Uansett om du ønsker å ta en kort pause, lengre opplevelse eller bare en ekstra lang strekk så kan et hotell som gir deg et positivt løft være fint å velge.

Vi har derfor kikket på de 10 kuleste hotellene i vårt eget land.

1. Amerikalinjen, Oslo

Helt til topps kommer dette ekstremt sentrale hotellet i Oslo. Hadde det kun vært beliggenhet hadde det ikke vært nok, men Oslos råeste hotell har baren, rommene, restauranten og stemningen du søker for fullstendig topp overnatting.

Se nærmere på hotellet her

2. Sakrisøy Rorbuer, Moskenes

En av de minste bosetningene i Lofoten har det som vi mener er de kuleste rorbuene. Klassisk, stilig og moderne i ett med en genuint herlig restaurant. Rustikk-kulhet på sitt ypperste.

Se nærmere på rorbuene her

3. Herangtunet, Øystre Slidre

Ekte luksus i særegen stil er ikke noe du får alt for mye av i Norge. En nydelig opplevelse, og kanskje Norges råeste boutique-opplevelse.

Se nærmere på hotellet her

4. Walaker Hotel, Solvorn

Norges eldste hotell åpnet dørene i 1640. Her står historien i veggene, og retrokulheten er virkelig til å ta og føle på. Både på det mer moderne syttitalls-inspirerte, og det helt klassiske.

Se nærmere på hotellet her

5. Hotel 1904, Ålesund

I over 100 år har denne bygården med historie i fasade og innside. Folkene bak dette hotellet kan design og interiør. Stilrent i en av Norges vakreste byer.

Se nærmere på hotellet her

6. The Thief, Oslo

For noen år siden ville kanskje denne tyven stjålet en plass lengre opp på listen. Nå er det litt lengre siden alt var nytt, men dette er fortsatt en hovedstadsopplevelse av det sjeldne.

Se nærmere på hotellet her

7. Hotel Britannia, Trondheim

Det nyoppussede hotelle vil mye, og får til nesten alt. Herlig stemning, og luksus i god klasse.

Se nærmere på hotellet her

8. Erzscheidergaarden, Røros

Dette er en klassiker som aldri blir gammel. Kun 24 rom, med særegent preg og sjel. Røros og Norge på sitt beste.

9. Hotel Continental, Oslo

Skal du oppleve det kontinentale i Oslo er dette hotellet. Et hotell som er av den klassiske typen hvor alt bare er ... veldig bra. Bare sjekk Abelsuiten, for eksempel.

Se nærmere på hotellet her

10. Det Hanseatiske Hotell, Bergen

Dette hotellet er i Finnegaarden på Bryggen. For de lokalkjente er det nok. For deg som ikke er det så er dette rett og slett grunn god nok til å besøke byen mellom alle fjellene.

Se nærmere på hotellet her