Se video: – Kjenner at det brenner innover i huden:

I mandagens episode av «Camp kulinaris» ender influenser Amalie Snøløs (24) opp på legevakten i smerter.

Dette grunnet syreskader som følge av et uheldig valg av såpeflaske under vaskerunden etter endt arbeidsdag. Vannet Snøløs da hadde vasket kjøkkengulvet med, og som hun også dyppet hendene i flere ganger, var nemlig blandet med syre.

Les også: Silje Nordnes bekrefter brudd

Da Nettavisen møtte influenseren etter innspillingen i fjor, la hun ikke skjul på at det var en ekkel opplevelse.

– Jeg skrubbet og skrubbet, og det gikk ikke vekk, sa hun da.

– Fikk panikk

24-åringen kjenner det svir i hendene nesten umiddelbart etter at hun begynner å vaske gulvet, men hun fullfører likevel arbeidsoppgavene sine før de alle går tilbake til hytta.

Da har hun flere ganger prøvd å vaske hendene sine, der det stadig dukker opp et nytt «gelé-liknende lag».

Les også: Sex på «Camp Kulinaris»: – Jeg trodde jeg skulle spille inn et familieprogram

– Jeg følte egentlig at det var en «prank», for det var litt som de videoene der noen prøver å vaske håret men aldri blir kvitt sjampoen fordi det står noen og heller på mer, sier hun.

– Huden ble veldig stram og veldig tynn, og så litt gammel ut, nesten. Det var veldig vondt.

Til slutt svir det såpass mye at Amalie Snøløs søker råd hos Leif Einar «Lothepus» Lothe (51).

– Han lurte på hva jeg hadde gjort, og da jeg sa at jeg hadde vasket gulvet fikk han litt panikk for at det var noe syre i det jeg hadde vasket med. Så han syklet opp til kjøkkenet og sjekket, og det viste seg at det var det, forteller influenseren.

Kritisk til produksjonen

Snøløs ringte først giftsentralen før hun kom seg til legevakten. Til Nettavisen forteller hun at hun ble tatt godt vare på av både produksjonen og de andre deltakerne, og forsikrer om at hun ikke har noen varige men etter ulykken.

Leif Einar Lothe, som altså dro tilbake til kjøkkenet og sjekket flaskene Snøløs hadde vasket med, synes på sin side at produksjonen skulle gjort mer for å hjelpe deltakerne.

Les også: Innbyggerne i Hemsedal får gratis klamydiatest etter «Ex on the Beach»-innspilling

– Den hendelsen var litt stygg, for der burde crewet vært flinkere og reagert. Det var ikke holdbart, de skal vite mer og reagere fortere, fortalte han til Nettavisen etter innspilling.

– Jeg ble litt forbanna, og spesielt etterpå. Men jeg er også irritert selv for at jeg ikke reagerte fortere. Jeg har vært borti brannskader og sånt før, og når noe sånt skjer er det bare om å gjøre å komme seg til legen med en gang, la 51-åringen til.

– Hender at noen kan skade seg

Programredaktør i NENT, Jonas Møller, mener på sin side at situasjonen ble håndtert riktig fra produksjonens side.

Les også: Stian Blipp slutter i «Senkveld»

– I episoden som sendes på mandag er Amalie så uheldig å bruke feil såpe under vaskingen av kjøkkenet. Dette førte dessverre til at Amalie fikk milde skader på hendene sine og ble sendt til lege for undersøkelse. Vi mener at sikkerhet og HMS er godt ivaretatt på «Camp kulinaris»-settet. Så hender det likevel at noen kan skade seg på et kjøkken, sier Møller.

– Vi er glade for at alt gikk bra med Amalie, legger Møller til.

Mandagens episode slutter med at Snøløs reiser til legevakten, og det er foreløpig ikke kjent hva hun får beskjed om der eller hvordan skaden påvirker resten av oppholdet.