Edinburgh er en by med masse sjarm, kultur og historie, men dersom du ikke er lokalkjent kan du fort bli lurt inn i turistfellene.

Etter ett år som student har jeg fått førstehåndserfaring med utelivet i Edinburgh. Hver eneste gate i byen er dekket av puber, og det kan være vanskelig å få oversikt over byens beste, uten å ty til en pubguide. Jeg har fokusert på de særegne som ikke alltid dukker opp på andre lister.

En annen bonus: Edinburgh er knappe 2 timer unna Oslo med direktefly, og kan være en litt glemt destinasjon for mange.

Book fly her.

Bestill hotell her.

Det er haugevis av begivenheter og attraksjoner å få med seg i Edinburgh. Fra nydelige Arthur's Seat og Calton Hill midt i byen, til The Pentlands rett på sørsiden er det mange vakre turmuligheter i umiddelbar nærhet.

Det finnes mange likhetstrekk mellom Skottland og Norge, men det er de litt skjulte utelivsperlene som virkelig bringer frem det beste i Edinburgh. Dersom du ønsker å skape de varige minnene, utforsk disse 8 stedene under oppholdet ditt:

1. Cold Town House

Hvor: Grassmarket. Rett under slottet.

Hvorfor: Dette er en av de desidert fineste pubene i Edinburgh. Rett på innsiden blir du møtt av et bryggeri, hvor de tapper husets hjemmelagde øl rett fra tanken - et vidunderlig syn for enhver øl-elsker. Den friske ølen og hyggelige atmosfæren gjør puben verdt besøket alene, men takterrassen og den fantastiske pizzaen gjør baren fortjent til en førsteplass på denne lista.

Her sparer de ikke på stasen - takterrassen er dekket av fargerike blomster og har utsikt rett opp til slottet. Et virkelig unikt syn for en turist, og et som man tvilsomt finner noe annet sted man kan nyte noe kaldt i glasset.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Cold Town House (@coldtownhouse)

Anledning:

Cold Town House passer perfekt for en vennegjeng, en bursdagsfeiring, eller en tilbakelent date. Jeg ville unngått en hoiete gutta-kveld her, ettersom atmosfæren er litt roligere enn andre steder.

Husk å booke minst en uke i forveien for å sikre deg plass på takterrassen!

Sjekk ut dette hotellet på Grassmarket.

2. House of Gods

HoG-Bar-Interiors-2021-16
HoG-Bar-Interiors-2021-16
House of Gods. Edinburgh.

Hvor: I bar- og utelivsgata Cowgate finner du en gjemt perle blant de mer heftige utestedene i Edinburgh.

Hvorfor: Hotellbaren i House of Gods hotell skiller seg ut med en intim og romantisk atmosfære i et ellers ganske hett strøk. Betjeningen tar gjestene varmt imot, og du trenger ikke bo på hotellet for å besøke baren. Deres fabelaktige drinkmeny fyller kvelden med interessante smaksopplevelser, og dersom du ønsker en ekstra privat affære kan du trekke for forhenget rundt bordet ditt.

Anledning: House of Gods er perfekt for en romantisk date, men passer også for å ta en drink med en venn eller venninne. Det er små bord og få plasser, så jeg ville unngått en gruppestørrelse på mer enn fire. Grunnet den begrensede plassen ville jeg passet på å booke bord god tid i forkant av besøket.

Her kan du booke rom på hotellet dersom du ønsker en helromantisk reise.

3. The Voodoo Rooms

image
image
voodoo rooms. edinburgh

Hvor: I et strøk bak Princes Street ved St Andrew Square.

Hvorfor: The Voodoo Rooms er et fantastisk alternativ hvis du skal sette deg ned et sted etter en lang dag med shopping i Princes Street (eller George Street hvis du har god råd). Baren har en levende atmosfære med flere etasjer og mange rom med forskjellig interiør og festligheter. Her er det god plass, en bred drinkmeny, og en svært informativ betjening. I tillegg er det ofte en konsert å få med seg på husets scener.

Anledning: Baren passer perfekt til en kveld ute med en gruppe venner, til en feiring, eller en fancy middag i restauranten uten barn (18-årsgrense). Vær obs på at det kan bli ganske mye støy i lokalet utover kvelden.

Dette flotte hotellet ligger rett i nærheten av Princes Street.

4. The Three Sisters

live-sport
live-sport
football. edinburgh. the three sisters.

Hvor: Cowgate.

Hvorfor: Denne autentiske puben ligger plassert på midten av Cowgate og er svært tilgjengelig for drikke til både før og etter kveldens begivenheter. Reisen din i Edinburgh er ikke komplett uten denne sjarmerende visitten hvor du virkelig får opplevd skotter i sitt ess. Dette en svært aktuell pub som viser det som er verdt å få med seg av fotball og rugby, men her får du også underholdning i form av impro, stand-up og karaoke. Er du litt sliten fra kvelden før? Da kan du få den perfekte hangover-kuren: en "Boozy Brunch" med skotsk frokost og to drinker inkludert mellom klokken 10-12 om morgenen.

