Det er mange hoteller i verden som kan lokke med det lille ekstra, men vi har plukket ut syv hoteller som i tillegg til det lille ekstra ofte har særdeles kjente mennesker som gjester.

1. Gstaad Palace i Sveits, alpinluksus

Ett virkelig luksushotell er Gstaad Palace i Sveits. Hotellet åpnet i 1913. Ikke bare er hotellet arkitektonisk en av de mest unike (og bildevennlige) bygningene i landet, men det er også et overnattingssted hvor det er lett å snuble bort i kongelige eller kjendiser. Mannen som i dag driver hotellet, Andrea Scherz, ble kåret til Hotelier of the Year 2019.

Se flere bilder av hotellet her

Hotellet er glamor, historie og kongelig sus. Vinterferien til alle de kongelige fra Monaco skjer veldig ofte her, og tidligere har folk som Louis Armstrong, Marlene Dietrich, Prinsesse Diana og Kong Hussein fra Jordan bodd her.

Hotellet har 95 rom, 5 restauranter og 2 barer. Det er to utendørs svømmebasseng (oppvarmet) og ett innendørs, og et stort spa.

Her kan du sjekke prisene på hotellet

2. Spice Island Beach Resort, Grenada

For å forklare dette resortet må det litt historisk bakgrunn til. Den karibiske øystaten som har 110 000 innbyggere var britisk koloni fram til 1974 (Columbus besøkte for øvrig hovedøya på sin tredje tur). Kolonistatusen gjorde dette resortet til et yndet feriemål for britiske kongelige etter at dette stedet ble åpnet som Spice Iceland Inn i 1969. Det er færre britiske kongelige som ikke har vært her siden den gangen enn de som har vært her.

Se nærmere på resortet her

3. Chateau Marmont, Hollywood, Los Angeles, USA

Den 1.februar 1929 åpnet dette legendariske hotellet i Hollywood. Siden den gangen har hotellets bar og to restauranter vært naturlige samlingspunkt for filmstjernene som frekventerer byen. Det er ikke alltid like enkelt å få bord eller plass i baren, om du ikke skulle være en av gjestene. Har du sett La La Land er dette hotellet til Mia i filmen, men i det mer virkelige livet så har alle kjendisene bodd her. Selvfølgelig nok var dette hotellet som hadde lanseringsfesten for A Star is Born med Bradley Cooper og Lady Gaga også.

Kikk nærmere på hotellet her

4. Hotel Adlon, Berlin, Tyskland

Dette legendariske hotellet ble fullstendig ødelagt de siste dagene av den andre verdenskrigen, men ble bygget opp på nytt igjen noen år senere (1964). Hotellet åpnet i 1909 for første gang, og selv om det er et nybygg står historien i veggene. Kjendisene velger dette hotellet først, og det gjør også presidenter og kongelige. Det er hele 385 gjesterom, og de varierer godt i pris. Luksusen er det derimot ikke mye variasjon på, den er topp uansett.

Se nærmere på hotellet her

5. Cheval Blanc Rhandeli, Maldivene

Ryktene skal ha det til at det finnes andre steder å bo på Maldivene enn dette hotellet som drives av Moët Hennessy - du vet folkene med champagne og Louis Vuitton. Det er 45 rom, men hele 5 restauranter og 3 barer.

Her kan du kikke på det

6. The Bowery, New York, USA

Klassisk luksus tiltrekker seg mange kjendiser, og her har de fleste store artister eller skuespillere bodd. Her kan du komme til å dunke bort i Kanye West, noen Kardashians eller Paul McCartney for eksempel.

Se nærmere på hotellet her

7. Sanderson Hotel, London, Storbritannia

Det mangler ikke på luksus i London, men dette hotellet er det veldig mange kjendiser som foretrekker. 150 gjesterom betyr at det nesten alltid er ett rom hvor de bor en særdeles kjent filmstjerne, musiker eller politiker. Ok, det siste er kanskje ikke så kult - men skandalene er størst...

Og... dette er et av de hotellene hvor de har plantegningene som en del av innsalget (se over).

Sjekk det her