerner.

Sist ut er prins William (39), som på mandag skrev følgende i et innlegg på Twitter:

«Jeg blir kvalm av det rasistiske overgrepet rettet mot England-spillerne etter kampen. Det er helt uakseptabelt at spillere skal måtte tåle denne avskyelige oppførselen. Det må stoppe nå, og alle de involverte bør holdes ansvarlige. W».

Les også: Dette er prins Harry og prins Williams «ukjente» søsken: – Vi er de «vanlige» barna

Den britiske prinsens klare beskjed har imidlertid ikke falt i like god jord hos alle, melder E! News.

Rasismeanklager mot kongehuset

Enkelte mener nemlig det er hyklersk av prins William å dele en offentlig melding om rasisme.

I mars hevdet nemlig prinsens svigerinne, hertuginne Meghan (39), at hun i flere år hadde slitt med rasisme både innad i det britiske kongehuset og i den britiske sladderpressen. På et tidspunkt hadde Meghan det så tungt at hun vurderte å ta sitt eget liv, fortalte hun i intervjuet med den amerikanske talkshowdronningen Oprah Winfrey (67).

Som følge av dette delte prins Harrys (36) bestemor, dronning Elizabeth (95), en offentlig uttalelse hvor det blant annet kom frem at hele familien var lei seg over å høre omfanget av hvor tøffe de seneste årene hadde vært for dem.

Buckingham Palace skrev også at rasismebeskyldningene ble tatt på alvor innad i kongefamilien.

Les også: Prins Harry ønsker å skvære opp med familien

Prins William uttalte på sin side under et besøk på en skole i London at de «i aller høyeste grad ikke er en rasistisk familie». 39-åringen delte derimot aldri en offentlig uttalelse i sosiale medier og fordømte rasismen svigerinnen hevdet hun ble utsatt for, og det er dette enkelte fans nå reagerer på.

– Vanskelig å ta deg på alvor

Under prinsens innlegg på Twitter er det flere som har rettet et kritisk øye mot uttalelsen hans.

«Du har helt rett, men du har gått glipp av noen betydelige sjanser der du kunne hevet stemmen din mot rasisme, og det starter med familien din. Kongefamilien trenger folket, det skjønner jeg, men det er på tide at dere står opp for hverandre når det er alvorlig. Stemmer er mektige», lyder et av svarene.

Les også: Prinsen klaget over pengesmell: Fikk gigantsum av prins Charles

«Du har muligheten til å slå ned på rasisme. Ikke bare i fotballen, men også når den er rettet mot dine egne familiemedlemmer. Vær så snill – gjør det», skriver en annen.

«Det er vanskelig å ta deg på alvor når dere ikke gjorde noe for å hindre rasismen mot Meghan. Hele verden så det, så denne uttalelsen er hul», skriver en tredje til prins William.

«Du har ikke noe problem med å heve stemmen og forsvare Englands spillere. Bra! Nå er det på tide at du forsvarer broren din, svigerinnen din og nevøen din. Du skulle gjort det for veldig lenge siden», lyder en fjerde Twitter-kommentar.

Utover de ovennevnte kommentarene er det mange som kaller prinsen en hykler, men det er også mange som forsvarer ham. Blant annet påpeker flere at prins Harry og kona aldri har sagt direkte at William og Kate er rasister, mens andre hevder prinsen ikke kan uttale seg om noe som blir undersøkt innad i familien – som Mehghans anklager.