De observante har allerede fått det med seg, og for resten som ikke er så opptatt av merkedager, er dette en påminnelse om at Valentinsdagen nærmer seg (14. februar). Dette er en gyllen mulighet til å vise noen du er glad i at du setter ekstra pris på akkurat dem.

Vi mener at en romantisk hotellovernatting er den perfekte gaveideen til anledningen. Derfor har vi samlet sammen 8 romantiske hoteller i Norge og i utlandet, der du og den du er glad i kan ha alenetid og la kjærligheten blomstre.

1. Britannia Hotel, Trondheim

Britannia Hotel er øverst på vår liste over romantiske hoteller i Norge. I tillegg vant hotellet Norges beste hotell i 2021, kåret av Nettavisens lesere.

Palmehaven på hotellet er en av de mest ikoniske restaurantene i Trondheim, og Norge. Det er likevel ikke det neste stedet man kan spise på hotellet, som totalt har seks spise-og drikkesteder.

Det nye Britannia Spa er strålende, og plasseringen av hotellet et veldig godt utgangspunkt for å oppleve det særdeles sjarmerende Trondheim.

Luksus til fingerspissene er et godt utgangspunkt for blomstrende romantikk, og vi er ikke i tvil om at det er fortjent at Britannia Hotel ligger øverst på vår liste.

Kikk nærmere på hotellet her

2. Amerikanlinjen, Oslo

Dette hotellet midt i Oslo sentrum kan by på alt du kan ønske deg fra et storbyhotell. En strålende plassering, en god restaurant, deilige rom, service i toppklasse og en bar vi elsker. Amerikanlinjen er inspirert av den gamle båten som gikk til USA, og har all innpakning du trenger for en romantisk og het storbyhelg.

Her finner du hotellet

3. Losby Gods, Lørenskog

Dette hotellet har vunnet pris som det beste historiske hotellet i Europa, og den over 170 år gamle hovedbygningen samt stuene, salongene, salene og hallene er bevart som de var i sin storhetstid. Tradisjon står sterkt på dette Godset, og selskapeligheter har en viktig plass. Derfor er dette stedet perfekt for å feire merkedager og tilbringe tid med noen man er glad i.

Sjekk hotellet her

4. Opus XVI

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget som en bank. Vår romslige lobby var en gang hoved-banksalen med marmorsøyler og vegger i stucco lustro og granitt. Hotellet har restaurant, bar, utstilling med kunst av lokale kunstnere og treningsrom. I tillegg har vi en unik utstilling om Edvard Grieg og hans tilvirkning av hans mest kjente a moll konsert, opus 16.

Opus XVI kan by på 65 unike og luksuriøse rom midt i hjertet av Bergen. Hvert rom er individuelt utformet med et klassisk, men likevel moderne design. Den unike arkitekturen til bygget gjør at alle våre rom en helt egen personlighet og sjarme.

Sjekk ut hotellet her

5. Reine Rorbuer, Lofoten

Dette hotellet skiller seg ut ved at det ikke er et hotell slik vi er vandt til, men rorbuer du kan bo i. Dette er så langt ut i Lofoten du kan komme, og er et vaskekte fiskevær. Restauranten Gammelbua serverer god mat, og i de 39 rorbuene får du en virkelig autentisk opplevelse. Ta med deg noen du er glad i hit for rustikk romantikk med moderne løsninger.

Fra Oslo flyr du til Bodø, og tar ferje.

Her kan du kikke på rorbuene

6. Nimb Hotel, København.

Dette elegante boutiquehotellet ligger i en imponerende bygning i maurisk stil innenfor populære Tivoli i København. Alle de elegante rommene på Nimb Hotel har antikke møbler, himmelsenger og bad med 2 håndvasker, dusj, luksuriøse badeprodukter og badekåper. Noen av rommene har peis og frittstående badekar.

Fra restauranten Nimb Brasserie har du utsikt over Tivoli. Der kan du nyte sesongbasert skandinavisk mat og franske retter. Du kan kose deg med grillede delikatesser med et asiatisk preg på Bar'n'Grill.

Baren har innredning av Hans J Wegner, og serverer ettermiddagste og herlig kaffe på dagtid. Når klokken slår 17, disker de talentfulle bartenderne opp med fantastiske cocktailer i den historiske ballsalen, som har peis og lysekroner.

Sjekk ut hotellet her

7. Dorsia Hotel & Restaurant, Gøteborg

Dette moderne og eksklusive boutiquehotellet ligger en 6-minutters spasertur fra Göteborg sentralstasjon og kun 200 meter fra Kungsportsplatsen trikkeholdeplass, og tilbyr gratis Wi-Fi og en moderne restaurant med bar.

Alle rommene på Dorsia Hotel har fargerik innredning og senger fra Carpe Diem med sengetøy av egyptisk bomull. Rommene har minibar, badekåper med tøfler og Lava Invit-TV med gratis filmkanaler og Internett.

Du får servert internasjonale retter med fransk preg på Dorsia Hotel & Restaurant. Hver morgen får du servert frokostbuffé, og til lunsj og middag kan du spise à la carte eller bestille romservice. På søndager kan du nyte ettermiddagste.

Bestill overnatting her

8. Hotel Colón Barcelona

Dette overnattingsstedet ligger 19 minutters gange fra stranden. Dette storslåtte, nyklassisistiske hotellet ligger midt imot Barcelona katedral, en 5-minutters gange fra Plaza Catalunya.Hotellet har en fortauskafé på torget, vendt mot katedralen. Den elegante hotellrestauranten serverer katalansk mat og internasjonale retter. Du kan bestille romservice.Overnattingsstedet har en takterrasse med utsikt over katedralen, vitalitetsbasseng med solsenger og spa med et bredt utvalg av massasje- og kroppsbehandlinger.

Sjekk ut hotellet her