Gå til sidens hovedinnhold

De 14 mest romantiske hotellene i Norge

Disse hotellene lar kjærligheten blomstre, samlivet sprudle og gir varme til kosen.

Hvis du vil ta med den helt spesielle i ditt liv på en romantisk tur er det fint om hotellet legger til rette for de riktige opplevelsene. Enten det er en bryllupsdag, en markering eller rett og slett litt voksentid.

Les også

Dette er Norges beste hotell 2021

Vi gir deg listen over de 14 mest romantiske hotellene i Norge. Kåringen er gjort av Nettavisen Reisetips. Ingen aktører har betalt for å være på listen. Booker du hoteller gjennom våre lenker får Nettavisen en prosentandel av summen du booker for.

1. Britannia Hotel, Trondheim

Britannia Hotel er øverst på vår liste over romantiske hoteller i Norge. I tillegg vant hotellet Norges beste hotell i 2021, kåret av Nettavisens lesere. Etter den store oppussingen som tok flere år, åpnet hotellet igjen den 1. april 2019, og er nå tilbake til sin virkelige storhet.

Første gangen hotellet åpnet var i 1870, og så i 1897 med ny fasade. Palmehaven på hotellet er en av de mest ikoniske restaurantene i Trondheim, og Norge. Det er likevel ikke det neste stedet man kan spise på hotellet, som totalt har seks spise-og drikkesteder.

Det nye Britannia Spa er strålende, og plasseringen av hotellet et veldig godt utgangspunkt for å oppleve det særdeles sjarmerende Trondheim.

Luksus til fingerspissene er et godt utgangspunkt for blomstrende romantikk, og vi er ikke i tvil om at det er fortjent at Britannia Hotel ligger øverst på vår liste.

Kikk nærmere på hotellet her

2. Amerikanlinjen, Oslo

Dette helt nye hotellet midt i Oslo sentrum kan by på alt du kan ønske deg fra et storbyhotell. En strålende plassering, en god restaurant, deilige rom, service i toppklasse og en bar vi elsker.

Amerikanlinjen er inspirert av den gamle båten som gikk til USA, og har all innpakning du trenger for en virkelig het storbyhelg.

Her finner du hotellet

3. Dalen Hotel, Dalen

Dette er ikke bare litt som det gamle slagordet til melkesjokoladen: Ingen over, ingen ved siden av. Dalen Hotel er det tredje mest romantiske hotellet i Norge, men for naturelskeren er det ingen over. Helt øverst. I tillegg er det så norsk som du nesten bare kan få melkesjokladen til å bli.

Hotellet ligger i enden av innsjøen Bandak, ikke langt fra skisportens vugge i Morgedal i Telemark (eller i fylket Vestfold og Telemark som det heter). Eventyrhotellet åpnet i 1894, og ligger rett ved Telemarkskanalens endestasjon. Trehotellet kan by på klassiske rom, en restaurant med tradisjonell god mat og en lobbybar med pianist 6 dager i uken.

Hotellet er sesongåpent fra 19. mai til 9. oktober 2021.

Alt veldig langt fra så mye mer enn Dalen sentrum som tross sin sjarme ikke byr opp til å bruke mye tid på noe særlig annet enn hverandre. Romantikken får virkelig blomstre her, og med noe av de mest naturskjønne omgivelsene i verden bør alt være klart for å nyte en utrolig helg.

Kikk nærmere på hotellet her

4. Losby Gods, Lørenskog

Dette hotellet har vunnet pris som det beste historiske hotellet i Europa, og den 150 år gamle hovedbygningen syder av historie.

Nydelige rom, deilig mat og skjønne naturopplevelser kun 20 minutter fra Oslo og 40 minutter fra Gardermoen. Romantikken får tid og mulighet med en tur til Losby Gods.

Sjekk hotellet her

5. Reine Rorbuer, Lofoten

Du vet det vi sa om at det ikke finnes noe hotell som er så vakkert plassert som Dalen Hotel? Vel, det stemmer. For strengt tatt er ikke dette et hotell, men rorbuer du kan bo i. (Joda, det er jo et hotell slik vi kjenner det med innsjekking og service, men for at vi skal beholde poenget for nummer 3 uten at det blir krangel mellom hva som er vakreste av kysten på Lofoten og fjellene i Telemark lar vi det være slik).

Dette er så langt ut i Lofoten du kan komme, og er et vaskekte fiskevær. Restauranten Gammelbua serverer god mat, og i de 39 rorbuene får du en virkelig autentisk opplevelse. Rustikk romantikk med moderne løsninger.

Fra Oslo flyr du til Bodø, og tar ferje.

Her kan du kikke på rorbuene

6. Strand Hotel Fevik, Grimstad

Dette er et sommerhotell på utsiden, men det er liek sjarmerende hele året.

Se nærmere på hotellet her

7. Hovde Gård, Brekstad

Dette er en liten perle i Trondheimsfjorden med muligheten for å ta pausen du og din partner så gjerne fortjener.

Sjekk litt her

8. Thon Hotel Storo, Oslo

Dette er et hotell som på grunn av sin beliggenhet kan gi deg en klassisk superdate med kino. Rett utenfor døra ligger Oslos storstue på kino: Odeon Kino. Det er også mulig å spise i forkant rett utenfor døra, og dermed mer tid til å nyte noen herlige timer inne på det nye hotellet.

Sjekk hotellet nærmere her

9. Erzscheidergaarden, Røros

Røros er noe for seg selv, og dette strålende lille hotellet ligger særdeles godt plassert inne i den sjarmerende byen. Hotellet i seg selv er også sjarmerende, og en klar romantisk anbefaling for den som ønsker en retroinspirert romantisk aften.

Sjekk hotellet nærmere her

10. Bergen Børs Hotel, Bergen

Erverdig, super beliggenhet og fine rom. Dette er en virkelig fin blanding av alt du trenger for et godt hotell i Bergen by for en romantisk kveld.

Sjekk hotellet nærmere her

11. Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo

Dette er et sentralt plassert hotell i Oslo, som først og fremst har en stor ting som det kan argumenteres for: Oslos beste hotellfrokost.

Lite er så deilig å våkne opp til etter en deilig natt som en super frokost.

Sjekk ledige rom her

12. The Thief, Oslo

Dette hotellet er kanskje allerede legendarisk ettersom det er i denne baren hvor man møtes i Exit. Samtidig er det et designhotell plassert nydelig ute i Oslos vannkant, og gir deg akkurat den luksusfølelsen som kan gi grunnlag for en romantisk helg. Supert spa også.

Frokosten er helt utrolig.

Sjekk her

13. Støtvig Hotel, Rygge

Helt i vannkanten kan du kose deg på dette nydelige hotellet med fine rom, gode fellesarealer samt strålende service. En deilig anbefaling for deg som vil nyte alenetiden med den rette.

Se nærmere på hotellet her

14. Son Spa

Et av Norges beste spahoteller, som havnet på sjetteplass på listen over Norges beste hoteller 2021. Hotellet ligger bare 40 minutter fra Oslo og med gangavstand til Son Sentrum. Her er det fokus på velvære fra minuttet du kommer inn døra. Uansett hvilken årstid, så er det verdt å bestille seg et opphold på Son Spa.

Spaavdelingen rommer 2000 kvadratmeter, som er en av landets største.

Her finner du hotellet