*Nettavisen* Livsstil.

Prinsesse Märtha Louise med rørende appell: Åpner om livet etter Ari

PRØVENDE TID: Det skriver Prinsesse Märtha Louise på Instagram.

PRØVENDE TID: Det skriver Prinsesse Märtha Louise på Instagram. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Prinsesse Märtha Louise åpner opp i nytt innlegg på sosiale medier.

27.03.20 18:38

Prinsesse Märtha Louise publiserte fredag en rørende oppfordring til det norske folk i disse prøvende korona-tider. I innlegget åpnet hun også om tiden etter bortgangen til Ari Behn.

Ari Behn tok sitt eget liv første juledag. Han ble 47 år gammel.

I innlegget bruker prinsessen våren som en analogi på at det kommer bedre tider - og retter en stor takk mot de som ofrer mye hver dag for å redde menneskeliv.

- Mørke bølgedaler av sorg

«I dag dukket de første vårtegnene opp i hagen her. Så vakre disse vårblomstene er som alltid spirer gjennom dødt løv. Vi i vår lille familie har gått gjennom - og går fremdeles gjennom - en hard tid etter Aris død. Den vanskeligste vi har vært gjennom.»

Les også: Derfor havnet prinsessen i karantene

«Helt fra jul og selv før Covid-19 var et verdens-faktum, var vi i mørke bølgedaler av sorg og jeg måtte finne fotfeste alene i foreldre-rollen for tre skjøre, vakre, sårbare, fine barn som trenger meg 24/7. Tidligere møter med døden har vært naturlige årsaker. Og selv om døden noen ganger har kommet alt for tidlig, og selv om sorgprosessen har vært vond, har den likevel vært fredfull. Avklart. Det var den ikke nå og har gjort prosessen lang og sorgtung og den vil selvfølgelig fortsette langt inn i fremtiden.»

«Og nå når den verden vi kjente har snudd seg på hodet og alt er usikkert og hverdagen ny og med mer fysisk avstand, ser jeg hvor sårbare vi mennesker er. Men likevel sterke. For det har slått meg gjennom denne dype sorgdalen, og med Corona-virusets sterke tilstedeværelse på jorden i tillegg, at vi mennesker kan tåle veldig mye. Som disse krokusene som trosser frost og tæle for å blomstre. Mange kjemper hver dag på jobb for å redde menneskeliv og gjøre det beste for samfunnet. Og for dem er jeg uendelig takknemlig.»

Klikk på bildet for å forstørre. SAVNET: Ari Behn begikk selvmord første juledag.

SAVNET: Ari Behn begikk selvmord første juledag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Les også: Sverige med stikk til Norge: - Uaktuelt for oss

«Likevel vet jeg mange sliter hjemme, både med sorg for dem de har mistet eller er redde for dem de er glad i, angst for hva framtiden bringer og sliter med ensomhet eller kanskje har et utrygt hjemmemiljø. Hold ut. Det kommer en vår etter vinteren. En vår der verden igjen gir mening om enn kanskje på en ny måte. Vi kommer gjennom også dette. Ta inn de vakre vårtegnene. Dem kan du beundre helt alene og gir oss håp om at våren snart slår ut i full blomst.»

– Fløy over halve jorda

Midt i mars måned ble det kjent at prinsessen noe overraskende besøkte sin kjæreste, Duke Verrett, i USA - like før myndighetene uttalte at man ikke skulle reise til nettopp USA.

– Prinsessen og barna dro før karantene var iverksatt og før myndighetene sa man ikke skulle dra til USA. De returnerte til Norge så snart de kunne, og er nå i karantene og symptomfrie, skrev prinsessens manager, Carina Carlsen i en tekstmelding til Nettavisen.

Selv var Durek strålende fornøyd med besøket, og uttalte på sosiale medier at det var to av hans beste dager i livet.

Prinesse Märtha og hennes barn returnerte snarlig til Norge, og sitter fortsatt i karantene - symptomfrie.

Også Jan Thomas har i dag valgt å minnes sin gode venn, Ari Behn:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag