I tidligere sesonger har det blitt gjennomført slakting av både griser, kaniner og sauer inne på «Farmen kjendis», og i år var intet unntak. Tirsdag sto nemlig griseslakt for tur.

Inne på gården var det noe ulike reaksjoner på slaktingen, men det var ikke bare de som var på gården som kjente opplevelsen tett på kroppen. For tidligere «Farmen kjendis»-deltaker Martine Lunde (26) vekket nemlig tirsdagens episode vonde minner fra sin egen realitydeltakelse i 2019.

Tirsdag kveld tok hun til Snapchat for å dele sin frustrasjon med følgerne sine.

«Blir like lei meg hver gang jeg ser de slakter på Farmen. Føler det kun er for å lage TV, og jeg vedder høyrearmen min på at ingen spiste de j**vla følsene vi lagde på det skitne kjøkkenet da jeg var med», skriver 26-åringen på Snapchat.

Videre legger Lunde til at hun samtidig er «glad» for at hun opplevde det, da det gjorde at hun sluttet å spise kjøtt.

– Tror maten ble kastet

Overfor Nettavisen forteller Lunde at hun kan forstå at det var slik de gjorde det for hundre år siden, men hun føler til tross for dette at TV 2 og «Farmen»-produksjonen fortsetter med gjennomføringen av slakt i serien kun for å få en reaksjon fra deltakerne – noe som igjen resulterer i bra TV.

Lunde tror nemlig at store deler av maten fra dyret de slaktet i 2019 ble kastet i ettertid.

Les også: Isabel Raad mener hun ble lurt trill rundt: – Har aldri vært så rasende

– Det jeg reagerer på var at vi skulle lage pølser til et ukeoppdrag for så å levere de til mentor. Men jeg tror ingen turte å spise pølsene, og maten ble derfor kastet, sier hun.

Hun påpeker at de andre deltakerne spiste noe av maten som ble laget av grisen den gang, men at langt ifra alt ble spist. Videre forteller hun at hun ikke kan være sikker på at maten ble kastet, men at det er synd dersom det er tilfellet.

– Klare over at det skaper reaksjoner

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forklarer på sin side til Nettavisen at slakt var en naturlig del av norske gårder for hundre år siden og at det er naturlig å ha med i programmet.

– Etter mange sesonger med både «Farmen» og «Farmen kjendis» så er vi klare over at slakt skaper reaksjoner, både blant deltakere og TV-seere. I «Farmen»-universet setter vi deltakerne på en gård hvor de skal leve som man gjorde 100 år tilbake i tid, og for 100 år siden var slakt en helt naturlig sak på norske gårder, sier pressesjefen i TV 2 til Nettavisen.

Når det kommer til Lundes mistanke om kasting av mat, forteller Dahl at de alltid tilstreber å bruke så mye som mulig av dyret, og at mat ikke skal gå til spille. Han påpeker at dette også gjaldt for den sesongen som influenseren deltok i.

Han kan imidlertid ikke si nøyaktig hva som skjedde.

– Nøyaktig hva som skjedde med maten som ble laget etter slaktingen i nevnte sesong sitter vi dessverre ikke med detaljert informasjon om i dag, legger pressesjefen i TV 2 til.

Trodde kjæresten hadde sluttet

Etter deltakelsen i 2019 besluttet Lunde å ikke spise kjøtt lenger. Hun trodde også at kjæresten, Aleksander Sæterstøl (27), ble påvirket av griseslakten inne på gården. Han er en av deltakerne i årets sesong av det populære TV 2-programmet.

– Jeg tror han ble påvirket uten at han vet det selv. Før spiste han pølse hver eneste dag, og nå har han nesten ikke spist det siden han kom hjem, sa Lunde først overfor Nettavisen.

Etter å ha sjekket nærmere, viste det seg derimot at Sæterstøl ikke har sluttet helt:

– Han har visst smugspist pølser siden han kom hjem, forteller Lunde i en senere melding.

Les også: Forsvarer influenseryrket: – Får mye mer dritt

– Det får være hennes greie

Årets slakting fikk som nevnt noe ulike reaksjoner blant deltakerne. Mens enkelte tok til tårene, gikk Malin Nesvoll (33) inn i det hun har beskrevet som «villkvinnemodus».

Hun fikk nemlig fullstendig overtenning og adrenalin i kroppen da hun var med på både slaktingen og etterarbeidet.

Se klipp fra episoden i videoen under:

Nesvoll har selv gruet seg til å se episoden, og erkjent overfor Nettavisen at hun var spent på reaksjonene etter gårsdagens episode. Lunde, som altså reagerer på selve slaktingen, har derimot ikke noe imot Nesvolls handlinger:

– Det bryr jeg meg ikke om, det får være hennes greie. Jeg spiser ikke kjøtt selv, men bryr meg ikke om hva andre gjør.

Positive tilbakemeldinger

Nesvoll tok selv til Instagrams historiefunksjon tirsdag kveld, der hun kunne fortelle at reaksjonene har vært langt mindre negative enn fryktet. Innboksen til «Farmen kjendis»-deltakeren renner nemlig over av fine meldinger.

«Sitter og ser på Farmen og slaktingen, og du er bare helt rå! Om folk vil hate så gjør de det uansett. Grisen har hatt et godt, økologisk liv – dør raskt og humant – og når den er død er den død», lyder en av meldingene 33-åringen har mottatt.