(Melk & Honning): I januar var gleden stor for mange da HBO kunne slippe nyheten om at det kommer en splitter ny oppfølger til 90-talls TV-serien «Sex and the City».

Gjennom den nye serien, som har fått navnet «And Just Like That...», møter vi de gamle kjenningene Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis) og Miranda Hobbs (Cynthia Nixon) fra den ikoniske venninnegjengen. Samantha Jones, spilt av Kim Cattrall, er imidlertid ikke med i oppfølgeren, etter at hun for noen år tilbake takket nei til mer av «Sex and the City» og en tredje film.

Les også: (+) «Sex og singelliv» er beryktet for drøye scener, men én scene ble så ille at den aldri er vist

De siste månedene har det sirkulert bilder fra serien i sosiale medier, der HBO selv har stått for flere av dem på sin offisielle Instagram-konto. For ikke å snakke om de utallige bildene tatt av forbipasserende tilskuere på gatene i New York, hvor serien er innspilt.

Obs! Saken inneholder spoilers fra den nye serien «And Just Like That»! (Hvis du ikke har fått de med deg på Instagram allerede da).

Nye menn og stilige antrekk

Torsdag 9. desember har serien premiere på HBO Max, men allerede nå er det mye vi vet om serien bare ved å ha fulgt med i sosiale medier.

Vi har allerede sett bilder og vet derfor at Carrie fremdeles er sammen med Mr. Big (Chris Noth). Men vi har også sett henne i armene på to andre ukjente menn.

I tillegg har vi også sett bilder på at Charlotte fremdeles er sammen med Harry (Evan Handler) og at Miranda fortsatt er med Steve (David Eigenberg). Og at barna deres (naturligvis) er blitt eldre.

Les også: Prins William grøsser over dette øyeblikket: – Jeg vet fortsatt ikke hva som gikk av meg

En annen som også har dukket opp på filmsettet er Bridget Moynahan, som spilte Mr. Bigs ekskone, Natasha, i den opprinnelige serien.

Det er også blitt delt utallige bilder av de ulike stilige (og mindre silige) antrekkene på Instagram, og medier har skrevet opp og ned om hvilke merker karakterene i den nye serien går kledd i.

Men er det problematisk at vi allerede nå har fått se så mye fra «And Just Like That» før man i det hele tatt har fått sett den?

Tror ikke det er så negativt for serien

Redaktøren i 730.no Janne Monsen Tveit sier til Melk & Honning at hun ikke tror det er så dumt at mye er avslørt fra serien allerede før den har premiere.

– Jeg tror ikke nødvendigvis at dette er så negativt. For superfans som vil beholde spenningen, kan det nok bli i overkant mye avsløringer. Samtidig gir det tilhengerne noe mye mer håndfast enn teasere vi vanligvis ser. En slags adventskalender for de som teller ned dagene, sier hun.

Videre tror redaktøren at HBO velger å dele mye fra serien for å forhindre lekkasjer fra filmsettet.

– Det kan tenkes at HBO deler så mye for å selv ha eierskap til bildene som spres. Med innspilling midt i New York vil mye uansett lekke.

Hun peker på HBOs offisielle Instagramkonto med antrekkene fra serien, @andjustlikethatcostumes. Den har hanket inn i over 100.000 følgere.

Også en fankonto med samme tema, kalt @justlikethatcloset er blitt like populær.

– Når de selv deler «spoilers» i egne kanaler kan de overdøve innholdet de ikke har kontroll over. Og jo mer de poster, dess større sjanse har de til å treffe nye seere og vekke interessen til de som ikke allerede er stor «Sex and the City»-fan.

Hun mener Instagram er så full av støy at man må kaste ut mye åte for å få napp.

– HBO vil selvsagt at også nye generasjoner skal forelske seg i «Sex and the City». Og de bryr seg ikke om en kjole eller kjæreste har blitt «spoilet» i forkant, sier hun og legger til:

– Og for alle som er sånn passe gira på en ny sesong, kan det være forlokkende å vite at gamle favoritter som Steve og Harry også er med i«And Just Like That...».

