Norge er fylt med de vakreste strender. Så vakre at de kan måle seg med en hvilken som helst tropisk perle. De fortjener å bli sett og utforsket.

Derfor spurte vi våre lesere om å nominere Norges beste strand. Deretter satt vi en liste på alle nominasjonene vi fikk. Til slutt ble det over 600 stemmer, og vi ramser opp de 10 strendene med flest stemmer.

Denne listen har litt av alt - fra azurblått hav i Lofoten til en lokal strand med tikibar i Horten. En god plan i sommer er å leie bil og utforske alle strendene på listen!

Her kan du leie bobil inspirert av norske hytter

Slik kan du enkelt leie bil i Norge

1. Rørestrand, Horten

Norges beste strand 2021 er en liten perle syd i Horten. Rørestrand ligger idyllisk til med utsikt til Bastøya, og kan skilte med en rekke fasiliteter for både store og små.

Badeplassen har finkornet sand, stor flat gresslette med strandbar, vollyballbane, kommunale toaletter, noen benker og flotte turmuligheter i nærheten.

Her finner du hoteller i Horten

Har du lyst til å oppleve Norges beste strand 2021? Ta deg en helgetur på Rørestrand Camping som ligger rett ved. Ellers kan vi tipse om Thon Hotel Horten om du skal utforske det kystbyen har å by på. Hotellet ligger i hjertet av Horten - kun to kilometer fra stranden.

Hotelltips: Thon Hotel Horten

2. Ringshaugstranda, Tønsberg

Sommerbyen Tønsberg kaprer andreplassen med strandperlen Ringhaugstranda. Stranden minner om Danmarks velkjente, vakre strender med myk sand og gress.

Dette er blant Oslofjordens største og mest populære badestrender. Stranden har steinmolo med badetrapp og stupemuligheter.

Her kan både store og små nyte gressletter, langgrunn sandstrand og gode fasiliteter. Badeflåte, volleyballnett, kiosk, kommunalt toalett- og dusjanlegg, er bare noe av det stranden har å by på.

Hotelltips: Quality Hotel Tønsberg

3. Refviksanden, Vågsøy

Snøhvit sand og azurblått vann i Norge? Ja - det finner du på Refviksanden i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane.

Den 1,5 kilometer lange stranden er krystallklart og kan friste med vakker, grønt landskap i nærheten. Et lite stykke Hawai'i i Norge. Hvis du er på jakt etter ting å se og gjøre i området, bør du sjekke ut Selje havn og Nordfjord.

Hotelltips: Stad Hotell

4. Bastøybukta, Horten

En populær strand blant båtfolket i Horten er Bastøybukta, som ligger på nordsiden av Bastøya.

Selv om mesteparten av Bastøya er avstengt og brukt som fengsel, er strendene Bastøybukta og Bastøykalven åpen for fri ferdsel.

Hotelltips: Hotel Åsgårdstrand

5. Sjøsanden, Mandal

Den 800 meter lange stranden er kanskje et av de mest kjente landemerkene i Mandal. Sanden er finkornet, og er en av de mange strendene som ligger nærmest etter hverandre i Sjøsandenskongen.

Sentrum er kort gangavstand fra stranden. Det sies at stranden er Mandals turistperle nummer én.

Hotelltips: Mandal Hotel

6. Bleikstranda, Andøya

Ved Andenes i Vesterålen finner du Bleikstranda - en nesten 3 km lang sandstrand på norvestsiden av Andøya.

Høyfjellet treffer den naturskjønne stranden med kritthvit sand og klart vann.

Hotelltips: Marmelkroken

7. Storesand og Ula

På delt syvende plass havner strendene Storesand i Hvaler og Ula strand i Larvik. Storesand er en sandstrand på kirkøy og Hvalers største strand. Det er flere flotte svaberg i området. Ved Storestand er det egen teltplass.

Ula er en av Vestfolds flotteste strender - en liten idyllisk perle ut mot havet i Larvik.

Her finner du feriehus i Hvaler

8. Uttakleiv og Skallevoldstranda

Lofoten kan skryte av å ha noen av Norges vakreste stender, og Uttakleiv er en av de mest populære. Uttakleiv er muligens den mest fotograferte stranda i Norge.

Mens Uttakleiv er mer for surfere og erfarne svømmere, er Skallevold i Tønsberg en barnevennlig strand med kiosk og lokal sjarm. Begge deler åttende plass.

Finn overnatting i Lofoten her

Hotelltips: Quality Hotel Tønsberg

9. Fevik og Borestranda

Har du hørt om Strand Hotel Fevik? Dette hotellet kan skilte med å ha en av Norges beste strender.

Sammen på listen finner du Borestrand, som flere ganger har blitt kåret til Norges fineste strand. Borestrand ligger på gården Bore i Klepp på Jæren.

Her finner du hoteller i Klepp

Strand Hotel Fevik kan du lese mer om her

10. Mostranda og Oddane Sand

Den siste plassen utdeles til Mostranda på øya Tjøme og Oddane Sand i Larvik. Mostranda kan skilte med flott sandstrand, svaberg og kyststi.

Et idyllisk område som gir gode sommerminner. Omtrent en time fra Mostranda kan du finne populære Oddane Sand i Larvik. Stranda har isbar, butikk og flere fasiliteter.

Hotelltips på Tjøme: Scandic Havna Tjøme

Hotelltips i Larvik: Farris Bad