Den historiske byen er kjent for storslagen arkitektur, berømte kunstnere og vakker opera, men her er også mange lokale hemmeligheter. Vi vet jo at det ikke er destinasjonen som er målet, men reisen, og for at du skal slippe å ta taxi fra et slott til et annet har vi laget en oversikt over alt du må gjøre på veien. Denne byen har noe for alle. Gå fra Klimt-utstilling på et slott til 1920-inspirerte amerikanske barer.

Trykk her for å se et utvalg av Wiens beste hoteller!

Her har du vår oversikt over de 5 bydelene du må besøke og stedene du må oppsøke.

Neubau

Dette er bydelen for alle som er i 20-årene og de som skulle ønske de var det. Bydelen grenser til Innerstadt, og på veien dit kan du gå innom museumskvartalet. I museumskvartalet finner du kjent kunst fra alle århundrer, blant annet nevnverdige østeriske kunstnere som Schiele, Kokoschka og Hundertwasser har verkene sine utstilt her. Hvis du ikke velger å bo i Neubau, må du i hvert fall gå hit for å spise frokost på Ulrich eller Erick, to frokost- og brunsjkonsepter med samme eiere, men ulik forfriskende meny.

For å få mest ut av bydelen og livet de lever her kan du bo på Max Brown 7th District et sjarmerende boutique-hotel i ekte 70-talls stil, som ligger i kjernen av det hippe området. Bestill rommet ditt her!

Innerstadt

I Innerstadt ligger hovedgaten, her finner du alt du ønsker å gjøre på ferie på ett sted. Det kryr av bra shopping, barer og restauranter, men bydelen byr også på helt unike attraksjoner, som Den spanske rideskolen. Her kan du gå for å se det de kaller "de hvite hestenes ballett", hvor hestene har danset siden 1920. Ikke bare er hestene en fryd å se på, men bygningen i seg selv er også et mesterverk.

Ikke glem å ta turen innom Loos American Bar mens du er her for en ekte "The Great Gatsby"-opplevelse. Baren er absolutt ikke stor, men her presser folk seg inn for å smake klassiske drinker og å stumpe sigaretter, ikke uten god grunn. Verdt et besøk!

Hotellet du må bo på i denne bydelen heter Grand Ferdinand Vienna. Dette hotellet har fem stjerner, og det er ikke for ingenting. Hotellet har basseng på takterassen, den mest stilfulle innredningen og frokostbuffe i de vakreste omgivelsene. Se luksushotellet her!

Bestill de billigste flybilettene til Wien her!

Alsergrund

Skal du besøke denne delen av byen må du garantert innom den nygotiske Votivkirche. Kirken ble bygget for å hedre keiser Franz Joseph, etter han i 1853 var utsatt for et mislykket attentat. Kirken ligger rett ved Sigmund-Freud parken, i parken finnes trær av alle arter, plantet for å representere alle landene i EU.

I bydelen ligger også universitetet i Wien, noe som kan reflektere hvilken type bydel det er. Her er studentbarer, barer for LHBT og andre uavhengige lokaler som representerer tiden vi lever i nå.

Mens du er her kan du sjekke om det er noe som er verdt å få med seg på kultursenteret WUK. Her holder de vanligvis foredrag, konserter eller workshops. Om ingenting faller i smak, bør du uansett gå hit for å ta en øl, for lokalene er utrolig kule!

The Harmonie Vienna ligger midt i bydelen med gåavstand til Votivkirche og Sigmund Freud museet. Du kan se hotellet på lang avstand, for det er nemlig dekket i de vakreste klatreplantene. Her kan du se rommene.

Margareten

I denne bydelen finner du det tidligere "røde Wien", og det er kjent som kunst- og designbydelen. En restaurant/bar du må besøke i denne bydelen er Motto. Restauranten ser angivelig ut som en stille plass, vinduene er tildekket, men så snart du går inn finner du både fest og mat. Lokalene er mørke og sexy, og på menyen står blant annet biff med sjokoladesaus og sorbet-is av gin og tonic.

En av Wiens eldste kinoer finnes også i dette området. Den heter Film Casino og her kan du se et utvalg av mindre kjente uavhengige filmer. Hvis du ikke vil se film bør du i hvert fall ta en kikk inn og være med på en reise i tid, interiør er opprettholdt slik det var da det ble laget i 1911. Du kjenner igjen kinoen på det gigantiske neon-skiltet utenfor, det er i alle fall verdt et instabilde.

Skal du bo på hotell i Margareten må du nesten bo på pentahotel. Hotellet ligger et stykke unna sentrum, men byr på design og interiør av høy klasse. Her har du også tilgang på golfbane, lukurativt treninsanlegg og bibliotek. Klikk her for å reservere et rom!

Landstraße

I dette rolige familieområdet finner du arkitektoniske skatter på ethvert hjørne, blant annet det kjente Hundertwasserhaus, Belvedere-slottet og Sofiensäle som du faktisk kan bo på. Trykk her for å se hotellet!

Hint: "The Kiss" av Klimt, sett på lightere, Ikea-posters og bærenett i årevis, henger på Belvedere-slottet nå.

Det er kanskje ikke hav i Wien, men det er sommer, og trenger du en pause fra bylivet tar du bare turen innom Strandbar Hermann. Her kan du nyte varmen i en solseng på dagen, men også disco og en paraplydrink på kvelden.

Sofiensäle ble bygget i 1826 er oppkalt etter prinsesse Sofie av Bavaria. Bygningen brant ned i 2001, men fasaden holdt og den ble gjennoppbygget senere. Slik gikk den fra å være spa og konserthall, til å bli leiligheter, hotell, restaurant og nattklubb. Book et rom på Ruby Sofie Hotel her.

De billigste flybilettene kjøper du her!