*Nettavisen* Livsstil.

Prinsesse Märtha Louise åpnet opp om egen selvfølelse – og var knallhard mot pressen

Prinsessen med rørende åpenhet fra scenen i Stavanger.

21.05.19 08:22

I dag, nøyaktig én uke etter at forholdet ble offentliggjort på prinsessens og sjamanens Instagram-sider, er prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett i Norge og klare for sin turné, med første destinasjon Stavanger.

Nettavisen er på plass i salen og har fått tillatelse til å filme starten av foredraget.

Prinsessen og sjamanen inntok scenen klokka 19, og foredraget startet med lydmeditasjon, før prinsessen og sjamanen tok ordet.

Se video fra foredraget øverst i saken!

Noe av det første prinsessen gjorde, var å gå til angrep på pressen, som har møtt opp i hopetall.

– Dere i pressen har et valg i det dere skriver, gjør og sier. Selv om dere tenker at det er deres jobb, så har dere fortsatt et valg i å være den dere er. I hva dere vil gå etter og hva dere presenterer andre mennesker som. Jeg vil også at dere, hvis hele livet ditt var å være der ute i pressen, ville du vært komfortabel med det? Ville det vært greit for deg?, sier prinsessen til rungende applaus før hun fortsetter:

– Selv om det er deres jobb og jeg respekterer det, har dere et valg ved å være gode mennesker, det gjelder oss alle, men spesielt når den ene går etter den andre, og det er noe jeg har opplevd med dere noen ganger i livet. Jeg synes det er viktig å peke på at dere har et valg om hva dere vil bringe til verden.

– Har alltid ønsket å være i den normale boksen

Så gikk hun videre og fortalte om hvordan livet hennes har endret seg.

– Hvis vi alltid er i samme mønster som vi alltid har vært i, så vil ting aldri endre seg. Vi kan ikke tro på samme system og tro at endring vil skje i verden. Det er vi som produserer hva Norge og verden er, sier Märtha Louise fra scenen.

– Vårt samfunn er laget av mange bokser, vi prøver å putte andre i bokser og er i bokser selv. Jeg ble født utenfor den normale boksen, men har alltid ønsket å være i den normale boksen, forteller prinsessen og fortsetter:

Klikk på bildet for å forstørre.

Prinsessen og sjamanen live på scenen i Stavanger i kveld. Foto: Magnus Mullis (Nettavisen)

– Jeg startet å lytte til den jeg var. Når du tar inn mye fra andre mennesker, så begynner du å høre på mange mennesker der ute, fordi du tenker det som er inne i deg ikke er riktig og man tror at de forstår hvordan man skal leve livet, og det var det jeg begynte å gjøre. Det var da jeg begynte å miste meg og den jeg var.

Klikk på bildet for å forstørre.

POPULÆRT: Det er få ledige plasser på arrangementet, og salen tar 550 personer.

Märtha Louise forteller at selv om hun fulgte andres råd, følte hun seg ikke lykkelig.

– Selv om folk mente jeg var lykkelig, var jeg ikke meg selv og da ble livet tomt. Men da jeg begynte å følge hjertet mitt, og min indre navigasjon, så begynte livet å endre seg.

Slik endret livet til prinsessen seg

Hun forteller at det var da hun først ble seg selv, gjennom å lytte til den hun var.

– Jeg forsto ikke hva som hadde skjedd, men jeg hadde nettopp lyttet til at den var. Det som endret livet mitt var å lytte til meg, og selvkjærlighet, og gjennom det klarte jeg å være der for så mange andre. Jeg er så glad for å være her med dere i dag og vi skal ha en fantastisk tid sammen, med denne fantastiske mannen ved min side, sier prinsessen til full applaus fra scenen.

Snakker hele natten

– Dere har en fantastisk prinsesse, svarer sjaman Durek.

– Når vi er alene snakker vi alltid om hvor mye mer kjærlighet, lykke og glede vi kan gi tilbake til folk. Når vi snakker om ting kan klokken bli 4-5 om morgenen. Alt vi egentlig kan gjøre er å dele av oss selv, sier han.

– Du trenger ikke være nødt til å fortsette å føle deg ille. Hver dag burde du våkne opp om morgenen og feire deg selv, fortelle hvor smart og intelligent du er og hvor flotte barn du har. Hvor mye du elsker denne verden, fortsetter sjamanen på scenen.

Etter prinsessen og sjamanens innledning er det fullstendig opptaks- og fotoforbud.

Dialogpresten: – Druknet i et hav av kritikk

Det var dialogprest Silje Trym Mathiassen som innledet kveldens arrangement.

– Jeg vil gi honnør til den styrken de fremviser ved å fortelle om egen tro og egne erfaringer, sier hun til stor applaus fra salen.

– Prinsessen har mot til å sette kjærligheten i sentrum og det har vi alle noe å lære av av henne.

Dialogpresten deltar altså i kveld, men fra scenen forteller hun at dagens arrangement ikke vil bli som opprinnelig tenkt.

– Det druknet av et hav av kritikk. Jeg har kjempet for å få til denne dialogen, fordi jeg mener spørsmålene, svarene og den motvekt kirken kan representerer vil være viktig i vårt møte. Religionsdialog handler ikke om å vende ryggen til det vi er uenig i, men å skape trygge uenighetsrom, påpeker hun.

Dialogprest Silje Trym Mathiassen avsluttet sin innledning med å konstatere at prinsesse Märtha Louise ble utsatt for en kollektiv mobbekampanje.

Kø og høye forventninger

En halvtime før arrangementet starter er det kø utenfor hotellet før dørene åpnes. Vibeke og Linn er blant de som har billett, og den kjøpte de så sent som i går.

– Jeg har ikke så store forventninger, men det er mest fordi jeg er nysgjerrig, forteller Vibeke til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYSGJERRIGE: Linn og Vibeke var blant mange deltagere som er spent på arrangementet til prinsessen og sjamanen.

Arrangementet skulle opprinnelig vært i St.Petri-kirke, men etter sterke reaksjoner, blant annet fra sjefredaktør Vebjørn Selbekk i Dagen, ble det i forrige uke klart at paret måtte flytte arrangementet til et hotell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.