Det er få uker igjen til jul, og julegaveshoppingen har allerede startet for mange. Det er ikke for sent å bestille en førjulstur og nyte julehandelen i et annet land. Shoppingen her hjemme kan fort bli kjedelig, og hvem trenger ikke å komme seg bort litt før jul?

Vi har valgt frem tre fine byer som er en kort flytur unna. Her får du ikke bare gode shoppingmuligheter, men også mye for pengene.

Søk hoteller her.

Flybilletter finner du hos Momondo.

Stockholm: Byen du aldri blir lei av

Vårt kjære naboland skuffer aldri på shopping og opplevelser. Den norske kronen står sterkere enn den svenske, og du får som regel alltid litt mer for pengene i Sverige.

Stockholm forvandles til en glitrende by når julen nærmer seg. Her kan du traske gjennom mange handlegater, men den aller mest populære er uten tvil Drottninggaten. Det er her du finner de fleste kjedebutikkene som H&M, Zara og andre små nisjebutikker.

Vil du ha den kulere versjon av Stockholm, bør du stikke opp til Sofo-distriktet i Södermalm. Forelsk deg i de hippeste gatene som bugner av små vintagebutikker og barer du ikke finner andre steder. Her føles det ut som Stockholms Løkka.

Når du først er i Gamla Stan, bør du ta et matbit her også. Metropol Palais er en tidsmaskin som tar deg tilbake til 20-tallet.

Visste du at du kan ta hurtigtog til Stockholm på 3,5 timer? Søk fly til Stockholm her.

3 hotellperler i Stockholm:

Hotel Rival

Lydmar Hotel

Grand Hotel

Budapest: Billigst med spa og luksus

Ungarns hovedstad er ganske liten, hvor det meste kan oppleves til fots. Samtidig er det utrolig mye å se. Ikke minst er det veldig billig å feriere her. Gled deg til majestiske bygninger, en god fest og alltid noe å finne på.

Ta den glitrende trikken opp til gågaten, Váci, som har vært sentrum for julehandel i flere århundre. Innendørsshopping? Det kan du gjøre på kjøpesenteret Il Bacio di Stile. Det berømte julemarkedet får du på magiske Vörösmarty torg.

Len deg tilbake på et herlig luksusspa. Budapest er jo kjent som spabyen over alle spabyer. Gellert er et berømt badested med utendørs varmvannbasseng. Det helbredende vannet er spesielt effektivt i behandling av ledd-og muskelskader, stoffskifteproblemer og nervesmerter.

Det er viktig å spise seg mett og mett når man er i Budapest. To stjerners restauranten, Onyx, regnes som Europas billigste Michelin-restaurant. Ikke gni i øynene når regningen kommer. Husk at du prisene er en fjerdedel av det det hadde kostet i Norge. Hos Onyx får du en syvretters til omtrent 700 kroner person!

Du kan ikke reise fra Budapest uten å smake på den beste ostekaken i byen. Det kan du oppleve på hotell Aria i sentrum. Det utrolige hotellet ble også kåret til verdens beste i 2017 av Tripadvisor.

Du kan fly til Budapest på mindre enn to timer. Søk fly til Budapest her.

3 hotellperler i Budapest:

Aria Hotel

Coronthia Budapest

Iberostar Grand Budapest

Warszawa: Rik historie og de beste kjøpesentrene

Den polske hovedstaden har blitt en favoritt blant nordmenn de siste årene. Det er ikke bare billig shopping og realtivt en rimelig ferie i seg selv, men atmosfæren her er noe helt spesiell. Byen har stor påvikrning fra forskjellige kulturer, og selv om den er mindre enn Krakow, får du oppfylt dine drømmer.

Når det gjelder shopping, er det kanskje lurt å ta det innendørs på et kjøpesenter. Zlote Tarasy har et kult design og mange av de mest kjente kjedebutikkene (Topshop, Vero Moda, Zara). Arkadia er det største kjøpesenteret med de fleste butikker.

Warszawa er en matdrøm for mange - mye på grunn av det store utvalget og de lave prisene. Michelin-restauranten, U Fukeria, sies å være byens beste restaurant, som serverer polsk husmannskost i ærverdige lokaler. For ekte julestemning, kan du besøke Same Fusy i gamlebyen. Her serveres det kaker og te i koselige omgivelser.

Fly til Warszawa på under to timer. Flybillettene kan komme på 1000-lappen tur/retur. Søk her.

3 hotellperler i Warszawa:

Mamaison Hotel Le Regina

Hotel Bristol

Radisson Collection Hotel