Denne uken gikk det hardt for seg da influenser og TV-profil Sebastian Solberg (33) tok seg tid til å svare på en mindre hyggelig melding han hadde fått på Instagram.

Til vanlig er det lite Solberg sjeneres av, og han deler ofte glimt fra livet og hverdagen. Han inkluderer også ofte sine tre barn han har sammen med Nikoline Anundsen (27). Men nå er han derimot i tvil over nettopp hvor mye personlige ting han vil dele fremover.

– Blir jævlig provosert

Da Solberg la ut en hyllest av foreldrene sine på Instagrams historiefunksjon tidligere denne uken ble ikke responsen helt som han hadde sett for seg. Det endte med hatmeldinger.

«De er ikke dine biologiske foreldre, de kommer aldri til å være din far eller mor», heter det i meldingen 33-åringen fikk av en fremmed på Instagram.

Solberg, som er adoptert, legger ikke skjul på at han reagerte sterkt da han så at denne meldingene hadde tikket inn i innboksen.

– Jeg blir jævlig provosert, irritert, og oppgitt. At folk ikke anerkjenner alle typer familier som en ekte familie syns jeg er sinnsykt trist, sier han til Nettavisen.

At slike holdninger fortsatt eksisterer i dag er han utvilsomt frustrert over. 33-åringen forteller til Nettavisen at han tidligere har svelget flere kameler og unngått å snakke høyt om hatmeldinger han får.

Derfor bestemte han seg for å dele erfaringen og hatmeldingen med sine drøyt 50.000 følgere på sosiale medier-plattformen.

Solberg er kjent fra blant annet «Camp Kulinaris» og «Alle elsker David», og er dermed innforstått med at man må være forberedt på å få noen ufine meldinger når man er i rampelyset.

Selv om han prøver å håndtere slike situasjoner med fatning blir han likevel svært påvirket av det.

– Sånne ting som er så nært hjertet vil man ikke kritiseres på, sier 33-åringen.

Svarte på hetsen

I det åpenhjertige Instagram-innlegget unngår han å sensurere brukernavnet til personen som sendte meldingen. Den avgjørelsen angrer ikke Solberg på, til tross for at han har fått noen tilbakemeldinger på dette.

– Det er noen som har sagt at jeg må tåle sånne meldinger, og at vedkommende ikke er et offentlig menneske og at jeg ikke må henge de ut, sier han og legger til:

– Det handler ikke om at hvis man er uenig om en mening så skal vedkommende henges ut, men jeg skjønner ikke hvorfor de som skriver sårende meldinger skal skånes heller, sier en ærlig Solberg.

Siden innlegget ble publisert på mandag har støttende meldinger rent inn til Solberg, noe spesielt hans foreldre har blitt rørt av.

Men før 33-åringen delte meldingens innhold på sin egen Instagramkonto valgte han å svare vedkommende.

– Jeg sendte personen en melding og spurte hva de ville oppnå med en slik melding, og hvorfor vedkommende gjorde det. Men jeg fikk aldri noe svar.

Les også: Sebastian Solberg tar et oppgjør mot sosialt press: – Vi alle bidrar til det

I kjølvannet av meldingen later det til at Instagramkontoen er blitt inaktiv, og influenseren er sikker på at den ble laget kun for å sende negative meldinger til forskjellige folk.

Sårt tema

Da Solberg var kun to måneder gammel ble han adoptert til Norge fra den columbianske hovedstaten, Bogotá. Et nytt og kjærlig hjem ventet på han i Norge.

Men dette er en historie TV-profilen sjeldent snakker om. Nettopp fordi han vil unngå hatmeldinger rundt familielivet hans.

– Jeg kvier meg til å snakke om adopsjonen når man vet at disse holdningene finnes. Den beste måten for å unngå det er å ikke snakke om det. Det var bare én person som sendte melding nå, men dessverre finnes det flere der ute, sier 33-åringen.

I oppveksten følte han sjeldent på at han var annerledes enn andre mennesker rundt han. Det faktumet at han er adoptert viste seg å være et større problem for enkelte andre, enn hva det var for han selv og familien, ifølge «Alle elsker David»-profilen.

Les også: Åpner opp om hvordan papparollen har påvirket fremtidsplanene hans

– Jeg har en veldig fin historie, og jeg har et nærere forhold til min familie enn det de fleste andre har, forteller Solberg.