Gå til sidens hovedinnhold

Prinsesse Märtha Louise hyller dronning Sonja på kvinnedagen

Kjendisene hyller mødre, venninner, søstre og andre kvinner på kvinnedagen.

8. mars markerer den internasjonale kvinnedagen. Dagen ble etablert i København i 1910. Dagen ble etablert for å hedre bevegelsen for kvinners rettigheter, og å bygge opp støtte for allmenn stemmerett for kvinner

Årets kvinnedag feires ikke som vanlig med tog eller fest, men flere kjendiser har tatt til sosiale medier for å hedre det kvinnelige kjønn.

Les også: Bella Thorne går hardt ut mot de store mediegigantene etter drøy musikkvideo

Prinsesse Märtha Louise (49) har delt et lengre innlegg på Instagram hvor hun hyller moren, dronning Sonja (83).

«For meg er hver dag en internasjonal kvinnedag der jeg hyller kvinners briljans der vi kjenner vår verdi og fortsetter å stå rakrygget, stå opp for oss selv og være tålmodige med de som ikke forstår ennå» skriver hun.

Prinsessen fortsetter med å skrive at moren har vært et har vært et fyrtårn for kvinnerettigheter.

«Jeg har sett henne kjempe for sin plass i en mannsdominert organisasjon, til å blomstre mot den hun er i dag: en sterk uavhengig kvinne, hvor hennes meninger er verdsatt og regnet med som dronning»

Les også: Jubler for Coop-kutt: - Det er kanskje på tide at staten slutter å tjene penger på at vi blør hver måned

Også den svenske artisten Benjamin Ingrosso (23) deler bilde av mamma. Han har lagt ut et innlegg på Instagram med flere bilder av kvinnene i hans liv, deriblant søsteren Bianca Ingrosso (26) og mamma Pernilla Wahlgren (53).

«Uten dere hadde jeg ikke vært noenting»

Les også: «Radioresepsjonen»-trioen slutter i NRK

- Jeg digger kvinner som tør å rope!

Kristin Gjelsvik (34) delte et lengre innlegg på Instagram hvor hun hyller kvinner som tør å mene noe og snakke høyt om sine hjertesaker, selv om det kan vekke motstand.

«Det er mye man opplever urettferdig som kvinne i dag, og på kvinnedagen i år er det spesielt én ting jeg ønsker å trekke frem, nemlig at kvinner som hever stemmen i saker de brenner for, veldig ofte omtales og oppfattes som bråkete, sure og irriterende.»

«Jeg digger kvinner som tør å rope! Som tør å mene noe, snakke høyt om sine hjertesaker, og som til og med tør å gjøre seg litt upopulær på veien!»

Les også: «Bloggerne»-Eveline ofret leilighet i Oslo for drømmetomt i Skien

Også sexolog og «Bloggerne»-profil Iselin Guttormsen (32) gjør et opprop mot at kvinner kan bli sett på som grinete om de hever stemmen om sine hjertesaker. Hun har delt flere barndomsbilder av seg selv, og skriver hun er heldig som er født og oppvokst i et av verdens rikeste og mest likestilte land.

«Lite visste jeg da - at når jeg ble eldre og følte meg urettferdig behandlet , ville bli oppfattet som sutrete når jeg krevde rettferdighet. At når jeg gråt ville bli stemplet som hysterisk og når jeg krevde å bli hørt ved å heve stemmen, ble fortalt at jeg var en dramaqueen. Lite visste jeg at nettopp fordi jeg er jente, så ville jeg ikke bli tatt like seriøst.»

Les også: En av Norges største influencere legger ned bloggen

Jørgen Nilsen (30), forloveden til «Senkveld»-programleder, Helene Olafsen (31), gratulerte kvinnene med dagen og en liten ekstra gratulasjon til kvinnen i hans liv.

«Gratulerer så mye med kvinnedagen, og ikke minst, til kvinnen i mitt liv.»

Les også: Dette sier Helene Olafsen om Stian Blipps «Senkveld»-exit: – Klart det er rart

Arrangerer virtuell fest

Kjendisstylist Jan Thomas (54) arrangerer sammen med eksmannen Christopher Husby (30) en virtuell fest for å feire kvinnedagen.

- Jeg ville aldri ha vært der jeg var i dag om det ikke hadde vært for sterke kvinner, sier Jan Thomas.

Les også: Harlem Alexander tok til dagboken da han skjønte han var homofil: «Hvorfor meg?»

Også Jorun Stiansen har delt et innlegg hvor hun heier på andre kvinner.

«Gratulerer med dagen til alle fantastiske kvinner der ute i dag. La oss fortsette å heie på hverandre og snakke hverandre opp og frem! VI KAN og vi er fader mæ rå, ass»

Les også: Jorun Stiansen føler med de «nye» i bransjen sin: – Jeg hadde aldri taklet det

Hør på Nettavisen-podkasten «Schendis»: Den kan du høre overalt du hører podkast!