Gå til sidens hovedinnhold

5 fine weekendturer i Norge

Bruk høsten til å pleie kjærligheten, skape minner for livet eller fylle dagene med nye impulser. Her er 5 fine tips til en weekendtur.

Norge byr på så mange varierte opplevelser at selv en helgetur er nok for å bli mett på inntrykk. I disse tider trenger de fleste av oss et avbrekk fra hverdagen. Hva med en helgetur for et friskt pust?

Noe av det beste med å feriere i eget land er de endeløse mulighetene. Ofte trenger man ikke å planlegge lang tid i forveien. I tillegg kan man oppleve vakker naturlandskap på veien til destinasjonen (om du velger å droppe fly). Og du kan enkelt velge å feriere på budsjett eller luksus.

Vi gir deg 5 tips til helgetur i Norge. På denne listen er det noe for alle.

Søk flybilletter her

Vil du leie hytte i fjellet? Sjekk ut Hytteopphold.no

Her kan du finne bussbilletter med Vy

Oslo: Ny hovedstad

Bydelen Bjørvika har reist seg fra fjorden og blitt et symbol på det nye Oslo.

Er du interessert i moderne arkitektur, mat og kunst, kan du tilbringe en hel dag rundt i Bjørvika. Utforsk Oslos eneste skyline, Barcode. Langs gatene finner du flere unike spisesteder og barer. Ønsker du en utsikt over byen fra en av byens beste restauranter? Nodee Sky serverer moderne japanske retter i en unik atmosfære.

Helt på enden finner du Oslos nye hovedbibliotek med høy wow-faktor. Hele seks etasjer rommer en stor boksamling, men også en kinosal, medieverksteder, spillområder, møtelokaler og en restaurant. I samme bydel finner du populære Sørenga og Operahuset - husk kamera! Forresten, det nye Munch-museet åpner dørene denne høsten.

Beste hotell: Amerikalinjen

Her spiser du: Hakkaiza

Ta en drink: Torggata Botaniske

En skjult perle: Smia Galleri

Beste fotomotiv: Deichmanske Bibliotek

Beste museum: Henie Onstad Kunstmuseum

Bergen: Romantisk

Får vi noensinne nok av Bergen? Her er det alltid muligheter for å kose seg, enten det er med shopping, en tur til akvariet eller utsikten fra Fløien. Men det er enda bedre å oppleve Bergen som par. Bergen ble faktisk kåret til en av de mest romantiske byene i Europa i 2015. Dette er nok mye på grunn av de mange sjarmerende og romantiske høydepunktene.

Selv om dere mest sannsynelig må finne frem paraply og støvler, er det ikke til hinder for å tenne ny gnist i forholdet. Kos dere med en kopp kaffe på en av Skostredets koselige kaféer eller del en reinsdyr-pølse fra den legendariske pølsebuen Trekroneren. Blir det for kaldt, kan dere alltid låse dere inn på hotellrommet.

Beste hotell: Bergen Børs Hotel

Her spiser du: Stefanos

Ta en drink: Bar Barista

En skjult perle: Ole Bulls Villa

Beste fotomotiv: Akvariet

Beste museum: Troldhaugen

Stavanger: Kulturby

I sjarmerende Stavanger står kulturopplevelsene i kø. I tillegg har du kort vei til kjente høydepunkter som Preikestolen, Solastranden og Lysefjorden.

Som tidligere europeisk kulturovedstad, kan Stavanger skryte av et imponerende kulturliv. Svipp innom byens mange museer, som Norsk oljemuseum, Stavanger kunstmuseum og Norsk hermetikkmuseum. Dra på oppdagelsesferd gjennom Gamle Stavanger, eller Straen som området også kalles. Her ligger Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse.

Beste hotell: Hotel Victoria

Her spiser du: Ree-Naa

Ta en drink: Bar Bache

En skjult perle: Brostein Kafé

Beste fotomotiv: Fargegaten

Beste museum: Maritime Musuem


Kristiansand: Barnas by

Det første man tenker på når det gjelder Kristiansand, er Norges kuleste dyrepark. Dyreparken har åpent hele året og har utvidet tilbud i høstferien. Du kommer ikke utenom Kaptein Sabeltann og Kardemommeby, men byen har mange andre fine opplevelser. Badelandet Aquarama er alltid en vinner, i lag med klatreparken Høyt & Lavt.

En skjult perle for barna er Ravnedalen naturpark, som ligger fem minutters gange fra sentrum. Ta en tur til Café Generalen som har oppskrifter hele 100 år tilbake i tid.

Beste hotell: Clarion Hotel Ernst

Her spiser du: Smag & Behag

Ta en drink: Bakgården Bar

En skjult perle: Setesdalsbanen

Beste fotomotiv: Odderøya

Beste museum: Gimle Gård

Trondheim: Norges matparadis

Historiske Trondheim byr på mange populære attraksjoner som Nidarosdomen, Erkebispegården og Nidelva. Et høydepunkt er å gå gjennom bydelen Bakklandet ved Nidelva, kjent som "gamlebyen" med sin bebyggelse fra 1600-tallet.

I Trondheim finner du ett av Norges beste hoteller, Hotel Britannia. Hotellets restraurant, Speilsalen, kan skilte med en stjerne i Michelinguiden. Visste du at Trondheim byr på hele tre Michelin-restauranter? Trondheim er en av Norges fremste matbyer, med et stort antall restauranter som fokuserer på kortreist mat.

Beste hotell: Hotel Britannia

Her spiser du: Credo Restaurant

Ta en drink: Bar Circus

En skjult perle: Ladeparken

Beste fotomotiv: Bakklandet

Beste museum: Sverresborg

Les også

Norgesferie: 6 fine opplevelser i høst

Les også

10 fine tøymunnbind

Les også

Høstens 10 kule gensere


Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre