Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Norges beste hotell 2020

Nettavisens lesere har endelig stemt frem årets 25 beste hoteller i Norge.

Norge byr på mange flotte hoteller, og i den anledning har vi bedt våre lesere om å nominere det hotellet de mener er best i Norge. Deretter laget vi en avstemning basert på de hotellene som fikk flest nominasjoner. Etter nesten ni tusen stemmer har vi samlet de 25 hotellene i Norge med flest stemmer.

I år er det historiske hoteller med på topp 3-listen; Hotel Ullensvang i Hardanger, Britannia Hotel i Trondheim og Grand Hotel Flekkefjord.

Les også

Her kan du nominere Norges beste hotell 2020

Les også

Stem på Norges beste hotell 2020

1. Hotel Ullensvang, Hardanger

Vinneren av Norges beste hotell er ingen andre enn ikoniske Hotel Ullensvang. Det tradisjonsrike hotellet er omkranset av majestetisk fjordlandskap, og er eid og drevet av samme familie gjennom fem generasjoner.

Her får du mektig utsikt over Hardangerfjorden mot isbreen Folgefonna. Hotellet har 168 rom i ulike stiler, stor konferanseavdeling og selskapslokale med plass for 10-350 personer. I tillegg har hotellet en badeavdeling med oppvarmet inne-og utebasseng. Andre aktiviteter på hotellet er bowling, squash, lekerom og tennis.

Se nærmere på Norges beste hotell her


2. Britannia Hotel, Trondheim

Ærverdige Britannia Hotel har huset kongefamilie, britisk overklasse, politikere, polfarere og internasjonale stjerner siden det åpnet dørene i 1870. Hotellet er ansett som Trondheims beste, og som andre plass på denne kåringen er det et reisemål i seg selv.

Se nærmere på hotellet her

3. Grand Hotel Flekkefjord

På tredje plass havner Flekkefjords eldste hotell, som ble bygd i 1898 og renovert i 2003. Grand Hotel Flekkefjord har egen restaurant, Grand Bistro, hvor de bruker norske råvarer laget bunnen av. Et perfekt hotell for deg som ønsker å bo på et lite, lokalt hotell med mye sjarm.

Les mer om hotellet her

4. Angvik Gamle Handelssted, Gjemnes

Dette sjarmerende hotellet kan dateres tilbake til 1500-tallet da hollandske seilskuter ankret opp i bukta for å kjøpe tømmer. Angvik Gamle Handelssted har i dag 37 rom, restaurant og spa.

Les mer om hotellet her

5. Dalen Hotel, Tokke

Dalen Hotel kan juble over å gå opp ti plasser fra fjoråret. Hotellet åpnet i 1894, og ligger idyllisk til i enden av Telemarkskanalen.

Den storslåtte spisesalen finnes det knapt maken til i Norge, og høyloftede hallen er prydet med Chesterfield-møbler og tidsriktige bilder og gjenstander. En mer autentisk opplevelse av 1880/90-tallet får du bare ved å ta en tidsmaskin.

Sjekk nærmere på hotellet her

6. Losby Gods, Lørenskog

Enda et historisk hotell med mye sjarm er Losby Gods. Hotellet ligger strategisk plassert på et av Norges beste golfanlegg. Her kan du forvente 70 værelser, restaurant, selskapslokaler, bar, klubblokaler, innendørs golfsenter og en helt spesiell atmosfære.

Sjekk ut hotellet her

7. Kviknes Hotel, Balestrand

I Balestrand har familien Kvikne hatt vertskapsrollen siden 1877. Hotellet har beholdt sin sveitserstil, selv etter flere ombygginger. Med sine 190 rom er de ett av mest tradisjonsrike hotellene i Norge.

Les mer om hotellet her

8. Støtvig Hotel, Rygge

Støtvig Hotel beholder sin plass fra 2019. Hotellet kan skilte med utsikt over Oslofjorden, kostnadsfri adgang til spaet, flere restauranter og rom med gratis wi-fi. Her får du en blanding av fjordhotell, Hamptons og New England på samme sted.

Du kan nyte alt dette kun 55 minutter fra Oslo sentrum.

Les mer om hotellet her

9. Storfjord Hotel, Skodje

Kun 30 km fra Ålesund med bil, finner du denne hotellperlen omringet av herlig natur. Storfjord Hotel er fordelt på 30 rom med romslig luksus og spektakulær utsikt over Storfjorden, tunet og omkringliggende skog. Her er du alltid velkommen til å låne sykler, kajakker eller hotellets egne båt. Hotellet går opp 13 plasser fra fjoråret.

Se nærmere på hotellet her

10. Hotel Union Øye, Ørsta

Dette er et av Norges mest herskapelige hotell som har i flere generasjoner vært et attraktivt reisemål for kongelige og forfattere. Her kan du nyte stillheten og finne roen i storslagne omgivelser. Hotellet er fordelt på 30 rom - alle individuelt dekorert og møblert. Rommene er også oppkalt etter flere kjente personer som har bodd på hotellet gjennom tidene. Hotellet går opp hele 11 plasser fra fjoråret.

Sjekk ut hotellet her

11. Alexandra i Loen, Stryn

Hotel Alexandra kan by på en fantastisk beliggenhet, omkranset av fjorder og fjell. Dette familiedrevne hotellet har flere restauranter, et romslig bassengområde, badstue og utendørs boblebad.

Les mer om hotellet her

12. Thon Hotel Fosnavåg, Herøy

På Thon Hotel Fosnavåg finner du 115 moderne rom, hvor omtrent halvparten av rommene har utsikt mot havet. I tilknytning til hotellet finner du både konsertsal og Fosnavågs nye kino. Frokostbuffé er inkludert.

Les mer om hotellet her

13. Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand

Radisson Blu har perfekt beliggenhet for deg som vil på ferie i Kristiansand. Herifra kan du spasere til sentrum, populære butikker, restauranter og Sørlandets kunstmuseum. Dyreparken er en rask kjøretur unna.

Sjekk ut hotellet nærmere her

14. Engø Gård Hotel & Restaurant, Tjøme

Den unike atmosfæren på Engø Gård består av en god blanding av natur og kultur. Gården har egen tennisbane, restaurant, eget oppvarmet basseng og boblebad.

Hotellet består av 44 rom og har imponert sine gjester helt siden 1924.

Les mer om hotellet her

15. Son Spa

Du kommer ikke utenom de beste spahotellene i Norge uten å nevne Son Spa. Hotellet åpnet dørene i 2008, og er en av de største spasatsningene som er blitt gjort i Norge. Spaavdelingen rommer 2000 kvadratmeter, og tilbyr de siste trender innen behandling og velvære.

Se nærmere på hotellet her

16. Fru Haugans Hotel, Mosjøen

Fru Haugans går opp to plasser fra fjorårets 18.plass. Hotellet har vært drevet og eiet av samme familie siden 1885. I dag tilbyr de 129 rom, to restauranter, to barer og en nydelig uteservering med spektakulær hage.

Sjekk ut hotellet her

17. Farsund Resort

Dette er det perfekte avbrekket i hverdagen. Hotellet består av 35 hus med totalt 121 rom, og ligger idyllisk til i Skjærgården. Det er gratis tilgang til badeland og lekeplass på stedet om dere skal på familieferie.

Sjekk ut hotellet her

18. Grand Hotel Oslo, Solstrand Hotel & Bad (delt plass)

På plass nummer 18 havner ikoniske Grand Hotel i Oslo og Solstrand Hotel & Bad i Osøyro. Grand Hotel har huset kjendiser, verdens ledere og Nobel Fredspris vinnere i mange år. Her bor du midt i hjertet av Oslo.

Se nærmere på Grand Hotel Oslo her

Solstrand Hotel & Bad ligger gjemt bak fjordene, kun 30 km fra Bergen. Det historiske hotellet har 130 rom, eget spa, en privat hage på 120 mål og flere tilbud for friliuftsmennesket. Havnet på 11.plass i fjor.

Sjekk ut Solstrand Hotel & Bad her

19. Farris Bad

Nordens største spahotell med et spaanlegg på 2500 kvadratmeter. Farris Bad ligger kun 1,5 timer fra Oslo og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte, mineralholdig vannkilde. Går én plass ned fra i fjor.

Sjekk nærmere på hotellet her

20. Walaker Hotel, Scandic Nidelven (delt plass)

På 20.plass deler hotellene Walaker Hotel og Scandic Nidelven plass med lik antall stemmer. Walaker Hotel er Norges eldste hotell og ligger ved Sognefjorden. Hotellet har vært drevet av samme familie siden 1640, i dag av åttende og niende generasjon.

Se nærmere på Walaker Hotel her

Scandic Nidelven er Trondheims hotellperle, bygget over Nidelva, kun 5 minutters gange fra sentrum. Hotellet har vunnet Norges beste hotellfrokost hele 13 ganger - senest kåret i 2019. Scandic Nidelven kapret 12.plass i fjor, men holder seg fortsatt på topplisten.

Se nærmere på Scandic Nidelven her

21. Hotel Union Geiranger Bad & Spa

Hotel Union Geiranger ble bygd i 1891 og har helt siden da blitt utvidet med moderne fasiliteter som svømmebasseng, ny toppetasje med 13 suiter, nattklubb, spa-avdeling og stadig nye tilbud ute og inne. Hotellet beholder sin 21.plass fra i fjor.

Se nærmere på hotellet her

22. Amerikalinjen, Oslo

Et unikt boutiquehotell midt i Oslo sentrum som åpnet dørene i 2019. På Amerikalinjen får du en god blanding av gammelt og nytt. Hotellet ble kåret til Nord-Europs beste i 2019, og kan skilte med unik atmosfære, stilig design og fine fasiliteter som bar og restaurant.

Se nærmere på hotellet her

Les også

Hotelltesten: Amerikalinjen er kåret til Nord-Europas beste

23. Røros Hotel

Røros hotell er et familievennlig hotell, samt regionens største hotell fordelt på 157 rom i ulike størrelser. Du får alltid inkludert frokost, wifi og tilgang til basseng og lekeland. Restauranten Brassiere á la carte serverer retter med utgangspunkt i regionens matfat. Røros Hotel hadde plass nummer 21 i fjor.

Sjekk ut hotellet nærmere her

24. Thon Hotel Lofoten

Hotellet ligger idyllisk plassert midt i Svolvær havn. Fra mange av rommene har du flott utsikt over fjorden og deler av Svolvær sentrum. Hotellets restaurant, Paleo Arctic, legger vekt på førsteklasses lokale, ferske råvarer.

Det perfekte hotellet for deg som vil utforske det Lofoten har å by på.

Se nærmere på hotellet her

25. The Thief

Ett av Oslos mest eksklusive hoteller har en rekke internasjonale utmerkelser. For eksempel er de på gullisten over verdens beste hoteller i det amerikanske reisemagasinet, Condé Nast Traveller. Hotellet huser eget spa, treningsrom og restaurant. Havnet på 5.plass i 2019.

Se nærmere på hotellet her

Les også

Hotelltesten: The Thief i Oslo

Se de tidligere kåringene her:

Kåringen i 2013

Kåringen i 2014

Kåringen i 2015

Kåringen i 2016

Kåringen i 2017

Kåringen i 2018

Kåringen i 2019