Se video! Her blir Rasmus Wold slått på målstreken av Birk Ruud:

Etter å ha kommet dårligst ut i merkekonkurransen under «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» tidligere denne uken, var det komiker Rasmus Wold (30) og freestylekjører Birk Ruud (21) som møttes til en spennende utslagskonkurranse søndag kveld.

For guttene var det imidlertid mer enn bare spenning i lufta. Til tross for at de to har konkurrert på hvert sitt lag fra start, har Wold og Ruud likevel kommet svært tett på hverandre under oppholdet og blitt gode venner.

Les også: «71 grader nord»-drama når produksjonen griper inn. Kommer med sjokkbeskjed til deltakerne

– Det var surt å havne i duell i utgangspunktet, sier Rasmus Wold til Nettavisen etter å ha blitt slått på målstreken av Ruud.

– Vi ble veldig gode venner, selv om vi ikke var på samme lag. Det var på camp vi ble veldig godt kjent, og vi hang mye sammen. Vi delte også rom i forrige etappe. Det var kjipt at det var vi to som måtte møtes, for uansett utfall hadde det blitt trist, fortsetter Wold.

Èn feil utgjorde det hele

Brik Ruud fikk et stort forsprang under kveldens utslagskonkurranse, men da de begge var kommet til den siste og avgjørende delen fikk Rasmus Wold en gyllen mulighet til å ta igjen det hele.

Den avgjørende delen av konkurransen gikk ut på å føre en ball, via en heis styrt av tau, gjennom en labyrint og inn i et hull. Førstemann til å få to baller gjennom de ulike hullene kunne glede seg over å fortsatt være en del av ekspedisjonen.

Se den avgjørende delen av konkurransen i klippet øverst i saken!

Ved første forsøk er Wold svært nære å få ballen i det første hullet. Hadde han klart det, kunne utfallet vært helt annerledes.

– Jeg fikk min første ball inn i hullet når han fikk sin andre ball i hullet. Hadde jeg fått den første kula i starten der, så hadde det jo vært andre veien. Men jeg må jo si at det var en fortjent seier. Birk var tross alt best i tre av tre øvelser, sier Rasmus vemodig over at «71 grader nord»-eventyret hans avsluttet på denne måten.

Les også: Avslører: Agnete Husebye blir sendt på legevakten etter voldsomme smerter

Reagerer på urettferdig utfall

Årets sesong av «71 grader nord» har båret preg av stor frustrasjon rundt merke- og utslagskonkurransene, der flere synes at det blant annet handler alt for mye om puslespill enn det å være på ekspedisjon.

Wold legger heller ikke skjul på at han synes det er kjipt å måtte ryke ut på måter som ikke har noe med en ekspedisjon å gjøre, men er likevel innforstått med at det er det som er konseptet til konkurransen.

– Jeg har jo sett på det før, så jeg visste hva jeg gikk til. Men det føles jo veldig urettferdig å ryke på noe sånt, når man føler selv at man er i god fysisk form, mestrer navigasjon og har forutsetningene som skal til for å komme langt i konkurransen, sier Wold til Nettavisen og fortsetter:

Les også: Thomas Numme skulle bare ta seg en dusj. Utløser full alarm på «71 grader nord»

– Jeg skjønner jo at alle skal ha en sjanse, og på den måten er det kanskje greit. Men jeg synes helt oppriktig at utslagskonkurranser burde vært noe mer relevant knyttet opp til en ekspedisjon. Som for eksempel å slå opp et telt kjappest, eller navigere seg frem til noe raskest.

Likevel godt å komme hjem

Til tross for at Wold forlater konkurransen med en noe bitter smak i munnen, var det også helt greit å komme hjem.

– Det å komme hjem var helt nydelig. Det føltes ut som at jeg var borte et år. Opplevelsen blir veldig altoppslukende. Vi er der uten noe særlig mobil og kontakt med omverden, så på en måte går tiden fort, men også sakte. Det føltes ut som at jeg var borte mye lenger enn jeg var, sier Wold.

Det første Wold gjorde da han kom hjem var å reise hjem til foreldrene sine som passet hunden hans mens han var borte.

– Jeg la meg rett ned på gulvet og koset masse med hunden min, sier Wold.

På premierefesten til «71 grader nord – Norges tøffeste» dukket Wold opp med en mystisk jente, som flere spekulerte på om kunne være en ny kjæreste. Den gang hadde ikke Wold så mye å si om det, men overfor Nettavisen kan Wold bekrefte at det ikke var noen ny kjæreste han kom hjem til

– Nei, jeg har ikke fått meg kjæreste, sier Wold.