2-sis-new-9
2-sis-new-9
the three sisters. edinburgh.

Anledning: The Three Sisters er perfekt for deg som er på helgetur med vennegjengen, eller ønsker å fordype deg i skotsk kultur. Puben har åpent til langt på natt, og er i umiddelbar nærhet av flere populære utesteder dersom du er gira på en pub-crawl.

Dette hotellet ved Cowgate er perfekt til din helgevisitt.

5. Panda & Sons

Hvor: Bak en bokhylle.

Hvorfor: Gjemt i fasaden til det som ser ut som en helt vanlig frisørsalong finner du inngangen til en av de stiligste barene i Edinburgh bak en bokhylle - bare se etter pandaen. I underetasjen finner du en livlig bar med fantastiske drinker. Panda & Sons har kommet seg på flere topplister og kåringer siden de åpnet, og er et svært attraktivt alternativ for deg som liker det intrikate. Dersom du vil oppsøke en litt annerledes atmosfære er dette stedet å dra. Puben ligger litt ovenfor hovedgatene i New Town, og har en minimalistisk stil du ikke vil finne hos de mer støyete turist-pubene rundt omkring.

Anledning: Dette stedet er perfekt for par og mindre vennegrupper. Panda & Sons fungerer godt for å ta et par 'pre-drinks', men det er en risiko for at du blir sittende utover kvelden.

Rett over baren finner du dette ettertraktede hotellet.

6. CC Blooms

image
image
cc blooms. edinburgh. gay bar.

Hvor: Leith Walk nærmest sentrum.

Hvorfor: Denne liberale og festlige puben er smekkfull av uforglemmelige kvelder. Bordene står tett sammen, og lokalet er mildt sagt minglevennlig. Du kan forvente dansing, høy musikk og en svært inkluderende atmosfære. Dette er et sted som også er verdt å besøke i ukedager, da du kan få med deg regelmessige drag-shows, konserter og pub-quizer.

Anledning: Passer for alle som vil ha en sosial og morsom kveld ute. Baren er LGBTQ+ vennlig, og en fin møteplass for deg som er ute etter en reiseflørt. Dersom du er på backpacking og ønsker å møte nye mennesker er dette det perfekte stedet.

Dette stilige hotellet ligger rett ved Leith Walk.

7. McLarens on the Corner

Hvor: Holy Corner, Morningside.

Hvorfor: På toppen av nydelige Morningside fylles horisonten av fasaden til McLarens, en svært koselig allrounder. Her får du digg pubmat, et solrikt uteområde, god plass og et bredt utvalg - alt en pub trenger. I området finner du lokale butikker, med litt mer utradisjonelle shoppingmuligheter enn ellers i Edinburgh. Utenfor puben har du muligheten til å sitte i avlukkede gondolheiser dersom du ønsker det - opprinnelig importert fra de franske alpene for å avgrense kohorter under koronarestriksjonene. Enhver våt drøm om søndagsmiddag dagen derpå oppfylles her, og det er ingen som ser rart på deg om den skylles ned med et glass eller tre.

Anledning: Kosekveld med vennegjengen. Rolige drinks, eller vorspiel før byen. Fantastisk sted å spise ute dersom du er på tur med familien. Kan også bookes til bryllup dersom du er i det hjørnet.

Her finner du hotell i området.

8. The Golf Tavern

Hvor: Bruntsfield links, rett på vestsiden av The Meadows.

Hvorfor: En av Skottlands eldste puber byr på den bruneste opplevelsen på denne lista, og rett utenfor dørstokken finner du en av Skottlands få gratis offentlige golfbaner. Her får du klassisk pubmat - en av Edinburghs beste porsjoner fish & chips, og sport på alle skjermene. I tillegg kan du leie golfutstyr til banen utenfor, og det arrangeres jevnlige quizer (hver onsdag), bingo og spillkvelder i lokalet. Puben ivaretar skotske tradisjoner og er svært populær blant lokalbefolkningen - et perfekt sted å besøke for en turist som vil dypdykke i den skotske kulturen. En skikkelig perle som sjelden dukker opp på pubguider fra Edinburgh.

Anledning: Passer bra for en kveld ute med gutta, vennegjengen, og selvfølgelig sportsinteresserte. Også et fint sted å ta en øl med far. Er du student kan du nyte svært vennlige priser på drikke, og 20% avslag på mat.

På andre siden av parken finner du dette vakre hotellet.

Perfekt som helgetur i vår

Storbyen som er kjent for whisky og rugby har også mye annet å by på.

Hovedstaten i Skottland er det perfekte stedet å reise dersom du ønsker å fylle storbyferien med morsomme opplevelser, rik historie og et yrende uteliv. Byen er fargelagt av vakre naturlige omgivelser og lysebrune murbygg i georgisk stil. For ikke å glemme bryggeriene som fyller den varme vårluften med en vidunderlig duft av malt - en lukt som får deg til å lengte drømmende tilbake til skottene i lang tid etter reisen.

Bestill tur her.