*Nettavisen.*

De hotteste opplevelsesreisene i 2020

Reklame
Family snorkeling with sea turtle Underwater photo of family mother and son snorkeling and swimming with Hawksbill sea turtle

Galapagos er et øyparadis som står høyt på ønskelisten over feriemål for mange eventyrlystne.

Snorkling på Galapagos, fjell- og sykkeltur i Marokko, vandring i Peru og toppforsøk på Kilimanjaro er blant favorittene når vi skal velge eksotiske reisemål.

20.11.19 14:56

- Vi ser en trend der folk vil oppleve mer på kortere tid og få mer ut av fridagene med spennende, aktive ferier, forteller Frode Petteresen, Markedssjef hos Hvitserk og Eventyrreiser AS.

Hvitserk arrangerer ekspedisjoner, safarier, private turer og spesialreiser til spennende reisemål verden over og har mer enn 40 års erfaring i bransjen. Hvitserk jobber med lokale samarbeidspartnere og gir tilbake til de stedene de besøker.

- Det handler om å dra på den perfekte ferien som kombinerer aktivitet, spenning, kultur og unike bærekraftige opplevelser. Finner du ikke det du leter etter, får du hjelp til å skreddersy drømmeferien, akkurat sånn du vil ha den, fortsetter Pettersen

Pettersen har plukket ut ti aktive opplevelsesreiser for 2020:

Galapagos & Amazonas – Fottur, snorkling og opplevelsestur

Klikk på bildet for å forstørre.  


Kombotur. Tid som trengs: Ca. 14 dager. Gjøres best med norsk turleder og nok tid.

Det er ingen tvil om at Galapagos står høyt på ønskelisten til alle naturglade turister, og grunnen er forståelig og enkel: Ingen andre steder i verden kommer du så tett på dyrelivet som her.

Og når man først har reist til andre siden av verden for å oppleve noe nytt, bør man absolutt besøke Amazonas. Det er vilt, vakkert og helt spesielt, på sin egen måte.

Kontrastene er enorme og du får se to helt spesielle verdener: Øyriket Galapagos, der du omtrent snubler over kjempeskilpadder og lekne sjøløver, og selveste Amazonasjungelen, der du kommer tett på det lokale livet og får se verdens største regnskog. Les mer om turen til Galapagos og Amazona her!

Ama Dablam – Klatreekspedisjon på verdens vakreste fjell i Nepal

Klikk på bildet for å forstørre.  


Ekspedisjon og høye fjell. Tid som trengs: Ca. 30 dager. Gjøres best med profesjonell norsk guide og lokalt guidelag.

Ekstremtur til en av de råeste toppene i Nepal. Denne turen er ikke for hvem som helst og grundige forberedelser må til for å komme til topps på Ama Dablam, verdens vakreste fjell. Ikke mange nordmenn kan skryte av bestigninger på denne toppen, blir du en av dem?

Turen er for deg som drømmer man om å bli ordentlig fjellklatrer, se Nepal fra over skyene og oppleve en ekspedisjon som tar store mengder mentale og fysiske forberedelser.

Bør absolutt oppleves med profesjonell norsk guide og et solid lokalt guidelag. Dette er ikke noen spasertur, men en skikkelig utfordring du aldri kommer til å glemme. Les mer om fjelturen i Nepal her!

Peru: Skreddersydde eventyr til Machu Picchu, Cusco, Amazonas og Titicaca

Klikk på bildet for å forstørre. Machu Picchu, Peru, UNESCO World Heritage Site. One of the New Seven Wonders of the World

Machu Picchu, Peru, UNESCO World Heritage Site. One of the New Seven Wonders of the World


Fottur og opplevelsesreise. Tid som trengs: Ca. 14 dager. Gjøres best med eget program gjennom reiseoperatør.

Du har garantert hørt om Machu Picchu, de flytende øyene i Titicaca, jungelen i Amazonas? Peru er et eventyrland og man kan tilbringe flere måneder her. Men for de som vil ha det beste av det beste, og kun på et par uker, er et skreddersydd program veien å gå. Da kan man reise når man vil, med vennegjengen eller familien.

Reiseoperatører hjelper deg med å få maksimalt utbytte av dine verdifulle feriedager. Flere og flere hiver seg på skreddersøm bølgen. Det koster ikke så veldig mye mer, og man får det på sin egen måte.

Opplev det beste av dette vakre landet som har så mye å tilby sine gjester. I Peru får man en fin kombinasjon kultur, natur og en spennende hovedstad: Lima! Les mer om turen her!

Kilimanjaro: Toppen av Afrika med after-climb på safari

Klikk på bildet for å forstørre.  


Fjelltur og safari. Tid som trengs: Ca 14 dager. Gjøres best med: Rongai-ruten med safari i etterkant.

Ikke alle turer til Kilimanjaro er like. Det finnes flere ruter til toppen, noen mindre folksomme enn andre, og det kan bli vinn eller forsvinn alt ettersom hvilken turoperatør du velger.

Anbefalt for den som ikke ønsker å tråkke i helene på andre, er Rongai-ruten på nordsiden av fjellet. Her får man kun gå opp og gruppa møter derfor ingen andre på vei ned. I tillegg får du deg en rundtur så du slipper å gå samme veien ned som du går opp.

