Vi spurte våre lesere om å nominere og stemme på Norges beste hoteller.

Over 3000 stemmer ble gitt og nummer én på listen er det hotellet som totalt fikk flest stemmer.

1. Britannia Hotel

Trondheims beste hotell rykker opp én plass fra i fjor og kaprer førsteplassen i 2021. Et hotell som er rik på historie, sjarm, kulinariske opplevelser og fasiliteter som du sent vil glemme.

Hotellet har nemlig vært et ikon siden 1870. Det har huset kongefamilier, britisk overklasse, politikere, polfarere og internasjonale stjerner i flere generasjoner.

Britannia er fordelt på 257 rom, hele seks ulike mat-og drikkekonsepter, spa og fitnessavdeling. Hotellets vinbar har 10 000 flasker vin, bygd opp av den anerkjente vin-journalisten Ulf Dalheim. Vil du oppleve Norges beste hotell 2021?

Her finner du hotellet

2. Hotel Ullensvang

Rett ved Hardangerfjorden finner du denne hotellperlen, som rykker ned én plass fra i fjor. Det familieeide hotellet kan skilte med mektig utsikt mot Hardangerfjorden, 168 komfortable rom, Ullensvang Bad og ikke minst å hatt Edvard Grieg som stamgjest.

Statsledere og kongelige har også vært stamgjester - slik som Indira Gandhi og Henry Kissinger.

Her finner du hotellet

3. Dalen Hotel

Det sies at Dalen er Norges skumleste hotell. Det såkalte "spøkelseshotellet" ble åpnet i 1894 og ligger idyllisk til i enden av Telemarkskanalen.

Hotellet fremstår som en av landets best bevarte trebygninger fra 1800-tallet, noe vi kan takke predikanten Åge Samuelsen for. I 1983 kjøpte han nemlig det da forfalne hotellet, noe som bidro til at bygningen ble pusset opp til å bli et av Norges beste.

Dalen havner på tredje plass fra fjorårets femte plass.

Her finner du hotellet

4. Amerikalinjen

Petter Stordalens prestisjehotell åpnet midt i Oslo sentrum i 2019. Bygget bærer på mye historie; dette var nemlig hovedkontoret til norske Amerikalinjen som fraktet tusenvis av nordmenn over Atlanterhavet for å jakte nye muligheter i 1919.

Her finner man originale skipsmanifest, bilder og reklameplakater. De opprinnelige takhimlingene er også beholdt og viser fantastiske detaljer fra det tidligere hovedkontoret.

Her finner du hotellet

5. Hotel Union Øye

Et fantastisk hotell i hjertet av Sunnmøre, nesten som et levende museum. Dette er et trehotell i sveitserstil som åpnet dørene i 1891. Helt siden åpningen har folk kommer hit for å finne roen.

Hotellet går opp hele 5 plasser fra fjoråret.

Her finner du hotellet

6. Son Spa

Et av Norges beste spahoteller, bare 40 minutter fra Oslo og med gangavstand til Son Sentrum. Her er det fokus på velvære fra minuttet du kommer inn døra. Uansett hvilken årstid, så er det verdt å bestille seg et opphold på Son Spa.

Spaavdelingen rommer 2000 kvadratmeter, som er en av landets største.

Her finner du hotellet

8. Flåmsbrygga Hotell

Nytt hotell på lista ligger idyllisk til i Flåm - kun 100 meter fra Flåm stasjon. Flåmsbrygga er fordelt på tre bygninger, hvor to av bygningene består av hotellrom, mens den siste er ideell for aktiviteter og utflukter hele året.

Her finner du hotellet

9. Solstrand Hotel & Bad

Lengter du etter sjøluft fjellutsikt og rekreasjon, kan du få oppleve det på Solstrand. Hotellet ligger kun 30 km fra Bergen og ved Bjørnefjorden.

Senk skuldrene i massasjebadet, kikk på stjernene i det varme utebassanget eller ta et magisk fjordbad.

Her finner du hotellet

10. Hotel Continental

Gjennom fire generasjoner har Hotel Continental sjarmert sine kunder. Hotellet ligger midt i hjertet av Oslo med 155 luksuriøse rom, restaurant og suiter.

Dog er det Theatercafeen som er mest kjent. Kafeen åpnet dørene i 1900 og har helt siden da vært standard for besøkende. Bare se på veggene!

Her finner du hotellet

11. Hotel Alexandra

Fantastisk beliggenhet med fjorder og fjell. Hotel Alexandra ligger midt i vakkert naturlandskap i Stryn.

