Det nye albumet skiller seg fra andre album som er sluppet tidligere, da det er kun ett eneste langt musikkspor på 29 minutter. Du kan dermed ikke velge og vrake i hvilke enkeltlåter du ønsker å høre.

– Så vidt jeg har skjønt så er det ikke så vanlig å gi ut album på denne måten, et slags rap-hørespill. Du må gjøre det du selv synes er inspirerende, ellers tror jeg ikke det er sjanse i havet for at andre synes det er spennende, sier Chirag til NRK P3.

Ikke planlagt

Duoen forteller at albumet som kommer i ett eneste spor, og handler om om kjærlighet og relasjoner, ikke var noe de hadde tenkt på lenge.

- Det var ikke planlagt, sier Chirag til NRK P3.

Ideen om å lage albumet i ett spor dukket nemlig opp underveis, da de oppdaget at overgangene hang sammen med tekstene i neste låt og temaet for plata.

Chirag forteller til NRK P3 at når man har laget flere plater, er det mange artister som fortsetter i samme spor, og tenker at man må ha flere enkeltlåter.

- Det å bare fri seg helt fra det var deilig å kunne gjøre nå. Vi må bevise noe annet denne gangen. Vi har prøvd å fortelle en historie som ikke er fortalt i norskspråklig musikk før. Det er ofte et mål for oss, sier Chirag til NRK P3.

Angriper plateselskap for pengerot

Torsdag, samme dag som nyheten om albumet ble sluppet, ble det også kjent at Karpe i én av låtene beskylder sitt gamle plateselskap Cosmos Music for feilutbetalinger. Plateselskapet selv mener tvisten handler om produsentrettigheter.

Karpe delte for øvrig også flere bilder på Instagram torsdag kveld, for å promotere det nye albumet, blant annet dette: