*Nettavisen.*

Feriehus i Danmark: 5 badebyer du velger

Reklame
Loekken beach Løkken, Denmark - September 12, 2014: Loekken beach, løkken, looking north on the west coast of Jutland, Denmark. Various groups of people, together with a couple of dogs, are enjoying a beautiful summer day by the sea. In the distant background, the Maarup lighthouse is just visible.

Usikker på hvor ferien skal gå? Reis til Danmark! Feriebyen Løkken er kjent for å være "Danmarks riviera". Foto: Getty Images

Slik kan du oppleve ekte, dansk hygge.

02.07.20 08:45

Vårt kjære naboland er som et friskt pust, og oppfyller våre krav til den perfekte sommerferien.

For å oppleve det beste Danmark har å by på, anbefaler vi at du leier et feriehus. På den måten kan du bo komfortabelt med vakker natur og strand som din nærmeste nabo. Tenk å våkne til lyden av bølgesvulp og synet av kritthvite strender? Det er nemlig en flust av strender med krystallklart vann og høye sanddyner i Danmark.

Vil du heller ha feriehus i Norge? Sjekk Nettavisens nye tjeneste her

Det flere gode grunner til hvorfor du bør velge Danmark til din neste ferie, men hvilken by skal du gå for?

Velg mellom tusenvis av ferieboliger i alle Danmarks vakre regioner med utsikt over de fineste strendene i Danmark her.

Både østkysten og vestkysten frister mest. Østkysten er mer ideell for familiene med de minste barna, fordi man er skjermet for vind, og det finnes mange langgrunne strender. Det mest besøkte reisemålet for småbarnsfamilier på østkysten er Ebeltoft.

Du finner også idylliske strender på vestkysten. Områdene som Løkken, Blokhus og Blåvand er meget populære.

I Danmark kan du leie feriehus i alle størrelser - enten det er for kjernefamilien, storfamilien og flere familier som reiser sammen. Et viktig tips er å være tidlig ute.

Den grunnleggende standarden til Dancenters ferieboliger i Danmark omfatter ofte en peis, boblebad og sauna. Klikk her for å se.

Her er noen av de mest populære stedene for feriehus i Danmark:

Ebeltoft: Best for familie

Byen Ebeltoft ligger på Jyllands østkyst, og er et populært reisemål for nordmenn. Ebeltoft er kjent for sine idylliske smale gater, der det er flotte muligheter for shopping og spennende opplevelser for hele familien.

Fra Ebeltfot er det kun 32 kilometer til Djurs Sommarland, som er Danmarks fjerde største fornøyelsespark. Omtrent 10 kilometer fra Ebeltoft kan du dra på safari på Ree Park. Her kommer man tett innpå mange dyrearter.

Skagen: For kunstnere

Den lille sjarmerende byen Skagen ligger kun 45 kilometer fra Hirtshals, og helt på nordspissen av Danmark. Med sin vakre natur og brede sandstrender, kan du virkelig koble av og nyte den friske luften og saltsmaken på leppene. Når du besøker Skagen kommer du til å se hvor mye innflytelse kunst har på byen.

På 1800-tallet var Skagen en populær feriedestinasjon for poeter, forfattere og kunstnere. På Skagen Museum kan du se flere malerier av berømte kunstnere. Det som tiltrakk kunstnere hit var Skagens spesielle lys. I september måned får lyset en magisk blåtone som er verdt å få med seg.

Løkken: Danmarks riviera

Det sies at Løkken er "Danmarks riviera" på grunn av sine fantastiske strender. Mange av strendene er langgrunne, som gjør det barnevennlig. Byen ligger tre mil sør for Hirtshals, så det er enkelt å komme seg hit fra Norge.

Vil dere oppleve noe annet enn strandliv, er det flere muligheter for det også. I over hundre år har Løkken tiltrukket nordmenn som elsker det gode liv i Danmark. Det kryr av kunstmuseer i byen og koselige restauranter som server sjømat. Strandbaren North Shore Surf scorer høyt på TripAdvisor.

Blokhus: Beste sommerland

Nordjyllands perle var tidligere en fiskerlandsby. I dag er Blokhus et kjent feriested, kun 6 kilometer fra Fårup Sommarland. Fornøyelsesparken har i flere tiår vunnet prisen "beste sommerland i Danmark".

Strendene i Blokhus har fått utmerkelse fra EU, det såkalte blå flagget. Her kan du både bade, dra på windsurfing og vandre langs strendene. Skulle badeværet svikte, kan dere benytte dere av Blokhus Badeland. I og rundt Blokhus er det mange små museer, gallerier og verksteder å besøke.

Se feriehus i Blokhus her.

Lønstrup: Liten og sjarmerende

Den lille byen i nordlige Danmark er en dansk idyll i Vesterhavet. En liten fiskerlandsby som bokstavelig talt ligger midt på sanddynene ved havet. Strendene på Lønstrup ligger bak de høye sanddynene, og det er lagt steiner ute i vannet for å skape rolige laguner, og for å unngå at havet gnager seg inn i sanddynene.

Lønstrup er spesielt et populært feriested for kunstnere, skuespillere, forfattere og komponister. Det er særlig mange kunsthåndverkere du kan besøke, deriblant glassblåsere, keramikkverksteder og smykkeverksteder.

Siste uken i juli pleier feriehusene å fylles opp når det arrangeres Danacup i Hjørring, så det gjelder å være rask.

Se flere feriehus i Lønstrup her.

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag