Gå til sidens hovedinnhold

Her er Norges mest sjarmerende høyfjellshoteller

Den norske fjellheimen byr på mange flotte hoteller. Her er noen favoritter.

God mat, frisk luft og spektakulær utsikt. Det er flere fordeler med å bo på høyfjellshotell.

Ønsker du å kombinere fjell-og skitur med total avslapning? Det er ekstra deilig å skjemme seg bort på spa etter en lang dag med slitne føtter.

En annen populær opplevelse er å feire jul på fjellet. Den største fordelen med jul på hotell er at vi kan leke i snøen, bade i bassenget, og komme til dekket bord.

Vi har sett på noen av de fineste høyfjellshotellene i Norge.

Norefjell Ski & Spa, Norefjell

Norefjell Skisenter er Østlandets mest attraktive skisted, kun 1,5 timer fra Oslo. Her finner du Norefjell Ski & Spa, som tilbyr fjellutsikt, spa og skiløyper rett utenfor døren.

Norefjell Ski & Spa har vunnet flere utmerkelser gjennom årene. Blant annet Norway´s Leading Resort i 2019 av World Travel Awards.

Se nærmere på hotellet her

Skarsnuten Hotell, Hemsedal

Med panoramautsikt over Hemsedal og fjellene finner du Skarsnuten Hotell. Hemsedal sentrum er kun 10 minutters kjøretur unna. Hotellet har 37 rom med høy standard, hvor naturlige materialer er nøkkelordet.

Naturen rundt hotellet inviterer mange flotte opplevelser, sommer som vinter. Hotellet har restaurant, treningssenter og solarium.

Se mer av hotellet her

Dr. Holms, Geilo

Dr.Holms har siden 1909 vært et naturlig møtepunkt for folk til fjells. Hotellet ligger midt i Geilo og byr på mange spennende aktiviteter for hele familien. Det er den spesielle atmosfæren som har gitt Dr.Holms sin spesielle posisjon blant landets aller mest berømte hoteller.

Hotellet er fordelt på 125 rom, en flott restaurant med et godt kjøkken, en hyggelig bar, Dr.Holms Spa, to svømmebasseng, bibliotek, bowlingbane, vinkjeller, kafé og treningsrom.

Les mer om hotellet her

Vestlia Resort, Geilo

Her bor du midt i smørøyet av Geilos vakre fjellnatur og mange aktiviteter. Hotellet ligger ved alpinbakken og langrennsløypene.

Hotellet er innredet av kjente interiørarkitekten Helene Hennie. Her finnes alt fra enkeltrom til flotte penthouseleiligheter i en varm og komfortabel lodgestil.

Les mer om hotellet her

Radisson Blu Mountain Resort & Residences, Trysil

Dette hotellet ligger i idylliske Trysil 802 meter over havet i et vakkert norsk landskap. Utenfor finner du snødekte bakker og langrennsløyper om vinteren.

Radisson Blu Mountain Resort & Residences har 369 rom for turister og forretningsreisende, mange av dem med utsikt over fjellene. I tillegg er det to restauranter på hotellet.

Her finner du hotellet

GudbrandsGard Hotell, Ringebu

Kun 45 minutters kjøring fra Lillehammer finner du denne hotellperlen. Hotellet ligger midt i bakken, og kan skilte med spa, innendørsbasseng, to restauranter, to barer og treningssenter.

Her finner du hotellet

Vil du heller bo på hytte? Sjekk ut Nettavisens hyttetjeneste her

Finse 1222

Dette hotellet ligger 1222 meter over havet på Bergensbanens høyeste punkt. Det åpnet første gang i 1909, samtidig som Bergensbanen ble ferdigstilt. Hotellet ligger på perrongen, med nydelig utsikt over Hardangerjøkulen.

Star Wars-filmen "The Empire Strikes Back" ble delvis filmet utenfor hotellet og lenger opp på isbreen, og det var en enorm produksjon. Årlig arrangeres det Visit Hoth, et event hvor man blir kjent med isplaneten Hoth og produksjonen bak filmen.

Sjekk ut hotellet her

Pers Hotell, Gol

En favoritt blant barnefamilier som har imponert siden 1964. I dag har Pers Hotell 170 rom og flere aktivitetstilbud som gjør oppholdet alt annet enn kjedelig.

Her kan hele familien benytte fasiliteter som Tropicana badeland, Escape Games Hallingdal, Pers Bowling, Skagahøgdi Skisenter, og Gol Motor og Fritidspark. I tillegg er det et mangfold av spisesteder og barer på hotellet.

Her kan du lese mer om hotellet

Les også

Dette er Norges beste hotell 2020