*Nettavisen.*

De 8 beste byene i verden for Halloween

Reklame
 

Nicole Scherzinger, Casper Smart og Jennifer Lopez i 2015. Kjendisene (de amerikanske) feirer gjerne Halloween i enten New York eller Los Angeles. De som er mest opptatt av å bli sett i hvert fall.

Noen steder er skumlere enn andre. Her er topp 8 skumle byer for å feire halloween.

28.10.19 07:11

Halloween, eller allehelgensaften som er det norske navnet, feires den 31.oktober hvert eneste år. Opprinnelig var feiringen kalt samhain, en irsk høsttakkefest som også markerte nyttår. Senere tok kristendommen over mange av feiringens egenskaper, og feiret alle helgers aften (all hallows eve, som ble til halloween).

I Mexico feires dia de los muertos, de dødes dag. En skikk som sannsynligvis er eldre enn de spanske erobrerne. Denne dagen har gitt oss mange av de skumle kostymene, og blandingen av den kristne allehelgensaften og de dødes dag er grunnlaget for hvordan halloween feires i dag.

Halloween i 2020 er for øvrig også den 31.oktober, men det er verdt å merke seg at det er en lørdag. En perfekt helg å oppleve denne dagen et sted ute i verden.

Klikk på bildet for å forstørre.  

De dødes dag i Mexico feires for å hedre alle som har blitt borte, og markeres med tente lys og god mat, parader, musikk og fester.

1. Janitzio, Michoacan, Mexico

Denne delstaten vest for Mexico by har litt over 4 millioner innbyggere, og på øya Janitzio i innsjøen Pátzcuaro er det feiringer fra både indianerne og meksikanerne som drar tusenvis av tilskuere hvert eneste år. Skal du oppleve de dødes dag er dette stedet. Dia de los muertos er en opplevelse, og kanskje den beste dagen å oppleve Mexico på.

Skal du oppleve denne feiringen bør du booke minst ett år i forveien om du vil bo på øya.

Her finner du hoteller på øya

Klikk på bildet for å forstørre.  

I Derry feires det hvert år et stort karneval som tar det beste fra den amerikanske Halloween (til venstre) og Mexicos dag for de døde (til høyre).  På toppen får du litt strøssel av den gamle keltiske høsttakkefesten, som også var nyttår. De har øl.

2. Derry, Nord-Irland

Skal du oppleve det opprinnelige er det selvfølgelig viktig å ta en tur til Irland hvor den keltiske høsttakkefesten oppstod. I Derry er det Halloween-feiring flere dager til ende hvor den opprinnelige feiringen får med seg alt som har vært bra med alle andre feiringer. Lurer du på om irene kan å feire? Nei, du gjør ikke det. Paraden i Derry skal etter sigende være den største i Europa.

De beste hotellene går fort til Halloween-helgen i Londonderry/Derry.

De 10 beste hotellene i Londonderry (Derry)

Klikk på bildet for å forstørre.  

Jerry Seinfeld og Jessic Seinfeld har et årlig Halloween-arrangement til inntekt for deres Good Foundation.

3. Los Angeles, California, USA

Det er mange steder i USA du kan oppleve den helkommersielle versjonen av Halloween, men knapt noe sted mer enn på Universal Studios og Disneyland i Los Angeles. Den første for de litt større barna, inklusive voksne og den andre for alle som har barnet fortsatt i seg. I tillegg er dette en by stappfull av kjendisfester denne helgen, med mange stjerner som kler på seg (og som bildene av festene vil vise: Ofte veldig mye av seg).

En stor fordel med Los Angeles i oktober er at temperaturen er relativt behagelig også.

Hva med å kombinere en tur med å kjøre Highway 1?

Klikk på bildet for å forstørre.  

Voodoo Music+Arts-festivalen arrangeres samtidig som Halloween i New Orleans.

4. New Orleans, Louisiana, USA

De kan sine fester i New Orleans, og selv om Mardi Gras er størst er det ingen tvil om at feiringen av halloween er stor her. En gigantisk parade, massevis av fester og en befolkning som virkelig kan det der med festing. Liker du musikk bør du kjøpe billetter til Voodoo Music+Arts-festivalen. I 2019 hadde musikkfestivalen artister som Guns 'N Roses, Post Malone, Beck og The National.

Festivalen i 2020 arrangeres halloweenhelgen. Bestill tidlig.

Les denne: 10 skumle ting med New Orleans

Klikk på bildet for å forstørre.  

Minnesmerket for hekserettssakene er et godt utgangspunkt for Halloween, og en skummel liten by i USA.

5. Salem, Massachusetts, USA

Det var her de berømte hekserettssakene fant sted, men i dag er det heldigvis litt mindre alvorlige ting som skjer. Massevis av arrangementer i en ganske liten by, i amerikansk målestokk (40 000 innbyggere). Havnebyen er vel verdt å ta turen til på årets skumleste dag.

Skal du bo her på halloween må du være ute i veldig god tid.

De 10 beste hotellene i Salem

Klikk på bildet for å forstørre.  

Hekser danser utover natten i Barcelona, og på deres feiring av både Halloween og de dødes dag.

6. Barcelona, Spania

Her får du tre i ett: De dødes dag, Halloween og den katalanske matfestivalen La Castanyada. I 2020 er alt dette på samme helg.

Trenger du flere grunner? Her finner du 20 grunner til å reise til Barcelona

Klikk på bildet for å forstørre.  

7. Oostende, Belgia

Ostend (Oostende) med sine 70 000 innbyggere feirer halloween i hele oktober. For øvrig er det i hele Belgia feiring i store deler av måneden. Vi anbefaler likevel denne sjarmerende perlen av en by.

De beste hotellene finner du her

Klikk på bildet for å forstørre.  

Hus pyntet til Halloween i New York

8. New York, USA

Det er fest hele halloween på Times Square, og på kjendisfester over hele byen. En opplevelse i amerikansk overdådighet.

Slik får du en perfekt reise til New York

Hva med noen skumle hoteller?

Fairmont Le Châteu Frontenac – Quebec by, Canada

I tillegg til å være på UNESCOs verdensarvliste har dette slottet en skikkelig spøkelseshistorie. Slottet er oppkalt etter greven av Frontenav, Lois de Buade. Det sies at i 1698 døde greven av kjærlighetssorg over konen som flyttet til Paris. Tre hundre år senere påstår gjestene på Château Frontenac at de kan se guvernøren vandre omkring på slottet på leting etter sin kone.

Se bilder av det skumle hotellet her

Hotel Burchianti – Firenze

I tillegg til å være en favoritt blant 1930-årenes poeter, kunstnere, og diktatorer er Hotel Burchianti beryktet for å være et av de skumleste overnattingsstedene i hele Firenze. Gjester forteller om observasjoner av gjenferd og i det berømte Fresco-rommet forteller besøkende om en følelse av å bli iakttatt hele natten gjennom.

Frister det å overnatte her? Klikk HER!

Norges skumleste hotell? Det finner du her

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.