Gå til sidens hovedinnhold

Norgesferie: 6 fine opplevelser i høst

Vi har samlet noen tips til hva du kan gjøre på hjemmebane i høstferien.

Høstferien i uke 40 og 41 er like rundt hjørnet - så hva skal du finne på her til lands?

Mens noen ønsker å bruke ferien på hytte- og fjellturer, vil andre utforske kortreiste byferier eller koble av på spahotell.

Her er 6 gode forslag til Norgesferie, som nesten kan gjøre det vanskelig å velge.

Les også

Topp 10 luksushoteller i Norge

1. Lei hytte på fjellet

Mange trekkes til hytta i høstferien - det er ingenting som å finne roen, være tett på naturen og kjenne på frisk luft, omringet av fargerike blader fra trær og busker.

Det har aldri vært like stor etterspørsel etter hytter som i 2020. Gjennom Nettavisens hyttetjeneste, Hytteopphold, kan du finne hytter i store deler av landet. Det lønner seg å være rask om du vil leie til høstferien.

Her er noen ledige hytteperler i oktober:

Hytte på Sørlandet: Nissedal

Hytte på Vestlandet: Kvamskogen

Hytte på Vestlandet: Ålgård

Hytte på Østlandet: Flå

Hytte på Østlandet: Valdres

Hytte på Østlandet: Rondane


2. Opplev verdens vakreste togreiser

Har du lyst på en miljøvennlig reise full av vakker natur og fine opplevelser på veien? Togreiser er absolutt i vinden for tiden. Flere av dem regnes som noen av verdens(!) vakreste togreiser.

Myrdal - Flåm

National Geographic Traveler Magazine har utnevnt Flåmsbana til en av topp 10 togreiser i Europa, mens Lonely Planet i har strukket seg enda lenger og kåret Flåmsbana til verdens beste togreise.

Denne togturen er kort og starter fra høyfjellsstasjonen Myrdal og ned til Flåm stasjon helt innerst i Aurlandsfjorden.

Flåmbanen er en av de bratteste toglinjene i verden med vanlige togskinner. På to timer opplever du Norges fantastiske natur gjennom Rallarvegen, stupbratte fjellvegger, nydelige fossefall og 20 tunneler.

Turen tar omtrent 50 minutter.

Her bør du bo: Flåmsbrygga Hotell

Ofotbanen

Togbanen mellom Narvik og Kiruna er Nord-Norges skjulte perle, samtidig som den omtales som en av de mest spektakulære jernbanestrekningene i verden. Om du først er i Narvik, kan du ikke gå glipp av Ofotbanen.

Her overnatter du i Narvik

Den 42 kilometer lange togreisen fra Narvik til svenskegrensa går fra fjord til høyfjell gjennom folketomt, vilt og dramatisk landskap. Togreisen tar én time.

3. Finn roen på spahotell

Ønsker du en mer komfortabel ferie med fred og ro, er et spahotell et godt utgangspukt. På samme tid kan du oppleve noen av Norges fineste byer.

The Thief, Oslo

På Oslos prakthotell spise fantastisk mat basert på nordiske råvarer, ta en spabehandling og tusle over på Astrup Fearnley-museet i tøflene (du får gratis inngang som gjest på The Thief).

Her finner du hotellet

Norefjell Ski & Spa, Norefjell

Godt under to timer fra Oslo finner du dette hotellet med fokus på det nordiske (tenk gran, furu og fjellvann). Her finner du mange muligheter, et stort vannområde og flere behandlingstilbud.

Se mer av hotellet her

Kragerø Resort, Kragerø

Her kan dere fylle dagene med lange frokoster og lunsjer, trening i velutstyrt treningsrom, spabehandlinger og selvfølgelig middag fra et prisbelønt kjøkken med tilhørende god vin.

Les mer om hotellet her

Farris Bad, Larvik

Farris Bad nyter en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik, kun 1,5 time fra Oslo og 15 minutter fra Torp flyplass Sandefjord.

Sjekk ut hotellet her

Hotel Union Geiranger Bad & Spa, Geiranger

Dette spahotellet kan skilte med en spektukalær utsikt over Geirangerfjorden. Union Spa er fordelt på innendørs-og utendørsbasseng, badstue og boblebad.

Klikk deg inn til hotellet her


4. Dårlig vær? Dra til badeland

Badeland er moro for hele familien, og man tilbringer gjerne flere timer på stedet når ungene har det gøy. Det aller beste er å kunne overnatte på samme sted.

Quality Hotel Sarpsborg

Dette hotellet med badeland ligger riktignok rett utenfor Sarpsborg, men er likevel et supert hotell – bokstavelig talt.

Badelandet på 2000 kvadratmeter byr på vannlek for både store og små. Her er det tre forskjellige vannsklier, strømkanal og boblebad. Sjekk ut hotellet her.

Nå har flere badeland åpnet dørene, til tross for korona, men det er noen begrensninger. Det anbefales å sjekke badelandets hjemmeside for smittevernregler.

Les også: Norges beste badeland

5. Oppdag det nye Oslo

En langhelg eller høstferie i hovedstaden skuffer ikke. Du kan glede deg til de obligatoriske må se-attraksjonene som Det kongelige hus og Frognerparken, men Oslo har imponert med mange nye, skjulte perler de siste årene.

Oslos mange bydeler har alle sin unikhet, men det er særlig Bjørvika som har blitt den «nye» Oslo. Du kan blant annet se frem til den ultramoderne bygningsrekken «Barcode», populære badestedet på Sørenga med mange spennende spisesteder, og det nyåpnede hovedbiblioteket ved Operaen som får alle til å måpe.

Les vår topp 10 til Oslo her

Sjekk disse hotellene i Oslo

6. Gå tur i fjellet

Høst er en fin årstid å gå tur og oppdage Norges vakre fjellandskap. Det er synd å gå glipp av flotte farger og klar luft. Her er noen fine turer:

Galhøppingen (2469 moh)

Norges og Nord-Europas høyeste fjell ligger i Jotunheimen, og er en av landets mest populære fjellturer. De vanligste rutene starter enten fra Juvasshytta (ca. tre timer opp og to timer ned) eller fra Spiterstulen (fem timer opp og tre timer ned).

Hotelltips: Storhaugen Gard

Gaustatoppen (1883 moh)

Kun 18 km fra finner du fjelltoppen som mange omtalter som Norges vakreste fjell. Toppen er bred og enkel å bestige, og byr på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du se en sjettedel av Norge.

Her kan du no: Gaustatoppen Booking

Rondane (2178 moh)

Rondane nasjonalpark bugner av runde, eldgamle fjelltopper på over 2000 meter. Faktisk er det ti fjelltopper i Rondane - og du kan velge mellom de aller tøffeste til de enkle toppturene.

Rondslottet er den høyeste fjelltoppen og troner hele 2178 meter over havet. En annen fjelltopp verdt å nevne er Formokampen, som passer for både store og små.

Her bor du: Rondane Høyfjellshotell

Les også

Høsten i fjellet: Guide til Rondane Nasjonalpark

Les også

7 skjulte perler i Norge

Les også

10 fine tøymunnbind

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene