Uansett om du skal på vennetur, familietur eller kjærestetur, er det nå på tide å planlegge skiferien. De aller beste overnattingsstedene har allerede begynt å fylle seg opp, og det er dermed på høy tid å bestille overnatting til skiferien. Her er en liste med de beste stedene å bo på i vintersesongen 2019-2020.

1. Trysil

Trysil er Norges største skianlegg, med hele 68 nedfarter og 31 skiheiser. Skianlegget består av fire sammenhengende skiområder; Turistsenteret, Høyfjellssenteret, Høgegga og Skihytta. Løypene passer for alt fra nybegynnere til eksperter, hvorav det er barneløyper ved Skihytta, Høyfjellssenteret og Turistsenteret, og ekspertløyper ved Høgegga. Det er også svært mange gode røde og blå løyper for de som er middels erfarne, disse er spredd utover hele anlegget. Det er også her aktiviteter for barnefamilier og mange afterski-muligheter for vennegjengen.

Radisson Blu Resort Trysil ligger ved turistsenteret. Her er det ski in - ski out, man trenger bare ta heisen eller trappen ned i kjelleren på hotellet, så er det skiboder og skap til sko og støvler. Derfra er det bare å ta på seg skiene og kjøre ned til heisen, hvor man også kan få kjøpt heiskort ved første turen. I tillegg er det både svømmebasseng, treningsrom og spaavdeling til ettermiddagen når man er ferdig i bakken.

Radisson Blu Mountain Resort & Residences ligger på Fagerås-siden av Trysilfjellet. Her tilbys det også ski in - ski out, men her starter man skikjøringen ved Høyfjellssenteret. Her er det også svømmebasseng, treningsrom og spaavdeling.

Trysil hotell ligger i sentrum av Trysil. Fra her går det gratis skibuss opp til Turistsenteret, hvor man kan kjøpe heiskort før man tar heisen opp og starter skikjøringen.

Her kan du se flere hotell i Trysil

2. Hemsedal

Hemsedal er et stort skisenter, med 53 nedfarter og 20 skiheiser, samt muligheter for å kjøre off-pist. Løypene er godt spredt utover, og er ifølge Skistar kalt "de skandinaviske alpene" ettersom skiområdet går over tre fjelltopper. Skistedet har løyper for alt fra nybegynnere til eksperter. Hemsedal har barneaktiviteter for de minste og mye utelivsarrangementer for de eldste, med andre ord et sted for både småbarnsfamilier og vennegjengen. Her er de beste hotellene i Hemsedal:

Skarsnuten hotell befinner seg rett ved skianlegget, hotellet har ski in - ski out og egen løype og skiheis til skisenteret. Det tilbys også gratis skibuss for de som ikke ønsker å kjøre selv.

Fyri Resort Hemsedal er en helt ny og moderne resort i Hemsedal som åpner dørene sine i desember 2019. Hotellet er midt i mellom alpinanlegget og sentrum, med kort gangvei til begge deler.

Her kan du se flere hotell i Hemsedal

3. Geilo

Geilo har 45 nedfarter og 15 skiheiser og er kjent for sine varierte bakker som går helt ned i sentrum. Skianlegget er delt i to, men det går shuttlebusser mellom dalsidene.

Dr. Holms hotell ligger rett ved Geiloheisen og samtidig rett i nærheten av Geilo sentrum. Dette hoteller er også anerkjent for sin afterski. Her er det også treningsstudio, badebasseng og egen spaavdeling.

Vestlia Resort er kun 10 meter unna bakkene, med mulighet for ski in - ski out. Ønsker man å kjøre på den andre siden av dalen, er det mulig å ta skibussen til Geiloheisen. På kvelden er det mulighet for trening og bading i hotellets svømmebasseng.

4. Kvitfjell

Kvitfjell har 33 løyper og 14 skiheiser. Løypene er også her godt fordelt, med løyper til alt fra nybegynnere til eksperter. Skianlegget er spredd utover tre fjellsider; Varden, Vestsiden og Østsiden. Varden har de barnevennlige løypene, Vestsiden er for de middels erfarne kjørerne, mens Østsiden har løyper for ekspertene.

Både Gudbrandsgard hotell og Kvitfjell hotell ligger midt i Kvitfjell alpinanlegg og tilbyr ski in - ski out. Hotellene befinner seg på Østsiden av Kvitfjell, men man kan enkelt ta heisen over til de andre sidene herfra dersom man ønsker kjøre løyper mer tilpasset nybegynnere. Frykt ikke, det går også grønne løyper ned til hotellene. Gudbrandsgard hotell har både treningsrom og svømmebasseng.

5. Hafjell

Ikke langt unna Kvitfjell finner vi Hafjell, som har 30 nedfarter og 19 skiheiser. Hafjell er kjent for sine lange nedfarter og har løyper til alt fra nybegynneren til eksperten.

Hafjell alpinlandsby pluss ligger tett på skianlegget. Dette er da leiligheter og ikke hotell, men her er det mulighet for ski in - ski out.

Ønsker man litt mer luksus, finnes det også hoteller, men de ligger litt lenger unna anlegget. Scandic Hafjell ligger ca 700 meter unna skianlegget, men herfra går det da gratis skibuss fra hotellet til bakken. Bussen har to avganger om morningen og to avganger i retur på ettermiddagen.

6. Norefjell

Norefjell har Nord-Europas største fallhøyde. Fra toppen av fjellet til bånn av alle bakkene er det 1010 meter i fallhøyde. Anlegget består av 30 nedfarter og 14 heiser, hvor det finnes løyper for alle nivåer. Av afterski finnes det alt fra rolige steder til steder der det danses på bordene.

Norefjell Ski & Spa ligger rett ved skianlegget og tilbyr ski in - ski out. Hotellet har også en rekke fasiliteter av alt man kan tenke seg på et hotell; treningsrom, svømmebasseng og en egen spa-avdeling.

7. Oppdal

Oppdal skisenter er spredd utover fire fjell, men hele skianlegget er koblet sammen. Anlegget består av fire løypeområder; Vangslia, Hovden, Ådalen og Stølen, og består av 30 nedfarter og 16 skiheiser.

Bare 200 meter fra skiheisen finner vi Oppdal Alpintun Stølen, som er et leilighetshotell som har det meste.

8. Beitostølen

Midt i Beitostølen sentrum finner vi Beitostølen skisenter, med 17 nedfarter og 8 skiheiser. Her er det et godt utvalg av familiebakker og en god snowboard-park. Fra Beitostølen skisenter er det også mulig å ta en gratisbuss til Raudalen alpinsenter hvor man kan oppleve mer utfordrende løyper. Beitostølen er særlig ideell for barnefamilier.

Radisson Blu Beitostølen ligger rett ved bakken. Med skibakken rett over gaten, og butikker og alt rett i nærheten, bor man midt i smørøyet. Hotellet har treningsrom, svømmebasseng og badstue.