Alexandra bad har nemlig både utendørs-og innendørsbasseng, barnebasseng, badstue og utendørs boblebad.

Her finner du hotellet

12. Kviknes Hotel

I hjertet av Sognefjorden ligger hotellet som har hatt besøkende fra hele verden i fire generasjoner. Kviknes ligger i vakre Balestrand med fjorder og fjell som nærmeste nabo.

Sveitserstilen utmerker seg. Fra balkongen har du utsikt over dramatiske landskap og den lille landsbyen.

Her finner du hotellet

13. Strand Hotel Fevik

Bo rett på stranden på Fevik, ca. 7 km fra Grimstad sentrum. Hotellet har helt siden 1937 vært et eksotisk fristed for strandliv og overnatting.

Her finner du hotellet

14. Clarion The Hub

Clarion The Hub byr på Oslos beste beliggenhet, rett ved Oslo City, Karl Johan, Jernbanetorget og Oslo Sentralstasjon. Et nytt og spektakulært hotell med fokus om å inspirere.

Her finner du hotellet

15. The Thief

The Thief drives av Petter Stordalens Nordic Choice Hotels, en samling av uavhengige hoteller, og kan skilte med en rekke internasjonale og nasjonale utmerkelser.

Blant annet er hotellet å finne på gull-listen i det amerikanske reisemagasinet Conde Nast Traveller. The Thief har raskt blitt et kjendishotell med flere kjente fjes som besøkende.

Her finner du hotellet

16. Blåtind Boutique Hotel

Et lite romantisk, familiedrevet hotell som bringer det meste av Stordal på ett sted. Hotellet er fordelt på kun 20 rom og suiter, så her finner du virkelig roen. Perfekt for gjester som ønsker et fredelig gjemmested.

Her finner du det

17. Dragsvik Fjordhotel

Dette familiedrevne hotellet ligger idyllisk til med utsikt over Sognefjorden. Her er det bare å nyte bestemors eplekake, slå av en prat med den hyggelige betjeningen og sove i komfortable rom.

Her finner du hotellet

18. Værlandet Havhotell

Dette er et unikt overnattingssted med majestiske Alden som nærmeste nabo. Hotellet byr på overnatting med havet rett utenfor soverommet.

Her finner du hotellet

19. Hotel Frøya

Et hjemmekoselig hotell, som ligger i tettstedet Sistranda på Frøya, 2,5 timer kjøretur unna Trondheim.

Hotellets skybar har blitt en suksess med sin herlige utsikt over sjøen. Det har kostet hotellet 18 millioner kroner å bygge ut den ekstra etasjen, som har etter den offisielle åpningen i 2018, fått positive tilbakemeldinger som «man skulle tro at man var i New York».

Her finner du det

20. Fru Haugans Hotel

Nord-Norges eldste hotell drevet og eiet av samme familie siden 1885. Hotellet har i dag 129 rom, to restauranter, to barer og spektakulær utsikt.

Her finner du det

21. Fyri Resort

Dette skihotellet i Hemsedal har egen pool club på hele 1000 kvadratmeter, inspirert av stedene i alpene, Miami og Saint Tropez.

Her finner du hotellet

22. Saga Trollheimen Hotel

Et sagarike som består av nye og gamle hus, hvor alle er bygd etter gamle tradisjoner. Hotellet har til sammen 60 senger fordelt på 30 rom. Rommene ligger i flere hus på tunet - alle med sin unike stil.

Her finner du hotellet

23. Klækken Hotell

Kun en time fra Oslo og Garderomen finner du Klækken Hotell. På Ringerikes tak med utsikt over Norefjell. Hotellet er fordelt på 155 rom, spisestue, treningsrom og innendørs-og utendørs basseng.

Her finner du hotellet

24. Fjærland Fjordstove Hotel

Et vennlig, lite sted som åpner kun fra april til september, eller ved avtale gjennom høst og vinter. Med kun 14 rom, hvor alle har minimalistisk design.

Lokalisert på Fjærland, som ligger perfekt langs Sognsfjorden. Hotellet er en del av De Historiske.

Her finner du det

25. Flåm Marina

En førsteklasses beliggenhet - 7 minutter fra Flåm Stasjon. Et godt utgangspunkt om du skal på oppdagelsesferd i Flåm.

Flåm Marina har både private hotellrom og leiligheter med eget kjøkken.

Her finner du det