KØBENHAVN (Nettavisen Livsstil): Foredragsturneen lyder navnet «The Princess and The Shaman», og omhandler selvrealisering. Prinsesse Märtha Louise kjørte selv til workshopen utenfor Talent Garden i København sentrum søndag ettermiddag.

Like før klokken 16 søndag ettermiddag melder Nettavisens journalist på stedet at workshopen i gang og at pressen har fått fotoforbud, og presselanseringen er avlyst.

- De åpnet workshopen med å fortelle litt om seg selv, og om trykket de har mottatt fra pressen de siste dagene. Märtha forteller blant annet at hun er vant med det, men at det er helt nytt for sjamanen, sier Nettavisens journalist som er til stede på workshopen.

Prinsessen og sjamanen snakker blant annet om at de gjerne vil få folk til å skjønne at det ikke gagner noen å snakke nedlatende om andre, og at vi må slutte å sette folk i bokser.

Nettavisens utsendte journalist melder også om flere forventningsfulle deltakere, som alle har hørt mye om Verret tidligere. Det er mye latter i salen.

Gledet seg

I forkant av workshopen sa prinsessen til norske og svenske medier at hun gledet seg til å komme i gang.

Etter det NTB erfarer er det rundt 45 personer påmeldt til workshopen, inkludert presse.

Lørdag ble det kjent at kjæresteparet avlyste pressekonferansen de opprinnelig hadde planlagt i forbindelse med søndagens workshop.

Deltok i rojalt bryllup

I forkant av workshopen publiserte Verrett et bilde på Instagram, hvor han og Märtha er kledd i finstas på vei til et bryllup.

– Har en fantastisk tid med min gudinne på bryllupet i Danmark. Utrolig spent på vår kommende turné. Å reise rundt til ulike deler av Skandinavia er en glede, skriver han i bildeteksten.

Ifølge VG deltok kjæresteparet i bryllupet til prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg og greven av Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Bruden er eldste barnebarn av prinsesse Benedikte av Danmark, som er søsteren til Dronning Margrethe.

Bryllupet ble holdt i Svendborg på Fyn i Danmark. Det var kun 33 gjester til stede, inkludert nære venner og familie, skriver lokalavisen Fyens.dk.

Planlegger flere foredrag

København er foredragsturneens første stopp, før turen går til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Turneen har blitt møtt med kritikk fra enkelte hold på bakgrunn av Märthas kommersielle bruk av prinsessetittelen. I Stavanger satte biskopen foten ned for at foredraget kunne holdes i St. Petri menighet, slik som var planlagt. Arrangementet ble flyttet til et hotell.

I instagraminnlegget skriver Verrett at paret planlegger flere foredrag i turneen på et senere tidspunkt.

(©NTB)