Gå til sidens hovedinnhold

Prinsesse Beatrice venter sitt første barn

Babynyheten kommer et drøyt år etter at prinsessen giftet seg.

«Hennes kongelige høyhet prinsesse Beatrice og Mr Edoardo Mapelli Mozzi er svært glade over å annonsere at de venter barn til høsten dette året».

Slik innledes et nytt innlegg på den offisielle Instagram-kontoen til det britiske kongehuset onsdag.

Videre i innlegget står det at dronningen er informert om familieforøkelsen, og at både hun og resten av familien er lykkelige over den hyggelige nyheten.

Dette blir prinsessens første barn, mens ektemannen har en sønn fra et tidligere forhold.

Les også: Stian Blipp og kona venter barn nummer to

Giftet seg i hemmelighet

Prinsessen og hennes utkårede giftet seg i juli i fjor i en privat seremoni i Windsor, etter at de forlovet seg i september året før.

«Den private bryllupsseremonien mellom prinsesse Beatrice og Mr. Edoardo Mapelli Mozzi fant sted 11.00 fredag 17. juli i The Royal Chapel of All Saints i Windsor», bekreftet Buckingham Palace den gang.

Paret giftet seg med bare nærmeste familie tilstede, deriblant dronning Elizabeth og avdøde prins Philip. Også prinsessens far prins Andrew (60), var til stede og fulgte Beatrice til alteret.

Også prinsessens søster, prinsesse Eugenie (30), skal ha vært blant bryllupsgjestene.

Bruden hadde fått låne kjole av dronningen for anledningen. Vintagekjolen var designet av Norman Hartnell, og ble skreddersydd til å passe prinsessen av dronning Elizabeths private designer.

Dronningen lånte også barnebarnet den samme tiaraen som hun selv brukte på sin bryllupsdag.

Les også: Serena trodde kjæresten savnet henne – så fikk hun tilsendt et livebilde

Måtte avlyse den store festen

Beatrice og forloveden skulle etter planen ha giftet seg 29. mai 2020, men så seg nødt til å avlyse bryllupsfesten som følge av koronautbruddet. Da skulle de egentlig ha en stor fest med 150 gjester, men som nevnt ble festen langt mindre.

Da bryllupsfesten ble avlyst fortalte en representant for paret at de ville vente og se hvilke råd myndighetene kom med før de bestemte seg for neste steg.

Storbritannia åpnet for bryllup med opp til 30 gjester i fjor sommer, og ifølge The Sun har paret alltid ønsket seg et lite, privat bryllup - som de til slutt fikk.

Les også: Emma Watson slår hardt ned på forlovelsesryktene