AKER BRYGGE (Nettavisen): Sjaman-feberen herjer i Oslo etter at Durek Verrett (44) landet på Oslo Lufthavn tirsdag ettermiddag.

Kritikken har haglet mot Verretts sjaman-praksis, etter det ble kjent at sjamanen mener han kan kurere syke, snu atomer og forutse terror.

Torsdag morgen stiller Verrett og prinsesse Märtha Louise til intevju i God morgen Norge.

Hele presse-Norge var samlet utenfor TV-studio på Aker Brygge, men paret strenet imidlertid rett forbi pressen - uten å gi en eneste kommentar.

Har møtt kongen og dronningen

I intervjuet med God Morgen Norge sier Märtha Louise at hun har det bra - til tross for kritikken og mediekjøret.

- Jeg er vant til det, sier Märtha med et smil, og legger til at hun og Durek Verrett ler mye av presseoppslagene som har vært den siste uka.

Paret forteller at Verrett nå har møtt kongen og dronningen. Prinsessen ønsket ikke å kommentere hva foreldrene synes om hennes valg av kjæreste.

- Det var en nydelig opplevelse, sier Verrett, og legger til at han han synes de var veldig hyggelige.

TV 2-journalistene Vår Staude og Peter Bubresko stilte flere kritiske spørsmål til Verrett. Sjamanen har tidligere uttalt at han kan reversere alder og kurere syke, men trakk i stor grad tilbake uttalelsene under God Morgen Norge-intervjuet.

- Jeg har aldri sagt at jeg kan kurere leukemi, sier Verrett.

Nekter å si fra seg tittelen

Neste uke legger sjamanen og prinsesse Märtha Louise (47) ut på foredragsturné.

Prinsessen har fått kritikk fra flere hold for å bruke prinsesse-tittelen i kommersiell sammenheng, og torsdag skriver Fædrelandsvennen på lederplass at de mener Märtha Louise bør si fra seg prinsessetittelen.

LES OGSÅ: Vebjørn Selbekk kritiserer sjamanen og Märtha: - Bruker rått det at hun er kongelig

Paret offentliggjorte forholdet få dager før turneen skulle starte og billettsalget har økt betydelig etter dette, skriver avisen.

– Med andre ord bruker Märtha Louise aktivt prinsessetittelen til å fremme salg av billetter. Det er uholdbart, skriver avisen på lederplass og fortsetter:

Les også: Nå ligger Märthas kongebolig på Finn

– Märtha Louise har flere ganger før blitt oppfordret til å si fra seg tittelen. Det rådet bør hun følge. Både av hensyn til seg selv og kongehuset.

Prinsesse Märtha Louise sier imidlertid til God morgen Norge at hun ikke vurderer å si fra seg tittelen.

- Jeg brukte å bli såret over slike uttalelser, men denne gangen ble jeg ikke det, sier prinsessen.

Langer ut mot pressen

På spørsmål fra TV 2-journalistene om hvordan mediekjøret påvirker Märthas barn, sier hun at de takler det bra.

- De vet at det er mange ting som ikke er sant som skrives i pressen. Det pressen gjør er at de tar noe som ikke er helt sant, spinner på det og så blir det sannheten. Det er faktisk slik den norske pressen fungerer, sier Märtha Louise.

Nektes å holde foredrag i kirken

Foredragsturnéen starter med en workshop i København på søndag, og fortsetter videre til Stavanger på mandag.

Egentlig skulle foredraget avholdes i St. Petri kirke i Stavanger, men ble etter mye kritikk flyttet.

Verrett uttrykte stor skuffelse over å ikke få lov til å tale i kirken.

- Å få høre at jeg ikke får snakke i kirken fordi noen har hørt sladder, forteller meg at det finnes mye uvitenhet, sa Verrett til TV 2 onsdag ettermiddag.

- Jeg har lest utallige ting som ikke er sant, til og med ting om prinsesse Märtha. Folk får oss til å se ut som et klovnesirkus, at vi er dumme folk som prøver å ta penger fra folk, sier Verrett.