Turen bør absolutt kombineres med safari på slutten. Du er allerede i Øst-Afrika, der du finner de aller beste safariopplevelsene. Les mer om Kilimanjaro-turen her!

Fjelltur i Atlasfjellene: Til topps i Marokko

Klikk på bildet for å forstørre.  


Fjelltur og kultur. Tid som trengs: Ca 7 dager. Gjøres best med norsk guide og lokale hjelpere.

En undervurdert destinasjon til et spesielt vakkert landskap. Her kommer du til å møte en utrolig gjestfri kultur, se de vakre toppene rundt Jebel Toubkal og spise fantastisk Marokkansk mat.

Turen bør kombineres med et besøk i Marrakech, en smeltedigel av lukter, opplevelser, mat og kultur. Fantastisk.

Husk. Reis med proff arrangør. Man kan lett bli syk på en tur som dette og man anbefales å reise med noen som har opplegget, maten og turen skikkelig på plass. Les mer om fjellturen i Marokko her!

Everest Basecamp: Til hjertet av Himalaya

Klikk på bildet for å forstørre.  


Fjelltur. Tid som trengs: Ca 18 dager. Gjøres best med norsk guide og lokale hjelpere.

Helt spesiell tur til utgangspunktet for fjellklatring på verdensberømte Mount Everest. Men sjansene er store for at det er lokalbefolkningen du kommer til å huske. Menneskene i Nepal er noen av de varmeste, hyggeligste og mest serviceinnstilte menneskene du kan forestille deg.

Dette er grunnen til at mange drar tilbake om og om igjen. Reiser man til Nepal bør man gjøre det med etablert reiseselskap, som velger ut de beste tehusene for deg, de beste lokale guidene og som har opplegget på stell.

Er man interessert i en lengre, og tøffere ferie, kan man prøve seg på en av de mange toppene i området. Vi anbefaler Island Peak. Les mer om Everest-turen her!

Høye fjell i Bolivia: Fjellklatring i Andesfjellene

Klikk på bildet for å forstørre.  


Fjelltur og klatring. Tid som trengs: Ca. 16 dager. Gjøres best med norsk guide og gruppe.

Bolivia er en skatt som ligger klar til å utforskes, og det er et land ingen kommer uberørt hjem fra. Og flere har begynt å få øynene opp for dette fantastiske landet.

Turen til topps på Illimani, hele 6438 meter over havet er en knalltøff, inspirerende opplevelse du kommer til å huske. Det er noe helt spesielt med å se solen krype over horisonten og treffe tindene rundt deg.

Forvent deg mange nye venner, flotte opplevelser og minner for livet. Les mer om Bolivia-turen her!

Korsika: Tiderangling i Middelhavet

Klikk på bildet for å forstørre.  


Fottur og fjelltur. Tid som trengs: Ca 7 dager. Gjøres best med: Fleksibelt, variert opplegg.

Fjelltur på Korsika er nok kjent for de aller fleste, og har du ikke fått øynene opp for tinderangling på denne franske øya, så er det på tide. Her venter flotte utsikter, deilig franske delikatesser. En tur på Korsika gir deg mye for pengene og reisetiden er ikke spesielt lang.

Du bør velge en tur som har et variert opplegg og hvor du kan velge å ta en hviledag om du måtte ønske det. Uansett må du ha en flott avslutning i vakre, idylliske Piana. Les mer om Korsika-turen her!

Sahara: En uke som ørkennomade i Marokko

Klikk på bildet for å forstørre.  


Ørkentur og kultur. Tid som trengs: Ca 7 dager. Gjøres best med etablert norsk reiseoperatør.

For å virkelig oppleve Sahara må du sove under åpen himmel, sitte rundt bålet å høre historier, drømme deg vekk i tryggheten av blafrende teltduker og slippe tak i det hverdagslige. Sahara åpner seg for den som finner roen.

Ørkenen er et helt spesielt sted og bør oppleves sammen med en hyggelig gruppe mennesker som er åpne for nye eventyr. Med norsk turleder og lokale guider blir du godt ivaretatt og kommer til å sitte igjen med utallige inntrykk og minner for livet. Les mer om Sahara-turen her!

Haute Route: Skifest i Alpene

Klikk på bildet for å forstørre. A group of skiers start the descent of Vallée Blanche, the most famous offpist run in the Alps: 25 Km long, Vallée Blanche descent links Italy and France through the ‘mer de Glace’ glacier in the Mont Blanc Massif. Chamonix, France, Europe.


Topptur. Tid som trengs: Ca 7 dager. Gjøres best med profesjonelle guider og norsk gruppe.

Haute Route er toppturklassikeren over alle toppturklassikere og kobler sammen de to alpebyene Chamonix i Frankrike og Zermatt i Sveits. Den er en av verdens mest kjente alpine skiturer.

Turen byr på mange høydemeter med fin skikjøring, men det er totalopplevelsen som gjør turen virkelig spesiell; historien, stemningen, atmosfæren på fjellhyttene og det alpine landskapet. Les mer om alpeteturen her!

Se flere eventyrlige og eksotiske reiser hos Hvitserk her!

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag