Cristian Brennhovd (22) har helt siden realitydebuten med «Ex on the Beach» i 2020 fått hard medfart for ting han har både sagt og gjort. Mye av kritikken han har mottatt har blant annet gått ut på de kosmetiske endringene han viser frem i full offentlighet, men 22-åringen har også opplevd å bli hetset for væremåten og utseendet sitt.

I fjor høst tok hetsen en helt ny vending, da han i følge ham selv ble utsatt for blind vold på åpen gate. Volden skapte store overskrifter i flere av landets aviser, men de hatefulle ytringene ser ikke ut til å avta av den grunn.

Onsdag kveld delte den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren et innlegg på Instagram der han forteller at han har mottatt flere hatefulle ytringer på den populære appen TikTok den siste tiden.

«Ja, jeg lager litt halvprovoserende videoer, men å skrive at noen er homo eller fortjener å bli banket syntes jeg er forkastelig oppførsel», skriver han i historien han delte på Instagram onsdag kveld.

Hetsen kommer etter at 22-åringens kjæreste, Caroline Nitter (23), delte en video på videotjenesten der Brennhovd danser og synger sammen med ekskjæresten sin og Nitter. I kommentarfeltet bugner det over av folk som både gjør narr og mener det ene eller det andre om realitystjernen.

– De kaller meg homo, sier at jeg er stygg fordi jeg bruker neglelakk og at jeg fortjener å bli banket opp, sier Brennhovd til Nettavisen.

Etter det Nettavisen erfarer er flere av slengbemerkningene i kommentarfeltet også av det mer alvorlige slaget. Til Nettavisen sier Brennhovd at han flere ganger om dagen mottar trusler, og at at han aldri før har mottatt så mange hatefulle ytringer på den populære appen som han gjør nå.

Les også: Realityparet trosser reiseråd og advarsler om omstridt tannbehandling i Tyrkia: – Jeg bryr meg ikke

Reagerer på én gruppe hetsere

Til tross for at flere av kommentarene er mer enn bare slengbemerkninger om 22-åringen, lar han seg ikke skremme av den grunn. Brennhovd sier at han ikke tar seg nær av kommentarer og at han aldri kommer ikke til å slutte å dele det han føler for.

På spørsmål om 22-åringen har vurdert å anmelde enkelte av meldingene han mottar, er svaret nei. Ifølge ham selv ville det derimot bli svært god butikk om han gikk til anmeldelse for alt han har mottatt den siste tiden.

– Jeg har aldri vurdert å anmelde det, men jeg tror seriøst at hvis jeg hadde gått inn for å gjøre det, og fått erstatning for alle kommentarene, så ville jeg endt opp som en av Norges rikeste 22-åringer og vært mangemillionær, sier han.

Det Brennhovd derimot reagerer på er hvem som står for det meste av den useriøse kritikken og hetsen han mottar. Ifølge 22-åringen er innholdet på TikTok for det meste tilegnet unge mennesker, men i kommentarfeltet oppholder det seg som oftest eldre personer, etter hans erfaring.

Brennhovd mener at kommentarene ofte kommer fra eldre mennesker, som han også har funnet ut av at har egne barn. Ifølge Brennhovd er de «verste» i alderen 45-55 år.

– Det er en del etablerte voksne med barn som skriver de styggeste kommentarene, spesielt om meg og Caroline (Nitter, kjæresten, journ. anm). De reagerer ofte på plastikk-operasjoner og tennene vi har fikset, hevder han.

Selv om Brennhovd er vant til å få kritikk synes han det er dumt at voksne mennesker går frem som eksempler på nettroll overfor unge mennesker med den type kommentarer de legger igjen.

Forskjell på kritikk og hets

Brennhovd understreker at den saklige kritikken han mottar, ikke er det han referer til, men mener at hetsen og slengkbemerkningene gjerne er en oppfølger på kritikk han mottar.

Ifølge Brennhovd klarer ikke de som skriver stygge kommentarer å skille forskjellen.

– Jeg merker jo at følgerne til de større profilene som kritiserer meg forsøker å følge etter, men ofte er det ikke noe saklig de kommer med. Heller bare stygge kommentarer, sier han.

– Det er ikke så lett å skille hva som er hva, men i stedet for å gå frem på en hyggelig måte og fortelle hva de syntes er feil så går de frem negativt og skriver «Hei, dumme jævel, du er så stygg».

Brennhovd kan imidlertid forstå at han til tider legger ut provoserende innhold, men mener likevel at folk kan klare å være saklige i sine tilbakemeldinger.

– Jeg kunne jo formulert meg bedre noen ganger, og da skjønner jeg at andre kan reagere og si i fra til meg, sier han.

Kritikk fra flere hold

Brennhovd og kjæresten har vært åpen om deres forhold til plastisk kirurgi, og deler stadig bilder fra hyppige turer til Tyrkia der de gjennomfører diverse behandlinger – som å bytte ut tennene sine.

Da de fikset tennene sine i Tyrkia i fjor gikk blant andre nestleder i Press - Redd Barna Ungdom, Marina Johansen, hardt ut mot paret og kritiserte både behandlingen og åpenheten rundt inngrepet.

Ifølge Brennhovd ble det etter denne kritikken skrevet en del usaklige kommentarer om han som person i kommentarfeltene.

– Forstår du at folk reagerer?

– Jeg kan forstå at folk reagerer, men de aller fleste reaksjonene er så useriøse at jeg svarer ironisk tilbake slik at de skal forstå hvor useriøse de er, sier han.

Les også: Cristian og Caroline ble årets «Ex on the Beach - Afterski»-par. Slik går det nå

Banket opp på åpen gate

Som nevnt opplevde Brennhovd i fjor høst å bli banket opp på åpen gate av en gjeng med gutter på vei hjem fra byen. Til Nettavisen forteller han at det var flere som sendte han meldinger etter hendelsen og håpet på at det skulle skje igjen.

– Jeg havnet på legevakten med brudd i nesa etter å bli banket opp for litt siden, da var det flere som skrev at de håpet på at det skulle skje igjen og flere hevdet de skulle ønske at de hadde gjort det selv, forteller han.

Selv om Brennhovd hevder at han ikke har latt seg skremme av truslene i kommentarfeltene, innrømmer 22-åringen at han fremdeles tenker tilbake på voldshendelsen som utspilte seg for tre måneder siden. Sjansen for at det skal skje igjen innrømmer han at han er redd for at er der.

Likevel lar han seg ikke styre av redselen, og har ingen planer om å slutte å dele det han omtaler som «provoserende» innhold.

– Som realityprofil ser jeg at jeg får flere visninger når jeg deler provoserende ting, og jeg synes det er gøy med ting som er litt på kanten, sier han.

– Men selv om det jeg deler kanskje er litt på kanten, ser jeg ingen grunn til at folk skal skrive at de skal banke meg, fortsetter han.

Les også: Sjalusien tar overhånd: Her kaster hun drinken på venninnen