Influensere og andre kjente fjes får stadig vekk meldinger og spørsmål fra fans, og i sosiale medier er det flere som gladelig bretter ut om både det ene og det andre til følgerne sine.

Les også: Eksmannen med oppsiktsvekkende uttalelser: Hevder farens vergemål reddet Britney Spears

Men det er ikke alle spørsmål som settes like stor pris på.

Nylig tok influenser Martine Halvorsen (24) til Instagram og raste mot følgerne sine etter å ha stadig fått spørsmål om hun er gravid.

Ber fansen om å la være

I et lenger innlegg deler 24-åringen et bilde av seg selv med flere meldinger hun har mottatt med spørsmål om hun er gravid.

Under bildet uttrykker Halvorsen stor misnøye og sier tydelig ifra om at hun er lei, og at hun ikke setter pris på at folk spekulerer i om hun venter barn eller ikke.

«Plis slutt å kommentere kroppene til hverandre. Det ekke din business. Du veit ikke om jeg vil ha barn, om jeg ikke kan få barn, om jeg har mistet, om jeg er syk eller om jeg gjør alt i verden for å få det. Ei heller om kjæresten min kan få det»,skriver blant annet Halvorsen.

Ifølge Halvorsen er graviditet, og ønske om å få barn eller ikke, svært privat. Til Nettavisen sier Halvorsen at hun synes det er ren folkeskikk å la være å spørre om noen venter barn.

– Det er ingen som har noe med om du er gravid eller ei. Jeg har ofte tenkt på hvor kjipt det må være og faktisk oppleve å være gravid, også krever noen et svar av deg uten at du er klar for å dele det selv, sier hun og fortsetter:

– Tror en helt fremmed at man faktisk skal dele det? Jeg vet ikke. Jeg synes bare at vi har så mye annet å snakke om, å prate om antakelser om noen sin kropp burde ikke være en av de.

Vet ikke om hun kan få barn

Influenseren har lenge vært åpen om ønske om barn, men veien dit kan være tøffere for henne enn for andre. Allerede i tenårene fikk Halvorsen beskjed om at det kunne bli vanskelig for henne å få egne barn.

– Jeg ønsker meg barn, mer enn noe annet. Jeg var 19 år gammel første gang jeg fikk beskjed om at det kunne bli en utfordring å få barn, fordi jeg har endometriose.

Siden den gang har utfordringene stått i kø for 24-åringen. I august i fjor fikk hun beskjed om at det hadde blitt oppdaget grove celleforandringer etter en celleprøve, til tross for at hun var vaksinert mot HPV. I november måtte hun fjerne livmorhalstappen på grunn av celleforandringene.

Et slikt inngrep kan ifølge NHI svekke livmorhalsen og føre til senabort og for tidlig fødsel.

Les også: «Senkveld» om det skandaløse Justin Bieber-intervjuet: – Ikke vårt stolteste TV-øyeblikk

Da fikk Halvorsen også beskjed om at det var lurt av henne å vente med å bli gravid i minst et år til.

– Det å måtte utsette på grunn av kroppen, og ikke av eget valg er sårt i seg selv. Og privat, sier hun og fortsetter:

– Jeg vet ikke om jeg er så heldig at jeg kan få barn, og det stikker litt i magen når folk antar at jeg er gravid - uten å ha peiling på om jeg har forsøkt i mange år, nylig har mistet, nettopp har fått beskjed om at jeg ikke kan få barn eller ja, at jeg bare ikke har lyst på det.

Hvorfor folk mener de har rett til å vite om noen er gravide er for Halvorsen uforståelig og velger sjeldent å svare de som sender henne melding om temaet.

– Jeg prater gjerne om barn, ønsket om det og drømmene rundt det, men svarer sjeldent når noen antar. Jeg håper at jeg en dag kan glede stolt av jeg bærer på et barn, til da håper jeg at jeg kan få ha kroppen min og livmora mi i fred. Vi har nok med hverandre, sier hun.