Tirsdag lanserte TV 2 et helt nytt underholdningsprogram, «Norges nye megahit», som tar over stafettpinnen for «Skal vi danse» så fort sesong 17 er ferdig i slutten av november.

I «Norges nye megahit» skal seks norske kjendiser gjennom fem programmer forsøke å lage nettopp Norges nye megahit.

Les også: Sinte seere, debatt og rørende scener. Dette er statsrådenes beste TV-øyeblikk

Kjendisene skal, med god hjelp fra kjente artister og produsenter, hver uke lage en sang med ulik tematikk og fremføre den live foran publikum. Hver uke må én av kjendisene forlate konkurransen – før finalistene fremfører sine mest populære låter i en storslagen finale. Det er til slutt tv-seerne som da stemmer frem «Norges nye megahit».

«Norges nye megahit» trer dermed inn i rekken av underholdningsprogram der kjendiser prøver seg på noe helt nytt. Kjendisene som skal delta er Abubakar Hussain (34), Helene Olafsen (31), Einar Nilsson (57), Maria Stavang (26), Caroline Berg Eriksen (34) og Odd-Magnus Williamson (41).

– Kan vi finne en balanse?

En av de som har fått med seg TV 2s nye konsept, er artist Maria Mena (35). Hun etterlyser mer balanse i tv-konseptene i flere innlegg på Instagrams historiefunksjon.

«Meanwhile er det nesten ingen tv-show lenger der faktiske musikere kan få promotere ny musikk på, uten å måtte danse rumba, melke kuer eller joine militæret for å få nok oppmerksomhet rundt egen person til at man kan hinte om ny musikk eller en turnéliste», skriver Maria Mena til et skjermbilde med nyheten om den ferske TV 2-konkurransen.

Mena er kjent med at Nettavisen omtaler innleggene, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Videre legger artisten til at hun selv elsker reality-tv, men påpeker at hun synes mulighetene som norske artister har for å promotere sin egen musikk i disse dager er stusslige.

Les også: Dette er årets «Farmen»-utfordrere

«Om jeg skal gå etter alle de nye konseptene jeg får forespørsel om å være deltaker i, og om jeg, som er en relativt etablert artist synes dette begynner å bli vanskelig... Hvordan føles det da å være en artist eller et band i oppstartsfasen», spør Maria Mena, og avslutter med en tydelig oppfordring:

«Så kjære tv-bransje.. Kan vi finne en balanse?»

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med flere medieanalytikere for å høre hvordan balansen mellom innhold i ulike underholdningsprogram er i de ulike kanalene, foreløpig uten hell. Nettavisen har også forsøkt å komme i kontakt med både Sony Music og Universal Music Norge for å høre hva de tenker om artisters tilbud innen tv.

– Et litt annet musikkprogram

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, har ikke selv lest Menas innlegg, men har fått gjenfortalt hovedpoengene av Nettavisen. Hun mener TV 2 er gode på musikkfronten.

– Det er vel få kanaler som har så mange utstillingsvinduer for norsk musikk som TV 2. «Hver gang vi møtes», «The Voice», «Allsang på Grensen» og ikke minst «God morgen Norge» som jevnlig slipper kjente og ukjente artister til med ny musikk, forteller programredaktøren overfor Nettavisen.

Videre påpeker hun at kanalen elsket å ha med Mena i forrige sesong av suksessen «Hver gang vi møtes», og sier at TV 2 veldig gjerne jobber mer med sangeren i fremtiden.

Haldorsen beskriver «Norges nye megahit» som «et litt annet musikkprogram hvor kjente personer – sammen med noen av landets beste artister og produsenter, skal prøve å knekke koden for hvordan man skriver og produserer en landeplage», og sier at de har god tro på det nye konseptet.