Gå til sidens hovedinnhold

Regis Philbin (88) er død

TV-legenden skal ha dødd av et hjerteinfarkt, hevder nettstedet TMZ.

Philbin var en stor kjendis i USA i en årrekke, hvor han var programleder, skuespiller og sanger. Han var kjent for å holde et høyt tempo, og ifølge TMZ var Philbin kjent som «den mest hardtarbeidende mannen i bransjen».

I en uttalelse fra familien som er gjengitt av nettstedet People skriver de følgende:

«Hans familie og venner er for alltid takknemlige for tiden vi fikk med ham, for hans varme, hans legendariske sans for humor og hans unike evne til å få en hvilken som helst dag til å være noe verdt å snakke om. Vi takker hans tilhengere og hans beundrere for støtten i løpet av hans karriere på over 60 år», skriver familien.

Philbin ble for alvor kjent i 1988, da han ble programleder for morgen-showet «Live! with Regis and Kathie Lee» sammen med kollega Kathie Lee Gifford. Gifford takket for seg etter 15 år, men Philbin fortsatte som programleder i hele 23 år til han forlot showet i 2011.

Les også: Solveig Kloppen: - Jeg er den eneste som er igjen

88-åringen var også den første programlederen for det enormt populære showet «Vil du bli millionær» fra 1999 til 2002. Han fikk også en periode som programleder for «America's got talent», skriver People.

Les også: Disney Plus kommer til Norge i høst

Kjendisnettstedet opplyser at Philbin slet med helseproblemer gjennom hele karrieren. Blant annet måtte han ha en by-pass oprasjon i 2007 på grunn av plakk i arteriene, og i desember 2009 fikk han hoften sin erstattet.

TV-legenden var gift to ganger og hadde fire barn.

Kommentarer til denne saken