Gå til sidens hovedinnhold

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner på denne videregående skolen i Oslo til høsten

Prinsessen avsluttet ungdomsskolen denne våren, og gikk 10. klasse på Uranienborg ungdomsskole i Oslo.

Det skriver kongehuset i en pressemelding mandag formiddag. Fra 2014 til 2019 gikk Prinsessen på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, og fra 2010 til 2014 gikk hun på Jansløkka skole i Asker.

Les også: Prinsesse Ingrid Alexandra: – Takk for alt jeg har lært

Nå er det bestemt at 16-åringen starter i 1. klasse på Elvebakken videregående skole til høsten. Skolen ligger i bydel Grünerløkka i Oslo, og er en av Oslos største skoler med over 1400 elever og 150 lærere.

Elvebakken skriver selv på sine hjemmesider at de har elever fra over 50 ungdomskoler fra samtlige bydeler i Oslo. Skolen tilbyr alt ifra yrkesfaglige til studieforberedende utdanningsprogram.

- Inn på ordinært opptak

Kommunikasjonssjef ved det Kongelige Hoff, Guri Ofstad Varpe, bekrefter overfor NTB at prinsesse Ingrid Alexandra skal gå studiespesialiserende linje på den populære skolen, der inntakskravet er minimum 52,3 poeng for skoleåret 2020/2021.

– Prinsessen ønsker å gå på en skole i Oslo, og valget falt på Elvebakken videregående skole. Prinsessen søkte og fikk plass på ordinære vilkår, bekrefter Varpe overfor NTB.

Rektor: – Planlegger på lik linje som før

Det bekrefter også rektor Camilla Hauren Leirvik, som gleder seg til å få en prinsesse ved skolen.

– Jeg håper Ingrid Alexandra har valgt oss fordi hun ser at hun vil treffe andre elever fra andre skoler, og at hun vil trives både sosialt og faglig, sier Leirvik.

Rektoren understreker at Ingrid Alexandra ikke vil få noen form for særbehandling i forhold til andre elever ved skolen.

Se hvorfor Ingrid Alexandra har sjarmert det norske folket:

– Vi planlegger skoleåret som normalt. Vi har en god dialog med myndighetene og slottet om hvordan de vil håndtere sikkerhetssituasjonen rundt prinsessen, sier Leirvik.

Høyeste snitt i Oslo

Rektor tror ikke det vil påvirke skolemiljøet at de nå får en fremtidig tronarving som elev fra og med høsten.

– På Elvebakken har vi en god skolekultur, der alle kan være akkurat som de er. Vårt mål er at de som er elever her, skal få en god skolehverdag uansett bakgrunn.

Se hva som skjedde da prins William og hertuginne Kate var på besøk i Norge:

Ifølge Nordre Aker Budstikke var Elvebakken den videregående skolen i Oslo med høyest inntakssnitt for studiespesialiserende linje med 52,3 som nedre poenggrense for inntak til Vg1. Gjennomsnittlig poengsum for ordinært inntatte søkere til Vg1 var også høyest med 55,8 poeng.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken