Endelig kan vi reise som normalt. Den 1.oktober fjernes UDs globale reiseråd. Det vil si at reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land utenom EU/EØS, Storbritannia og Sveits, samt enkelte land og områder utenfor Europa forlenges ikke etter utløpsdatoen 1. oktober.

Tips: «Reiseklar» er Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app. Last ned for å vite om sikkerhetssituasjon, innreise og andre relevante opplysninger for nær 200 land.

Her er 21 hoteller vi ønsker å oppleve både i Europa og langt, langt der borte.

1. Grand Hotel De Cala Rossa, Porto-Vecchio, Frankrike

Vi ønsker å oppfylle den franske drømmen og få tidenes opphold på dette hotellet. Grand Hotel De Cala Rossa ligger i byen Porto-Vecchio på øya Korsika i Sør-Frankrike.

Hotellet er drevet av Canarelli-familien siden slutten av 1970-tallet. Det er bare å glede seg til de fantastiske fasilitetene. Gjestene får tilgang til egen privat strand med solsenger og parasoller.

Her finner du det

2. Le Bristol, Paris

Paris er på listen over reisemål vi drømmer om nå, og da ønsker vi selvfølgelig å bo på det legendariske Le Bristol.

Le Bristol er kun noen få meter unna Champs-Élysées og Grand Palais. På hotellet får du tilgang til spa, treningsrom, innendørsbasseng, barneklubb og restauranter/barer.

Her finner du hotellet

3. The Albatroz, Cascais, Portugal

Blant imponerende villaer fra 1800-tallet, ligger det høyt elskede Albatroz. Hotellet har vokst seg til å bli et av de første femstjernene i byen.

Den beste plassen finner du i baren - med ett glass rosevin i hånden og utsikt over det glitrende havet.

Her finner du hotellet

4. Baur A Lac, Zürich

Nobels fredspris deles ut i Norge, men det var her Alfred Nobel fikk ideen. Det var også her Richard Wagner framførte operaen Die Walküre for første gang.

Her finner du hotellet

5. La Mamounia, Marrakech

Dette hotellet var hvor datteren til Putin giftet seg i januar 2013, men det er også et hotell hvor Winston Churchill bodde flere ganger og hotellet hvor Hitchcock lot handlingen til «The Man Who Knew Too Much» foregå.

Marlene Dietrich og Charlie Chaplin har også bodd på dette hotellet.

Her finnet du hotellet

6. Beverly Wilshire, Beverly Hills

Elvis Presley bodde flere år på hotellet. Det samme gjorde John Lennon etter at han ble separert fra Yoko Ono.

Ellers har de aller fleste kjendiser i Hollywood bodd her. Filmen «Pretty Woman» foregår også på hotellet.

Her finner du det

7. Hotel Ullensvang, Hardanger (Norges beste hotell 2020)

Vi kan ikke unngå å nevne vinneren av Norges beste hotell 2020, kåret av Nettavisens lesere. Et hotell som vi faktisk kan oppleve i 2021.

Ikoniske Hotel Ullensvang er tradisjonsrik, omkranset av majestetisk fjordlandskap. Hotellet er blitt drevet av samme familie gjennom fem generasjoner.

Her finner du hotellet

8. Hanging Gardens Hotel, Bali

Vi innrømmer det gjerne – hoteller med imponerende evighetsbasseng er noe vi lett faller for. Du kan starte dagen med en svømmetur, du kan slappe av og nyte utsikten over horisonten og du kan bare ligge ved bassengkanten.

Blant de aller flotteste og mest innbydende svømmebassengene i hele verden, finner du det som tilhører Hanging Gardens hotell på Bali.

Her finner du hotellet

9. Four Seasons Hotel, Firenze

Det aller beste hotellet i Firenze er en opplevelse i seg selv. Hotellet ligger rett ved Piazza Donatello og alle de kjente severdighetene i byen.

Et utendørsbasseng gjør at du kan ta deg en dukkert, spaet er av høyeste klasse, og hele hotellet får deg til å føle deg som en del av Medici-familien.

Her finner du det

10. Nobu Hotel, Marbella

Et voksenhotell rett ved stranden, eid av selveste Robert De Niro. Her får du alt du trenger og mer.