Mener de gjør det for penger

Journalist og filmviter Anna Skavlan sier til Melk & Honning at hun mener det er viktig å huske på at serier som «And Just Like That...» blir laget med intensjonen om å bringe nye seere og betalende abonnenter til HBO Max.

Hun mener det er «enda en brikke» i streaming-krigen, hvor HBO vet at de har en sterk merkevare i «Sex and the City» som de kan tjene enda mer penger på.

– For å si det sånn: Om HBO kun brydde seg om innholdet i serien, historien og fansen, så hadde de aldri laget en oppfølger uten Samantha, sier hun og fortsetter:

– Den nye serien er derfor noe som står eller faller på hvor mye hype og oppmerksomhet den får. Og er det én ting alle disse bildene genererer, så er det oppmerksomhet!

Les også: Sterke reaksjoner etter «Farmen»-finalen: – Avgjøres på verst tenkelig måte

Det er opprettet utallige Instagram-kontoer som finner hvor du kan kjøpe antrekkene til karakterene og TikTok-brukere som har dedikert seg til å konspirere om hva handlingen blir og hvor de ulike karakterene er i livet. Skavlan tror dette er akkurat hva HBO ønsker seg, fordi det gjør oss enda mer nysgjerrige på hva som kommer til å skje i serien.

– Hvem er de ulike mennene til Carrie? Hva gjør barna til Miranda og Charlotte i dag? Kommer de til å adressere at Samantha ikke er der? Er hun – gud forby – død? Dette er ting vi ikke får vite av bildene.

– Det er en annen sak med de angivelige manus-lekkasjene. Men vi har jo lært oss for lengst å ikke tro på alt vi leser på Internett, legger hun til.

Skavlan tror dette bare vil øke forventningene til serien, og sørge for at så mange som mulig får med seg at det skal bli laget en oppfølger.

– Selvfølgelig ødelegger det spenningen litt når noen av seriens overraskelser kanskje blir avslørt på forhånd. Men jeg tror ikke det er nok til å skade HBO Max sin intensjon med serien, som er å få oss til å se på den så de kan tjene penger.

– Jeg kommer til å se hver eneste episode, og forventer at vennene mine gjør det samme, for jeg kommer ikke til å holde kjeft om den.

Mangfold gir serien tyngde

Film- og seriekritiker i NRK, Marte Hedenstad, sier til Melk & Honning at hun tror ikke det er så dumt av HBO og for serien at det har blitt sluppet en strøm av bilder og avsløringer allerede før serien går over skjermen.

- Jeg tror ikke dette er negativt for engasjementet rundt serien – det bidrar bare til at folk snakker om serien og dermed gjør den relevant, sier hun og legger til:

– Når det er sagt opplever jeg ikke at det er så veldig stor «hype» rundt serien blant publikum enda, til tross for all dekningen. Så spørsmålet er jo om folk er så gira på en fortsettelse i utgangspunktet?

Hun har selv vært litt tvilende til om vi egentlig trenger en fortsettelse på «Sex and the City». Vi har jo allerede fått to filmer. Den siste fikk forøvrig terningkast en av Hedenstad da den kom i 2010.

– Samtidig så er det, som på så veldig mange områder når det gjelder mangfold i Hollywood, manko på den typen rollefigurer Carrie og gjengen nå har blitt – middelaldrende kvinner. Så med tanke på det, synes jeg det er kult at de får lov til å bli eldre i TV-ruta og at de får lov til å leve litt videre, selv om håret er grått. Det skulle jo bare mangle!

Forrige måned slapp HBO den første offisielle traileren for serien, og avslørte da at premieredatoen som er denne uken, 9. desember.

Hedenstad tror at etter den ble sluppet vil det nå bare bli med snakk serien inn mot premieren.

– Selv om det er sykt kjipt at Kim Cattrall ikke er med, så tok det ikke mer enn de 50 sekundene der før jeg begynte å glede meg til et gjensyn med Carrie, Charlotte og Miranda igjen. Så får vi krysse fingrene for at denne fortsettelsen ikke er like dårlig som den forferdelige andrefilmen.