*Nettavisen.*

Her bør du bo i London

Reklame
The Churchill Arms, Notting Hill London, United Kingdom - 18 July 2014: Customers drinking outside The Churchill Arms in Notting Hill.

Foto: Getty Images

5 kule bydeler du bør sette på listen din.

12.02.20 13:47

London er en av verdens mest populære storbyer, og med så mange bydeler og gater, er det er lett å gå seg vill. Her er fem ulike bydeler fordelt på ulike og preferanser.

Søk flybilletter til London her.

Her kan du søke hotell i London.

Klikk på bildet for å forstørre. People drinking cocktails in a club in Soho, London . London, UK - March, 2018. People drinking cocktails in a club in Soho. Landscape format.

Foto: Getty Images

Beste bydel for nattliv: Soho

Jazz kom til London gjennom Soho, med klubber som Ronnie Scott's og Ain't Nothin But The Blues. Denne bydelen ligger i West End i London, og er kjent for å være et av de mest unike områdene i storbyen. Mange av Londons burlesque- og sexbutikker finner du i Soho. Velger du å bo i Soho er du aldri langt unna de andre bydelene. Det er det kort gåavstand til Londons Chinatown, Covent Garden, Piccadilly Circus og Mayfair.

Vil du vrikke litt på dansefoten har du mange barer og utesteder å velge mellom. Populære barer inkluderer Bar Swift og Milk & Honey. Tørst på en kopp kaffe på kveldstid? Bar Italia er stedet.

Nærmeste t-banestasjon til Soho: Piccadilly Circus, Oxford Circus, Tottenham Court Road og Leicester Square

Her bor du best i Soho: The Soho Hotel

Beste bydel for mat og restauranter: Covent Garden

Elsker du shopping, mat og teater, kommer du til å elske Covent Garden. Bydelen ligger i City of Westminster i det sentrale London og i den østlige delen av West End. Det er særlig markedshallen, Covent Garden Piazza, som er et trekkplaster. I hallen finner du en rekke matboder, serveringssteder og butikker.

Ta frem kameraet når du finner vakre Neal's Yard. Dette er et lite smug, og en av Londons vakreste gater. Gaten byr på fargerike bygninger og mange sjarmerende spisesteder, blant annet pizzeria Homeslice og det berømte St.Johns Bakery.

Seven Dials Market er en gigantisk mathall som du må oppleve. Mathallen er delt opp i Banana Wearhouse (streetfood fra hele verden) og Cocumber Valley (lokalproduserte retter). En ordentlig, gastronomisk opplevelse kan oppleves på Frog By Adam Handling.

Klikk på bildet for å forstørre. Neals Yard in London, UK London, UK - June 16, 2016: Neals Yard with unidentifed people. It is a small alley in Covent Garden with colorful houses. It contains several health food cafes and values driven retailers

Neals Yard er et lite smug i Covent Garden med fargerike bygninger.

Nærmeste t-banestasjon til Covent Garden: Piccadilly, Leicester Square og Covent Garden.

Her bor du best i Covent Garden: The Z Hotel Covent Garden

Beste bydel for familier: South Kensington

Bydelen South Kensington byr på flere spennende museer med fri inngang. Dinosaurer og en gigantisk blå hval er er det som venter deg på Natural History Museum. Barna får muligheten til å utforske fossiler, mineraler, steiner, samt lære seg om verdens naturkatastrofer.

Victoria and Albert Museum er Londons ledende museum for kunst med over 3000 kunstverk fra hele verden, mens The Science Museum gir barna et dypdykk i universet og planetene.

En annen familievennlig bydel er Marylebone. Dette er en skjult perle langt unna Londons hektiske gater, kun en halvtimes busstur unna South Kensington. Bydelen er også hjemmet til Sherlock Holmes og det ikoniske voksmuseet Madame Tussauds.

Nærmeste t-banestasjon: South Kensington

Her bor du best med familien i South Kensington: The Rembrandt

Beste bydel for luksus: Mayfair

Mayfair har lenge vært synonymt med eksklusivitet. Spisestedene, butikkene og barene er kjente for å være high-end. Det er ingen annet nabolag med flere Michelin-restauranter på samme sted. Du finner Michelin-restaurantene The Araki , Ormer Mayfair og indiske Gymkhana i kort gangavstand fra hverandre.

Ikke bli overrasket om du ser Prince Harry og Beyoncé på Hakkasan Mayfair eller Annabel's. Mayfair er nemlig et populært hengested for kjendisene. Vil du overnatte på samme hotell som de rike og berømte, er Bulgari Hotel det rette stedet.

Nærmeste t-banestasjon: Bond Street

Her bor du best i Mayfair: The May Fair

Beste bydel for lokal atmosfære: Camden

London er langt mer enn Oxford Street og Madam Tussands. Opplev en helt annen side av London i Camden! Bydelen ligger nord for Westminster, og har et bredt utvalg av musikkscener, klubber og barer. Camden regnes nemlig som stedet for musikk i Storbritannia - særlig rock og punk musikk.

Når du ankommer t-banestasjonen, finner du Camden Market rett over Camden Town. Her finner du billige London og gode shoppingopplevelser. Gjør kupp på håndfargete t-skjorter, billige smykker og engangs tatoveringer.

Det er tre ulike retro markeder å finne i bydelen; Camden Market, Camden Lock Market og Stables Market. Sistnevnte er det største og har større variasjon av mat, mote og håndtverk. Og så kan du se statue av Amy Winehouse (1983-2011) i Stables Market, designet av britiske skulptøren Scott Eaton.

Nærmeste t-banestasjon: Camden Town

Her bor du best i Camden: Camden Enterprise

Klikk på bildet for å forstørre. Neighborhood district of Notting Hill, street, colorful multicolored famous style flats architecture facade, road, people shopping in iconic center, Portobello London, UK - June 24, 2018: Neighborhood district of Notting Hill, street, colorful multicolored famous style flats architecture facade, road, people shopping in iconic center, Portobello

Nothing Hills fargerike bygninger er verdt turen. Foto: Getty Images

Beste bydel for romantikk: Notting Hill

Du kommer ikke unna London uten å nevne Notting Hill. Det var filmen Notting Hill med Hugh Grant og Julia Roberts som satte den koselige bydelen på kartet. Her kan du lukte på fargerike blomster på Portebello Road, og dra på skattejakt i de ulike småbutikkene langs gatene. Fashionistaene bør stikke innom Westbourne Grove og Ledbury Road, som byr på vintage og kule lokalbutikker.

Notting Hill kan også skryte av å ha Michelin-restauranten med to stjerner, The Ledbury. Vil du gå i Julia Roberts og Hugh Grants fotspor, er det flere steder du kan besøke. Grants butikk var inspirert av The Noting Hill Bookshop, og paret spaserte langs Rosmead Gardens (privat hage du kan se gjennom gjerdet). Er du ordentlig glad i gammeldags atmosfære, kan du besøke Londons eldste kino, The Electric, som er over hundre år gammel.

Liker du spreke farger og dans, arrangerers et av verdens største karnevaler hver sommer i Notting Hill. Karnevalet er for å feire karibisk kultur, og feiringene inkluderer danser som reggae og rumba, i tillegg til karbisk mat som grillet "jerk" kylling og tradisjonell geitegryte.

Nærmeste t-banestasjon: Notting Hill Gate

Her bor du best i Notting Hill: The Portobello Hotel

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag