*Nettavisen.*

Reise: Dette er de 12 beste reisemålene i 2020

Reklame
New year 2020 on stone New year 2020 on stone

Vi har kåret de 12 beste reisemålene i 2020

Skal du ut på tur i 2020 er det noen reisemål som er rett og slett bedre enn de andre.

13.01.20 14:29

Hvert eneste år er det noen reisemål som kan lokke med noe mer ekstra enn andre. Vi har samlet stedene du bør vurdere i 2020. De beste stedene å reise med tips til hotellene du bør vurdere, og den ene tingen du ikke bør gå glipp av.

1. London, England

Klikk på bildet for å forstørre. London er et populært reisemål.

London er hovedsetet for brexit 2020, og er alltid på topp for oss nordmenn som reisemål. I år kan byen også lokke med det lille ekstra.  Foto: Getty Images

For oss nordmenn er det ingen tvil om at London er et yndet reisemål. Det er ikke mange steder vi liker bedre enn å dra til enn den gamle romerbyen som kan lokke med alt fra musical til Oxford Street.

Klikk på bildet for å forstørre. Soccer game in a stadium at night

I 2020 kan du oppleve fotball-EM i London på Wembley Foto: Getty Images

Likevel er det i 2020 fotballen som bør være grunnen til at du vurderer byen. For alle nordmenn med interesse for ball er det naturlig å søke seg til London med lag som Tottenham, Chelsea og Arsenal. Det er likevel en enda større grunn i år: Finalen i fotball-EM spilles nemlig på Wembley i juli.

I tillegg spilles den innledende gruppen med England på Wembley samt flere sluttspillkamper deriblant begge semifinalene. Prisen på billettene er skyhøye, men stemningen i byen kommer uansett til å bli spesiell selv uten at du er på stadion.

Klikk på bildet for å forstørre. Hampstead Heath

Hampstead Heath gir en utrolig utsikt over London.

Om du ikke kommer deg inn på stadion er det likevel én ting du ikke bør gå glipp av i London, en ting som alt for mange nordmenn faktisk overser og glemmer: Hampsted Heath. Denne store parken gir deg en strålende utsikt over byen, og gir deg også muligheten til å svømme utendørs hele året. Du bruker banen til Hampsted Station (Northern Line) eller tar tog til Hampsted Heath Station eller Gospel Oak Station, en rask taxitur er også en grei måte å komme seg dit på (rundt 20 minutter fra Oxford Street).

Hotell i London? Sjekk ut det helt nye Ruby Lucy-hotellet rett ved Waterloo Station.

2. Londonderry, Nord-Irland

Klikk på bildet for å forstørre. Londonderry: Den nest største byen i Nord-Irland.

Londonderry: Den nest største byen i Nord-Irland. Foto: Getty Images

Et noe mindre kjent reisemål for oss nordmenn er Londonderry/Derry i Nord-Irland, den fjerde største byen på den irske øya. Så, hva gjør dette reisemålet spesielt i 2020? Dette året faller Halloween på en lørdag, med andre ord en god mulighet til å oppleve Halloween utenlands. Feiringen i Londonderry er nemlig den største Halloween-feiringen i Europa.

Her finner du hoteller i Londonderry.

Her kan du lese mer om feiringen. Skulle du dog havne i Londonderry en annen helg eller uke utenom feiringen av de døde så bør du ta en gåtur rundt på de gamle bymurene.

Vår beste hotellanbefaling i Derry? Bishop's Gate Hotel.

3. Rotterdam, Nederland

Klikk på bildet for å forstørre. Rotterdam: Nederlands nest største by

Rotterdam: Nederlands nest største by Foto: Getty Images

Rotterdam er den nest største byen i Nederland, og har mye å by på. De har blant annet spektakulær arkitektur, innovative bygninger, museumer overalt og veldig mange gode steder for deg som liker å drikke og spise.

I mai 2020 arrangeres Eurovision Song Contest (Melodi Grand Prix som vi så gjerne kaller det) i Rotterdam, med finalen lørdag 16. mai. I ukene før er det garantert veldig mye fokus, glam og moro i byen.

Hvis du havner der en annen dag kan du se mye vakkert også på Rotterdam Zoo, muligens den beste dyreparken i Europa.

Sjekk ut Mainport som hotell. (Da får du utsikt til Europort, en av de havnene i Europa med aller mest trafikk).

Klikk på bildet for å forstørre. Klagemuren i Jerusalem

Klagemuren i Jerusalem

4. Israel

Ett av turistmålene som har den høyeste veksten i antall besøkende er naturskjønne Israel. Det åpner dusinvis av nye hoteller i landet i 2020, og mange ble også åpnet i året som gikk slik som det kule WOM Allenby i Tel Aviv.

