*Nettavisen.*

Hit legger du høstferien

Reklame

Foto: Getty Images

Storby, strand eller begge deler? Se de beste reisemålene til høstferien.

Sommerferien er over, og vi ser frem til en deilig høst. I høstferien har du kanskje lyst til å oppdage et nytt sted, reise til en bra shoppingby eller ta en strandferie på en eksotisk øy? Høstferien for mange starter fra 30. september til 4. oktober (se hele listen nederst). Her er guiden til hvor du skal reise i høstferien.

Her kan du søke hotell.

På restplass.no kan du sikre deg en billig pakkereise til høsten!

La romantikken blomstre i Roma

Roma er romantikkens by, så om du vurderer å krydre opp kjærlighetslivet litt anbefales Roma på det sterkeste. Roma er byen hvor du i timevis kan vandre rundt og nye flott arkitektur, verdenskjente turistattraksjoner, smale gater med sjarmerende butikker eller shoppe deg blakk i designerbutikker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Roma. Foto: Getty Images

Les også: Oppdag Romas mest kjente gate

Samtidig er dette byen for deilig mat og forfriskende drikke, gjerne i lag med hyggelige og gjestfrie innfødte. Hele byen er romantisk, så det er bare å utforske denne herlige byen sammen!

Her må du bo i Roma: Hotel Raphael

Få sol og bad på Kypros

Det er for en grunn at nordmenn år etter år velger å pakke kofferten og vende nesen mot Kypros. Afrodites øy, som Kypros ofte kalles, er en av de vakreste i Middelhavet. I oktober er gjennomsnittstemperaturen på 27 grader,så du slipper å pakke vekk sommerklærne helt ennå.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kypros. Foto: Getty Images

Dette er den perfekte destinasjonen for barnefamilier som er ønsker en avslappet ferie og garantert sol. Turkist hav og kritthvite strender er assosiasjonene til Kypros. Ifølge EUs årlige rapport har Kypros Europas beste badevann og det gleder både store og små. Det er få aktiviteter nordmenn liker bedre enn å plaske i vannet ( etter ski, så klart). På Kypros finner du i tillegg både sand- og steinstrender.

Her må du bo på Kypros: Lokàl Hotel

Opplev herlig høststemning i New York

New York er like vakker i alle årstider, men det er noe med den spesielle atmosfæren når bladene skifter farger og det er litt kulde i lufta. New York blir som våren i Paris; vakker og sjarmerende.

Klikk på bildet for å forstørre.

New York. Foto: Getty Images

Gå hånd i hånd i Central Park, få utsikten over byens silhuett fra The New York Harbour, som har vunnet pris for en av verdens beste solnedganger.

Mange velger å ta kjøre med cruisebåt for å få med seg solnedgangen. Byens lys som glitrer på det mørke havet, frisk bris, drink i hånda. Kan det bli bedre enn det?

Hva med en langhelg i New York? Ja, det er fullt mulig!

Her må du bo i New York: Casablanca Hotel

Fakta

Høstferie uke 40 og 41

Best for barn: Berlin

Berlin er glad i barn og du finner mange barnvennlige områder som er moro for barn. Alt fra store lekeplasser til dyrehagen Berlin Zoo og Legoland Discovery Center.

Klikk på bildet for å forstørre.

Berlin. Foto: Getty Images

Les også: Berlins mest trendy bydeler

En sterk anbefaling er lekeplassen som ligger helt nederst i Kastanienalle, der Weinbergsweg møter Fehrberliner Strasse (Volkspark am Weinbergsweg). Berlin Zoo er et must, og Legoland Discovery Center er et fint sted å dra hvis det skulle regne.

Her må du bo i Berlin: The Ritz Carlton Berlin

Fantastiske Malta

Den lille øya mellom Italia og Afrika har et nydelig klima, vennlige innbyggere og en rik historie med en arkitektur på lik linje. Det maltesiske kjøkkenet har stått i skyggen til den rike kulturen og historien, men stadig flere oppdager smakene til den lille øya i Middelhavet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Malta. Foto: Getty Images

Er det bading og soling som står høyest på prioriteringslisten er Den Blå Lagunen et absolutt must. Stranden ligger på Comino, mellom Malta og Gozo. Og gjennomsnittstemperatur i oktober? Hele 23 grader!

Her må du bo på Malta: The Westin Dragonara Resort

Sjarmerende Lisboa

I oktober kan den portugisiske hovedstaden fremdeles by på gode temperaturer, og er ekstra komfortabel og rolig stemning. Portugals hovedstad har et gunstig klima året rundt, med en gjennomsnittstemperatur på 17 °C.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lisboa. Foto: Getty Images

Les også: En stemningsfull og pittoresk weekendperle

Vintrene i Algarve-området er herlig milde, hvor det er fullt mulig å bade i sjøen fra mars til november. Sommeren blir heller ikke altfor varm for nordmenn takket være en svalende bris fra Atlanterhavet. Bli sjarmert av atmosfæren - og det er særlig 25.april-broen og de gule små trikkene turistene forelsker seg i.

Her må du bo i Lisboa: Coronthia Hotel Lisbon

Bli med på oktoberfesten i München

Nå har du igjen sjansen til å booke «tidenes guttetur» og bli med på den berømte Oktoberfesten. Oktoberfest, eller Wiesn som det heter på tysk, er som kjent en ølfest som årlig arrangeres i Tyskland, og først og fremst i byen München ( Mer info her!).

Klikk på bildet for å forstørre.

München. Foto: Getty Images

I 2019 går startskuddet for festen 21.september til 6.oktober, og vil du være med så kan det være smart å booke reise og overnatting allerede nå. Vi snakker nemlig om det som går for å være verdens største folkefest, med rundt 6,5 millioner besøkende mennesker fra hele verden hvert år.

Her må du bo i München: Mandarin Oriental

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.