Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra begynner i 10. klasse på Uranienborg skole i Oslo til høsten.

Det opplyser Slottet i en melding til pressen.

– Prinsessen skal gå siste året av ungdomsskolen på en norsk, offentlig skole. Det var naturlig å slutte på Oslo Internasjonale Skole nå fordi hun er ferdig med det trinnet hun startet på, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen til Nettavisen.

Prinsessen starter på videregående skole i 2020. Hun har fra 2014 til 2019 gått på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua. Fra 2010 til 2014 gikk hun på Jansløkka skole i Asker.

Oslo Internasjonale Skole er bygd opp på en annerledes måte en offentlig skole. De bruker blant annet en internasjonal læreplan og har ungdomsskole fra 7. til 10. trinn, ikke 8. til 10.

Slottet opplyser at valget av Uranienborg er gjort på bakgrunn av en helhetsvurdering, hvor blant annet skolens beliggenhet i forhold til Slottet har vært viktig.

– Kronprinsfamilien har ønsket at prinsessen skulle få plass på en osloskole. Uranienborg ligger i nærheten av Slottet og skolen hadde ledig plass. Kronprinsparet synes det er fint at prinsessen også får en tilknytning til Oslo.

Prins Sverre Magnus fortsetter ved Montessoriskolen i Oslo.