Israel er ikke et land for alle, men det er ingen tvil om at det er særdeles mye historie her slik som rett utenfor døra til dette hotellet.

5. Mostar, Bosnia-Hercegovina

Klikk på bildet for å forstørre. Mostar

Mostar: En historisk by i Bosnia-Hercegovina Foto: Getty Images / Imikeee

Etter massive ødeleggelser under den bosniske krigen (1992-1995) er det fortsatt dype sår i byen. I 2020 er det 25 år siden Daytonavtalen ble inngått og det ble erklært fred i vestre Balkan. Dermed en ypperlig mulighet til å besøke denne historiske byen som vil markere dette. Den vakre byen har mye å by på både for den som liker god mat og den som liker sjarmerende hoteller som dette.

6. Tokyo, Japan

Klikk på bildet for å forstørre. Aerial view of Tokyo cityscape with Fuji mountain in Japan.

Sommeren 2020 arrangeres OL i Tokyo. Foto: Getty Images

Hovedstaden i Japan er en av verdens største byer, og er et populært reisemål for mange. I 2020 arrangeres OL i byen, og det vil dermed bli mye aktiviteter å få med seg både før og etter. Regn bare med at under OL vil det være skyhøye hotellpriser. Sjekk vår reiseguide til Tokyo her. De olympiske lekene foregår mellom den 24. juli og 9. august.

Det er tross alt bare her du kan bo på et robothotell. Sjekk det her.

Klikk på bildet for å forstørre. Camel resting outside a city Camel at the urban background of Dubai.

En kamel utenfor Dubai

7. Dubai

I oktober 2020 er det World Expo i Dubai, som de senere år har blitt et virkelig yndet reisemål for oss nordmenn og folk over hele verden. Får du bare med deg de lokale lovene om du beveger deg utenfor de vestliggjorte områdene så ordner det seg nok greit, så lenge du kan svelge den politisk ukorrekte kamelen.

For det er her du finner Burj Al Arab...

Klikk på bildet for å forstørre. USAs president Donald Trump refser Sverige og statsminister Stefan Löfven for ikke å ha løst saken der rapperen A$AP Rocky sitter fengslet i Sverige, tiltalt for vold. Löfvens norske motpart, Erna Solberg, stusser over Trumps Twitter-uttalelse. Her fra et møte i Det hvite hus i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Skal vi tro den sittende presidenten i USA vil han gjerne ha besøk av flere nordmenn enn Erna Solberg. Foto: (NTB scanpix)

8. Washington D.C., USA

Den 3. november er det valg i USA, og skal du oppleve dette på nært hold er hovedstaden et strålende sted. Det skjer utrolig mye før, under og etter som du bare kan oppleve hvert fjerde år.

Bo som en president her med utsikt til det hvite hus

Klikk på bildet for å forstørre. Liverpool

Det ble skikkelig fest da Liverpool vant seriemesterskapet.  Foto: Oli Scarff (AFP)

9. Liverpool, Storbritannia

En by som så gjerne ville bli i EU kan sannsynligvis likevel feire en stor seier i mai 2020. For første gang siden 1990 kan det være tid for et seriemesterskap, og vil du på tur for en fest kan det være greit å styre hit.

Ett hotell kan jo være A Hard Day's Night

Klikk på bildet for å forstørre. Salzburg

Gamlebyen i Salzburg er virkelig vakker.

10. Salzburg, Østerrike

Skal vi tro Lonely Planet er Salzburg nummer 1-byen i verden å besøke i 2020, og en av grunnene er at den velkjente festivalen i byen er 100 år. Festivalen går fra sent i juli til og med august, og gir deg kanskje noe av det beste du kan håpe på i teater, opera og klassisk musikk.

Du kan bo herskapelig her

Klikk på bildet for å forstørre. Gamlebyen i Tallinn

Gamlebyen i Tallinn

11. Tallinn, Estland

Bocuse D'or vil arrangeres i Tallinn i mai, og er et godt bilde på hva som har skjedd med denne byen de siste årene. En utrolig utvikling for deg som vil besøke den både for den som vil spise godt og den som vil bo bra.

Sjekk bare dette hotellet

Klikk på bildet for å forstørre. St Petersburg

12. St. Petersburg, Russland

Før måtte du søke visa for å komme inn i Russland, men et nytt evisasystem gjør at du kan besøke denne vidunderlige byen i 8 dager med en enkel nettsøknad. Byen er varm, lys og deilig på sommeren.

Hva med å bo i et palass?

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag