«Den pinlige stillheten og det sjokkerte uttrykket jeg ble møtt med etter gårsdagens opptreden var ubehagelig og ga meg en så ekkel følelse at jeg ikke hadde lyst til å gå på scenen igjen».

Det skrev Iselin Guttormsen (35) i et innlegg på Instagram søndag, der hun følger opp kritikken hun rettet mot «Skal vi danse»-dommerne etter lørdagens «Skal vi danse»-sending.

På parketten sa sexologen og influenseren til Nettavisen at det virket som kommunikasjonen rundt ukens oppgave – som var å lage et show og inkludere «lip sync» – var utydelig.

Les også: Røper ukjent «Skal vi danse»-drama: – Ble bare verre og verre

Det samme mente flere både kjendiser og proffdansere, og det er ingen tvil om at tilbakemeldingene fra dommerne under lørdagens sending satte en støkk i Iselin Guttormsen.

«Det er også utrolig frustrerende å få kritikk på noe en selv ikke råder over», skriver hun.

– Lurer på hvor grensen går

Men det er ikke bare dommernes tilbakemeldinger Guttormsen er skuffet over. Den populære 35-åringen reagerer også kraftig på hvordan tidligere proffdanser Lillian Aasebø ordla seg da hun trillet terningkast på kjendisenes opptredener for Se og Hør og Dagbladet under sendingen.

Les også: «Skal vi danse»-Aleksander svarer på ryktene

I sin fortløpende dekning av dansene lørdag kveld skrev Aasebø blant annet at det virket som Agnete Saba (28) og Jørgen Nilsen (31) hadde undervurdert uken, før hun hevdet at en tiåring hadde klart det samme og at hun ikke så noe særlig dans og bevegelse. Hun trillet så en toer på terningen.

Den sjargongen synes ikke Guttormsen noe om.

«Når Lillian Aasebø kritiserer Agnete og Jørgens dans som noe en tiåring kunne ha danset, så lurer jeg på hvor grensen mellom konstruktiv kritikk og ufin atferd faktisk går», skriver hun i innlegget, der hun samtidig påpeker at hun vet det er en konkurranse og at de må tåle litt kritikk underveis.

«Vi er voksne mennesker som ofrer så mye og gir av hele oss selv hver eneste lørdag. Vi tør å være, og vi tør å gå utenfor komfortsonen. Det bør hylles», skriver Guttormsen bestemt.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Guttormsen til denne saken, foreløpig uten hell.

– Trist og beklagelig

Lillian Aasebø sier til Nettavisen at hun godt kan forstå at det er mye følelser involvert for kjendisene i «Skal vi danse», noe hun selv har erfart som proffdanser i programmet selv.

Hva gjelder kritikken fra Iselin Guttormsen synes hun det er synd at noen føler seg støtt av det hun har sagt, men understreker at det ikke er ment med noen vonde baktanker.

Hun har også overfor Se og Hør sagt at hun prøver å kommentere dansene på en uformell og muntlig måte, og at kommentaren til Saba og Nilsen ikke var ment bokstavelig.

– Det var en kort og enkel måte for meg å forklare at vanskelighetsgraden dansemessig var lav. Det er selvsagt trist og beklagelig om noen føler seg støtt på grunn av det.

– Når det er sagt så står jeg for mine terningkast og de kommentarene jeg kommer med – det er aldri ment på en slem måte og jeg heier på alle, understreker Lillian Aasebø.

– Dans er dans

Dansedommer Merete Mørk Lingjærde mener på sin side at selv om lørdagens sjanger var «showdans» og tøylene dermed var litt friere, stiller de fortsatt høye krav til dansene.

– Dans er dans i min verden. Både dans til Beynoncé og Michael Jackson tas på fullt alvor. Det er ikke sånn at da trenger man ikke å danse like mye, sa hun til Nettavisen om reaksjonene fra kjendisdeltakerne etter lørdagens sending.

Les også: «Skal vi danse»-Helene har blitt koblet til samtlige dansepartnere – dette tror hun selv at er årsaken

– Det krever beinhard trening i årevis for å danse som Michael Jackson, man må ikke kimse av det. Og Beyoncé er en helt rå artist, hun har jobbet i timer og år og har dette i fingerspissene. Det er helt feil at dette bare er tull, la hun til.

Videre påpekte hun at misforståelser alltid kan oppstå og dansen kan virke lettere enn hva det egentlig er.

TV 2 har på sin side hevdet at forrige ukes oppgave har vært tydelig kommunisert for danserne.

– Dette er en dobbel oppgave. I tillegg til å danse skal de også mime til sangen i dansenummeret sitt. Og dette har vært tydelig kommunisert fra start, skrev pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, i en tekstmelding til Nettavisen etter lørdagens forvirring hva gjaldt temaet og dommerpoengene.