Det skal ikke mye til å få tidenes Norgesferie. Ta bilen og kjør av gårde for å oppdage de mange flotte stedene Norge har å by på i sommer.

Du kan leie bil fra de fleste byene i Norge. Alle utleieportalene tilbyr ulike utleveringssteder i byene - alt fra flyplasser til sentrum og togstasjoner.

Auto Europe

Den tyske bilutleieeksperten Auto Europe har en oversiktlig bookingside, gode priser, og viser de ulike selskapene og deres billigste pris på valgte leiebil.

De viser tydelig informasjon om «fuel policy» og egenandel på forsikring. Husk at biltyper alltid kun er eksempler.

Gratis avbestilling frem til 48 timer for avhenting.

Booking

Nettstedet Booking.com er mest kjent for å være et hotellsøkested, men de imponerer også med bilutleie. Det er enkelt, oversiktelig og portalen sammenligner priser hos flere aktører.

Prisen som vises inkluderer: tyveribeskyttelse, Kollisjonsbeskyttelse (CDW) og obligtoriske avgifter (som enveisgebyr, flyplasstillegg og lokale avgifter).

Den inkluderer også eventuelt ekstrautstyr du har lagt til (som GPS og barnesete).

Den inkluderer ikke eventuelle tillegg du kjøper når du henter bilen.

Tips: Det finnes en fullstendig prisliste på betalingssiden.

Her kan du søke etter leiebil.

Momondo

Reisesøknettstedet Momondo har ikke bare søk på leiebil, men også flybilletter og hoteller. Her får du en rekke alternativer på biler fra bilfirmaer som Hertz og Avis.

Du får gratis avbestilling, tyveriforsikring, fri kjørelengde, kollisjonskadeforsikring og fair drivstoffvilkår.

Her kan du søke etter leiebil.

Les dette før du leier bil

1. Bestill tidlig. Leiebilen blir dyrere og dyrere jo nærmere du kommer leietidspunktet. Det er også begrenset utvalg av de beste bilene.

2. Bestill på nett. Å leie bil etter landing og lokalt vil nesten alltid være dyrere enn å forhåndsbestille på nett.

3. Helgeleie kan oftest være billigst. Selv i våre ferier er det ofte billigere i helgene enn ellers.

4. Prøv å unngå å leie bil fra flyplass. Har du annen transport til hotellet vil du slippe å betale avgiften leiebilfirmaene må betale på flyplassen.

5. Sjekk forskjellige leielengder. Noen ganger kan en uke være billigere enn fem dager.

6. Sjekk klassene på bilen. Det kan lønne seg å gå opp en klasse og sjekke diesel(billigere)forbruket på bilene. Har du for liten bil kan det koste mer uansett.

7. Prøv alltid å hente og levere samme sted. Prisen går sterkt oppover hvis du ikke gjør det.

8. Sjekk drivstoffreglene. Utleiefirmaene tar skyhøye priser for å fylle tanken din.

9. Bestill ekstrautstyret på forhånd, og ta evt med egen GPS. Det å leie GPS er dyrt, men det å fly med barneseter kan også være det. Bestill uansett det du trenger på forhånd.

10. Bestill med kredittkort. Da skal du være godt forsikret også (sjekk kredittkortets regler).

Prisene er inkludert fri km, skatter og forsikringer med mindre annet er oppgitt. Ofte skiller betingelsene som egenandel på forsikring og regler rundt bensin («fuel policy») mellom de ulike leverandørene.

Vi anbefaler å lese betingelsene nøye for å unngå uventede ekstrakostnader. Agentene samarbeider med både kjente utleieselskaper som Hertz, Europcar, Avis, SIXT, Alamo, og mindre lokale aktører.