Her finner du hotellet

11. Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Få med deg nordlyset rett fra hotellsengen. Dette familievennlige hotellet er helt magisk på alle måter. Ungene vil elske å bo som i filmen «Frost».

Her finner du det

12. Tulemar Resort, Costa Rica

Det er mange grunner til hvorfor Costa Rica bør være ditt neste reisemål. Et av grunnene er at landet har verdens beste hotell. Firestjerners hotellet var nemlig kåringen over verdens beste hoteller i 2019.

Det ligger midt i jungelen med et fantastisk dyreliv. Du finner for eksempel dovendyr, tukaner og apekatter rett utenfor hotelldøren. Tulemar Resort har 34 rom, fire utendørs basseng, to restauranter og to barer.

Her finner du det

13. Relais & Chateaux Castel Fragsburg, Merano

Vil du bo på fjellsiden? Her får du utsikt over byen Murano og utover. Hotellet var tidligere en jaktgård på 1600-tallet, som ofte ble besøkt av de adelige.

I dag er det et hotell med sørtyrolsk gjestfrihet - fordelt på 20 rom. Har du sett rommene?

Her finner du det

14. Anantara Golden Triangle Elephant Camp Resort, Thailand

Her kan du bo tett med de 20 elefantene som bor i reservatet. Luksushotellet er nemlig designet for å beskytte tamme dyr fra gatene i Chiang Saen. Du kommer til å måpe over de utrolige fasilitetene.

Her finner du hotellet

15. Cavo Bianco Boutique Hotel & Spa, Santorini

Santorini er et romantisk reisemål som alle bør oppleve. Dette er et lite, men sjarmerende familiehotell.

Hotellet disponerer kun 35 rom. Her bor du ved stranden med tilgang til spa, restaurant og bassenger.

Her finner du hotellet

16. Grand Hotel Central, Barcelona

Barcelona er en av verdens beste storbyer etter vår mening. Dette luksushotellet ligger i det gotiske kvarteret som er kjent for sin arkitektur, La Rambla og Port Vell.

Et moderne hotell som også passer for barnefamilier.

Her finner du hotellet

17. Hotel 41, London

Klassiske London, som vi savner deg! Dette hotellet har navnet sitt etter sin adresse: 41 Buckingham Palace Road. Du klarer kanskje å gjette hva som er like i nærheten? Et luksushotell som virkelig setter standarden.

Alle de 30 rommene er unike, og hotellets personlige service skrytes opp i skyene av de som har besøkt det.

Her finner du det

18. Viroths Hotel, Siem Reap, Kambodsja

Kåret til verdens beste hotell i 2018 av TripAdvisor. Hotellet, som kun er for voksne, befinner seg i Siem Reap bysentrum.

Len deg tilbake og nyt livet. Her får du tilgang til restauranter og et spa med full service. Tidligere gjester kaller det enestående med fantastisk atmosfære og fasiliteter.

Her finner du hotellet

19. Jumeirah Port Soller Hotel & Spa, Mallorca

Vi drømmer oss bort til femstjerners-hotellet som ligger på toppen av en klippe på nordvestkysten av Mallorca. Alle de 121 rommene har en moderne innredning med skreddersydd kunst og walk-in garderober.

Dog er det utsikten som er den store vinneren, som kan nytes fra de romslige balkongene eller fra det flotte utendørsbassenget.

Her finner du hotellet

20. The St.Regis, New York

Hotellet sier selv at de har den beste adressen på Manhattan, og det er litt vanskelig å krangle med det. Rett ved 5th Avenue, Central Park og med veldig fine restauranter og barer i området.

Hotellet er et dyrt hotell hvor du skal slite med å finne en natt til under 5 000 kr, men du får faktisk det du betaler for.

Her finner du hotellet

21. Sun Gardens Dubrovnik

Kroatia var et populært reisemål i flere år, og populariteten kommer sannsynligvis til å fortsette etter pandemien. Da skal vi velge dette hotellet i selveste Game of Thrones-byen Dubrovnik.

Hotellet byr på panoramautsikt over Adriaterhavet og Elafitiøyene fra sine tre bassenger.

Her finner du hotellet